Εύη Σκαρώνη: «Από την ημέρα που έγινα μητέρα έχει αλλάξει όλη μου η ζωή»

Τσακιρίδου Χριστίνα
Εύη Σκαρώνη: «Από την ημέρα που έγινα μητέρα έχει αλλάξει όλη μου η ζωή»

H Εύη Σκαρώνη μιλά στο Queen.gr για τον αθλητισμό, την καθημερινότητά της μετά την μητρότητα και μοιράζεται τα μυστικά που βοηθούν μια γυναίκα να επανέλθει στη fitness ρουτίνα της μετά την εγκυμοσύνη.

Η Εύη Σκαρώνη έγινε ευρέως γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό το 2018 μέσα από τη συμμετοχή της στο Survivor. H πρώην παίκτρια των διασήμων ξεχώρισε για τη δυναμική και τη μαχητικότητά της, με τις επιδόσεις της στα αγωνίσματα να είναι αξιοζήλευτες.

Η 32χρονη εργάζεται ως personal trainer και cycling instructor, με τη γυμναστική να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Η εντυπωσιακή αθλήτρια του τρίαθλου είδε τη ζωή της να αλλάζει ολοκληρωτικά το 2021, όταν έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, τον γιο της. Ένα χρόνο αργότερα γέννησε τον δεύτερο γιο της και έκτοτε βιώνει την απόλυτη οικογενειακή ευτυχία.

Η γνωστή γυμνάστρια έχει ως προτεραιότητα την οικογένειά της και κατάφερε να συνδυάσει επιτυχώς τη μητρότητα με τον αθλητισμό, αποτελώντας ένα υγιές role model για κάθε γυναίκα και νέα μαμά.

H Εύη Σκαρώνη μιλά στο Queen.gr για τον αθλητισμό, την καθημερινότητά της μετά την μητρότητα και μοιράζεται τα μυστικά που βοηθούν μια γυναίκα να επανέλθει στη fitness ρουτίνα της μετά την εγκυμοσύνη.

Είσαι μόνο 32 ετών και έχεις ήδη δύο παιδιά. Τι άλλαξε στη ζωή σου από την ημέρα που έγινες μητέρα;

Έχει αλλάξει όλη μου η ζωή. Πλέον η προτεραιότητά μου είναι τα μικρά και στην συνέχεια έρχονται όλα τα υπόλοιπα. Λόγω και της ηλικίας τους (2 ετών και 1 έτους) είμαι συνεχώς μαζί τους.

https://www.instagram.com/p/CfUEu0mMkWK

Περιέγραψέ μας μια τυπική σου ημέρα. Πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις τον αθλητισμό σε επαγγελματικό επίπεδο μαζί με τη μητρότητα;

Ξεκινάμε την ημέρα μας αρκετά νωρίς με φαγητό, παιχνίδι και βόλτες. Το μεσημέρι που συνήθως κάνουν ένα power nap έρχεται η δική μου ώρα. Κάνω τις προπονήσεις μου χωρίζοντας τες ανά ημέρα (βάρη, τρέξιμο , ποδήλατο και κολύμπι ) Το τρίαθλο το οποίο έχω επιλέξει αποτελείται από κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο και αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται αρκετές ώρες ώστε να γίνουν οι προπονήσεις για όλα τα σκέλη. Αν αγαπάς κάτι θεωρώ ότι βρίσκεις χρόνο ώστε να εξασκηθείς «θυσιάζοντας» λίγο από την ξεκούραση σου ή την βόλτα σου αν και εγώ δεν το βλέπω έτσι. Η προπόνηση για εμένα είναι η ώρα που νιώθω ότι κάνω κάτι σημαντικό για τον εαυτό μου και σε σωματικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο.

skaroni1.jpeg

Πρέπει οι νέες μαμάδες να δίνουν χρόνο στο σώμα τους μετά τον τοκετό ή μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στο γυμναστήριο; Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει η πλειοψηφία των γυναικών;

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι πολύ ξεχωριστή στη ζωή της γυναίκας αλλά δημιουργούνται και πολλές ανησυχίες για το εάν το σώμα μας θα είναι όπως και πριν. Ξεκινάμε (τη γυμναστική) όταν αισθανόμαστε καλά και έχουμε την σύμφωνη γνώμη του γιατρού μετά τον τοκετό. Το λάθος που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες είναι ότι ξεχνάμε πόσο πολύ έχει ταλαιπωρηθεί το σώμα μας αυτούς τους 9 μήνες και δεν του δίνουμε τον χρόνο που χρειάζεται να επανέλθει. Μην συγκρίνετε το σώμα σας με κανέναν άλλον ούτε καν με το δικό σας πριν την εγκυμοσύνη.

skaroni4.jpeg

Πες μας την fitness συμβουλή που λειτούργησε καλύτερα σε εσένα μετά τη γέννα.

Συμβουλεύτηκα διατροφολόγο ώστε να μπω σε ένα πρόγραμμα διατροφής και να έχω πιο σωστά αποτελέσματα καθώς και να καταναλώνω τις κατάλληλες τροφές στην περίοδο θηλασμού σε συνδυασμό με την άσκηση. Εστίασα επίσης αρκετά στις ασκήσεις ενδυνάμωσης του εγκάρσιου κοιλιακού και των μυών του πυελικού εδάφους καθώς λόγω των επιπλέων κιλών μετατοπίζεται το κέντρο βάρους και κατά συνέπεια τα φορτία στον αξονικό σκελετό ταλαιπωρώντας πολλές γυναίκες, όπως και εμένα, με χαμηλή οσφυαλγία.

https://www.instagram.com/p/CZB5c0GsEOL

Τι είδους ασκήσεις προτείνεις σε μια νέα μαμά που θέλει να απαλλαγεί από τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Προτείνω αρχικά να απολαύσει την περίοδο με το νεογέννητο μωράκι της και να βάλει την γυμναστική στην καθημερινότητά της ξεκινώντας από απλές ρουτίνες. Μια βόλτα με το καρότσι είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσουμε το περπάτημα μεγαλώνοντας σιγά σιγά τις αποστάσεις και περνώντας παράλληλα χρόνο με το μωράκι μας.

Δες ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