Το «W» είναι το ξενοδοχείο που απαντάει σε όλες τις απαιτήσεις των travel girls

Διονυσία Καλαποθαράκου
Το «W» είναι το ξενοδοχείο που απαντάει σε όλες τις απαιτήσεις των travel girls

Το «W Costa Navarino», το πρώτο ξενοδοχείο της W Hotels στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο ένας top προορισμός για ξεκούραση και ανανέωση, αλλά και ένα place to be διασκέδασης για όσες θέλουν να περάσουν πραγματικά καλά στις διακοπές τους.

«Γιατί ‘'W’’;» αυτή είναι μία από τις ερωτήσεις που άκουσα στο πρόσφατο press trip μου στο νέο W Hotel. Τι συμβολίζει αυτό το γράμμα για τον Όμιλο Marriott Bonvoy και γιατί ονόμασε έτσι τα πιο εξωστρεφή και «διασκεδαστικά» ξενοδοχεία του χαρτοφυλακίου του; H απάντηση ήταν πιο απλή από όσα θα περίμενα. Το W είναι ο συνδετικό κρίκος ανάμεσα στις ερωτήσεις «Who, What, When, Where», ερωτήσεις που θέλουν να απαντήσεις εσύ, ο κάθε φιλοξενούμενος ξεχωριστά. Τα ξενοδοχεία πρέπει να λειτουργούν βιωματικά, να είναι άχρονα, να προσαρμόζονται στα θέλω και στις απαιτήσεις, στις ιδιαιτερότητες του καθένα. Να προάγουν τη συμπερίληψη την ίδια στιγμή που μπορούν να γίνουν ο καμβάς που θα «ζωγραφίσεις» πάνω τους την ιστορία των διακοπών σου. Να γίνουν το δικό σου W(ow) place, όπως έγινε το νέο «W» το δικό μου.

costa_1.jpg

Στην είσοδό του δεσπόζει το γράμμα κατασκευασμένο από κομμάτια παραδοσιακών ψαροκάικων. «Ακολουθώντας οδηγίες για την αλιεία, οι ψαράδες δέχονταν αποζημίωση για να διαλύσουν τα καΐκια τους. Γενιές ναυτοσύνης γίνονται παρωχημένες. Αυτά τα σκαριά είναι φτιαγμένα από σανίδια βουτηγμένα στην ιστορία, σε θαλασσινό αλάτι, γέλια και δάκρυα. Εγκιβωτίζοντάς τα στο σήμα του W δεν επιθυμούμε να τα διατηρήσουμε ή να τα μνημονεύσουμε. Επιθυμούμε να εμποτίσουμε τον χώρο με βιωμένο νερό και αλάτι. Είναι μια ιεροτελεστία για να ανοίξει μια πύλη μετάβασης στο α-χρονικό», εξηγεί ο Poka-YioPo, εικαστικός και επιμελητής εκθέσεων, ο οποίος σε συνεργασία με μία ομάδα νέων καλλιτεχνών και φοιτητών του 12ου Εργαστηρίου, LAB12, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, επιμελήθηκε όλα τα art pieces που βλέπουμε μέσα στο ξενοδοχείο.

unnamed-(1).jpg

Το W Lounge βρίσκεται στην καρδιά του ξενοδοχείου κι αποτελεί το ιδανικό σημείο για όλες τις ώρες, με μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Το μενού με τις διεθνείς επιρροές θα συνοδεύουν απεριτίφ, spritzer, zero-waste κοκτέιλ και ποτά με έμπνευση από την περιοχή.

Η είσοδος, όμως, του «W» δεν είναι το μοναδικό σημείο που η ναυτοσύνη κάνει αισθητή την παρουσία της. Το ξύλο είναι βασικό στοιχείο της εσωτερικής διακόσμησης των δωματίων. Πρωταγωνιστούν οι φυσικοί τόνοι με πινελιές έντονων χρωμάτων που αναδεικνύουν την κληρονομιά της ελληνικής δεξιοτεχνίας, ενώ ταυτόχρονα έχουν μια σύγχρονη προσέγγιση σε παραδοσιακές τεχνοτροπίες, με τον σχεδιασμό να έχει την υπογραφή του γραφείου MKV Design, με έδρα το Λονδίνο. H ανάδειξη των ελληνικών στοιχείων μέσα από μια σύγχρονη ματιά, στην τέχνη και τη διακόσμηση είναι κάτι που καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή που αφήνεις τη βαλίτσα σου στο πάτωμα.

