Tρόποι για να ενεργοποιήσεις το πυελικό έδαφος και να βελτιστοποιήσεις τις προπονήσεις σου

Tρόποι για να ενεργοποιήσεις το πυελικό έδαφος και να βελτιστοποιήσεις τις προπονήσεις σου

Μάθε τι είναι το πυελικό έδαφος και γιατί πρέπει να το ανακαλύψεις στο σώμα σου.

Δεν περιλαμβάνουν όλες οι προπονήσεις ασκήσεις πυελικού εδάφους, όμως σχεδόν όλες - ακόμη και αυτές που φαίνονται να απομονώνουν μόνο τα χέρια ή τους κοιλιακούς - λειτουργούν με κάποιον τρόπο στον κορμό.

Η εκμάθηση του τρόπου ενεργοποίησης του πυελικού εδάφους πριν και κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου μπορεί πραγματικά να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της γυμναστικής και να σου χαρίσει την επίπεδη κοιλιά που πάντα ονειρευόσουν.

4 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις με ένα pilates ring καθώς βλέπεις τηλεόραση

Όλες έχουμε μια γενική ιδέα για το πού βρίσκεται και τι είναι το πυελικό έδαφος, αλλά η ενεργοποίησή του και το να το κρατήσουμε δεσμευμένο είναι για πολλές από εμάς άπιαστο όνειρο. Για να λάβουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα από τις προπονήσεις μας και να βελτιώσουμε τη στάση του σώματός μας, θα πρέπει πρώτα να έχουμε πλήρη επίγνωση επί του θέματος. Και σε αυτό θα μας βοηθήσει η ειδικός στο πυελικό έδαφος, την υγεία και την ευεξία, Courtney Virden.

«Το πυελικό έδαφος μιας γυναίκας θα πρέπει να είναι δυνατό, τονωμένο και να ανταποκρίνεται στις καθημερινές δραστηριότητες», εξηγεί η Virdin.

Και προσθέτει:

«Καθώς εισπνέουμε, το πυελικό μας έδαφος κατεβαίνει ελαφρά και καθώς εκπνέουμε, ανασηκώνεται απαλά. Σκέψου τον κορμό σου σαν ένα μπαλόνι που διαστέλλεται και συστέλλεται (το πυελικό σου έδαφος είναι η βάση και το διάφραγμα είναι η κορυφή). Ο στόχος είναι να ενεργοποιηθεί το πυελικό έδαφος πριν από την προπόνηση, έτσι ώστε να ανυψώνεται φυσικά όταν δεσμεύουμε το σώμα μας».

Η Virden το αναλύει:

«Για να αποκτήσεις μεγαλύτερη επίγνωση αυτής της κίνησης, κάθισε σε μια καρέκλα ή πάνω σε μια μπάλα γυμναστικής και πάρε βαθιές εισπνοές. Σε κάποιες γυναίκες αρέσει να κάνουν Kegels, που είναι μια ομόκεντρη σύσπαση, και αισθάνονται παρόμοια με την αίσθηση όταν σταματάς τη ροή των ούρων. Ωστόσο, τα kegels δεν είναι κατάλληλα για γυναίκες με σφιχτό πυελικό έδαφος, αλλά για εκείνες με υπερβολικά τεντωμένο πυελικό έδαφος».

Πώς βοηθά η εστίαση στο πυελικό έδαφος κατά τη διάρκεια της προπόνησης

«Η εστίαση στο πυελικό έδαφος κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη σύνδεση και την ενασχόλησή σου με αυτό. Για παράδειγμα, τα βαθιά καθίσματα επιτρέπουν στο πυελικό έδαφος να συστέλλεται. Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσεις την προπόνησή σου, εξασκήσου πρώτα στο να δεσμεύσεις το πυελικό έδαφος και θα νιώσεις τεράστια διαφορά», εξηγεί η ειδικός.