7+1 tips: Aντιμετωπίστε το άγχος με πρακτικές συμβουλές

7+1 tips: Aντιμετωπίστε το άγχος με πρακτικές συμβουλές

Το άγχος με μικρές πρακτικές μπορεί να φύγει από το καθημερινό πρόγραμμα.

Με κάποιες πρακτικές συμβουλές, το άγχος μπορεί να κάνει φτερά.

1. Προετοίμασε την αυριανή μέρα λίγο πριν φύγεις από το γραφείο. Με τον τρόπο αυτό θα είσαι ήρεμη και γεμάτη αυτοπεποίθηση μιας και δε θα γυρίσεις σπίτι με το άγχος της επόμενης μέρας. Μια καλή οργάνωση, ένα σωστό πρόγραμμα και η υπόλοιπη μέρα μπορεί να αφιερωθεί σε αγαπημένα πρόσωποα δίχως το βάρος του φόρτου εργασίας.

2. Ετοίμασε μια σακουλίτσα με υγιεινά σνακ πριν φύγεις το πρωί για τη δουλειά. Ένα φρούτο, μερικά αμύγδαλα, ή ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί μπορούν να σας προσφέρουν όλη την απαραίτητη ενέργεια και να σας δώσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε. Σε αντίθετη περίπτωση, το τσιμπολόγημα με γλυκά ή άλλα παχυντικά θα ρίξει τη διάθεσή σας.

3. Ασκήσου στη διάρκεια της μέρας με οποιονδήποτε τρόπο. Είτε με γυμναστική μετά τη δουλειά (γυμναστήριο ή κάποιο άθλημα) είτε με κάποιες κινήσεις που μπορούν να κρατήσουν το σώμα σε φόρμα (ανεβοκατέβασμα σκάλας, περπάτημα κλπ). Ό,τι και να είναι, η γυμναστική διώχνει μακριά το άγχος!

4. Κάνε μια μηχανική δραστηριότητα όταν έχεις 5-10 λεπτά στη διάθεσή σου. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις το άγχος σου και θα αφήσεις το μυαλό σου ελεύθερο. Πότισε τα λουλούδια, πλύνε τα πιάτα, σκούπισε τα τζάμια, κάνε ένα σφουγγάρισμα στο σπίτι. Οι δουλειές στο σπίτι βοηθούν να αποσυμφορηθεί ο εγκέφαλος και να χαλαρώνει το σώμα.

5. Άκου μουσική στο αυτοκίνητο ή μέσα στο σπίτι. Η μουσική βοηθαέι το μυαλό να ηρεμεί και να ξεφεύγει από τυχόν προβλήματα της ημέρας. Δε χρειάζεται να ανακυκλώνεστε συνέχεια γύρω από θέματα που σας απασχολούν. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική, μπείτε στο ρυθμό και αφήστε το σώμα να τον ακολουθήσει.

6. Μην έχεις εμμονή με τα social networks (facebook, twitter κλπ). Βγείτε έξω, δείτε αγαπημένα πρόσωπα, μιλήστε, γελάστε. Το internet, παρά τα όσα καλά που προσφέρει στην ενημέρωση και στο fun, μπορεί μερικές φορές να αποξενώσει από αγαπημένο κόσμο.

7. Μαγείρεψε για το σύντροφό σου. Η μαγειρική μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα στην ψυχολογία. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και απολάυστε μοναδικές στιγμές για εσάς και το σύντροφό σας (ή ακόμα και για τους φίλους σας). Φτιάξτε ατμόσφαιρα και χαλαρώστε!

8. Σκέψου όλα όσα έχεις καταφέρει και νιώσε καλά με τον εαυτό σου. Μην είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας. Όλοι περνούν άσχημες ή αγχωτικές φάσεις, απλά είναι καλό μερικές φορές να υπενθυμίζετε στον εαυτό σου τι έχετε καταφέρει και πως είστε υπερήφανοι για αυτά. Τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον καιρό.