0-floor-Infinity-Garden-View.jpg


Το βάζο των Zeus + Dione στα δωμάτια, είναι εμπνευσμένο από ένα ερυθρόμορφο ελληνικό αγγείο: είναι ένας αμφορέας από τερακότα, αλλά σε μια μοντέρνα εκδοχή, και τραβάει την ματιά σου από την αρχή. Η επιλογή της πέτρας στον χώρο έγινε από την περιοχή, και διατηρήθηκε η «ακατέργαστη» μορφή της και μαζί με τα ξύλινα έπιπλα και τα king sizes beds δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας στον επισκέπτη, όχι «απρόσωπης πολυτέλειας».

https://www.instagram.com/p/CiGHa-yLFgR

Το απόγευμα της πρώτης ημέρας της άφιξής μου χαλάρωσα σε μία από τις 4 πισίνες του ξενοδοχείου και προσπαθώντας να μην χάσω την αίσθηση του χρόνου εισέπραξα όλα τα good vibes του απολύτως χαλαρωτικού set up. To βράδυ σειρά είχε ένα beach party στην εμβληματική προβλήτα το «W» υπό του ήχους των electro-Balkan ρυθμών του «Valeron & The Band» και δείπνο στο beach club Parelía με μοναδική θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου. Εκεί απόλαυσα πιάτα της σύγχρονης ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, μαζί με πρωτότυπα κοκτέιλ και παρατηρώντας ένα υπέροχο mix&match κόσμου, είδα πώς μπορεί μία βραδιά fine dining να συνδυαστεί με τον πιο cool τρόπο διασκέδασης ever.

costa_2.jpg

Την επόμενη ημέρα το ξύπνημα ήταν διπλά γλυκό. Πρώτον η θέα από το δωμάτιο ήταν το πιο «φυσικό ηρεμιστικό» που θα μπορούσε κάποιος να δει μόλις ανοίξει τα μάτια του και δεύτερον το πρωινό έκρυβε μια διαδραστική έκπληξη καθώς ένωνε τέσσερα διαφορετικά μαγαζιά που βρισκόντουσαν στον meeting point του ξενοδοχείου, στη δική του ξεχωριστή «πλατεία». Η Platía είναι η σύγχρονη προσέγγιση μιας υπαίθριας αγοράς, γεμάτης ζωντάνια. Αποτελεί το σημείο συνάντησης για κάθε στιγμή της ημέρας, προσφέροντας πρωινό, καφέ και χαλαρά δείπνα σε τέσσερις χώρους, που ακολουθούν τη λογική “grab ‘n go”, λογική που ακολούθησα και εγώ στο πρωινό που διάλεξα και από τα τέσσερα αυτά locations. Το Café, από όπου και ξεκίνησα το tour μου, αποτελεί το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του καφέ, με φρεσκοαλεσμένες και σπάνιες ποικιλίες, καθώς και φρέσκους χυμούς και διάφορα σνακ. Το Deli Store σερβίρει επιλογές αλλαντικών, τυριών και τοπικών ειδών. Επιπλέον, στο Bakery φουρνίζονται καθημερινά χειροποίητα αρτοσκευάσματα και στο Cookery λειτουργεί μία ανοικτή κουζίνα για πρωινό, η οποία το απόγευμα φιλοξενεί pop-up concepts και γνωστούς σεφ.

unnamed.jpg

Συνέχεια είχε μία επίσκεψη στο AWAY® Spa, του «W» και ένα σούπερ μασάζ κεφαλής σε συνδυασμό με σάουνα και ατμοθεραπεία. Το συγκεκριμένο spa προσφέρει μία ποικιλία signature θεραπειών για αναζωογόνηση, ενώ το γυμναστήριο FIT, που βρίσκεται δίπλα του, διαθέτει μία θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα 25 μέτρων και τον πιο σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό. Επιπλέον, το W Costa Navarino παρέχει ένα πλούσιο πρόγραμμα μαθημάτων γυμναστικής και δραστηριοτήτων ευεξίας για όλα τα επίπεδα, το οποίο περιλαμβάνει beach boot camp, yoga, σεμινάρια κινητικού διαλογισμού «5 Rhythms» και power Pilates στην παραλία, οπότε αν είσαι travel & fit girl, συγχρόνως, δεν θα βγεις εκτός προγράμματος ούτε στις διακοπές σου.

costa_4.jpg

Το βράδυ με βρήκε να απολαμβάνω υψηλή κρεατοφαγία στο «Flame», και να κάνω μάθημα αστρονομίας βλέποντας το φεγγάρι από τηλεσκόπιο (true story) σε μία από τις πιο ρομαντικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα μπορούσε να έχει ένα press trip. H επόμενη μέρα θα μπορούσε να έχει τίτλο «από τα άστρα στους λόφους». Στους καταπράσινους λόφους του Navarino Hills όπου είδα αναλυτικά πως είναι να κάνεις τουρισμό για golf και πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι ένα από τα πιο ευγενή αθλήματα του πλανήτη. O δικός μου ορισμός του «W» απαντάει τα ερωτήματα του ονόματος, ειδικά το πού και το πότε, με ένα W(ow)! Ένα wow αντάξιο της ταξιδιωτικής εμπειρίας που σου προσφέρει το μέρος. Μέχρι την επόμενη φορά…

W-CostaNavarino_exterior.jpg

Ιnfo: Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επισκεφθείς την ακόλουθη ιστοσελίδα.

Σχετικά με το W Costa Navarino: https://www.costanavarino.com/w-opening/