Τρεις διατάσεις που πρέπει να κάνεις καθημερινά - ανεξάρτητα από την ηλικία σου

Τρεις διατάσεις που πρέπει να κάνεις καθημερινά - ανεξάρτητα από την ηλικία σου
Pexels

Η διατήρηση της ευλυγισίας και της ευκαμψίας είναι πολύ σημαντική -και ποτέ δεν είμαστε υπερβολικά νέοι για να ξεκινήσουμε τις συνήθεις διατάσεις.

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η άσκηση αποτελεί βασικό μέρος της καθημερινότητάς μας και το να είμαστε σωματικά πιο γυμνασμένοι μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καλύτερη ψυχική ευεξία. Ήξερες όμως ότι υπάρχουν τρεις διατάσεις που πρέπει να κάνεις καθημερινά, για να αποφύγεις την κακή κυκλοφορία του αίματος; Και μπορείς να τις ξεκινήσεις σε οποιαδήποτε ηλικία.

Τα έξι απλά κόλπα που θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις έναν αξιοπρεπή νυχτερινό ύπνο

Η ειδικός Kieran Sheridan, λέει ότι όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τις διατάσεις τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, καθώς ο τρόπος ζωής μας αλλάζει και γινόμαστε όλο και πιο καθιστικοί χάρη στην εργασία στο γραφείο. Καθώς εκατομμύρια από εμάς περνούν τις μέρες τους καθισμένοι στα γραφεία τους, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τους γενικούς γιατρούς τους με πόνους στον αυχένα, την πλάτη και τους ώμους. Οι διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να γίνει πιο ευέλικτο και να δημιουργήσει ένα υγιές εύρος κίνησης στις αρθρώσεις, ώστε να αποφεύγονται καθημερινά οι τραυματισμοί και ο μυϊκός πόνος, αναφέρει το Wales Online.

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τη δημόσια υγεία η μοναξιά, στη Silicon Valley

Αν υποφέρεις από πόνο στους ώμους, το να περνάς πολύ χρόνο καθιστή με ακατάλληλη στάση του σώματος, μπορεί να προκαλέσει ακόμη περισσότερο πόνο στους ώμους. Για να προλάβουμε τον πόνο στους ώμους, η Sheridan συνιστά να τους τεντώνουμε. Συγκεκριμένα, να κάνουμε ένα τέντωμα των ώμων κατά μήκος του στήθους.

Πώς να το κάνεις:

  • Τέντωσε το δεξί χέρι μπροστά
  • Τύλιξε το αριστερό χέρι γύρω από τον δεξιό αγκώνα και φέρε το σταδιακά προς το στήθος
  • Κράτα αυτή τη θέση για μισό λεπτό
  • Κάνε το ίδιο και με το αριστερό και κράτα ξανά για 30 δευτερόλεπτα

Αν αντιμετωπίζεις πόνο στην πλάτη λόγω του ότι κάθεσαι όλη μέρα σε άβολες καρέκλες, η ειδικός προτείνει να δοκιμάσεις μια περιστροφή της σπονδυλικής στήλης, η οποία είναι ένα είδος δυναμικής διάτασης. Για να το κάνεις αυτό:

Στέκεσαι με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα

Εισπνέεις καθώς τεντώνεις το στήθος και απλώνεις τα χέρια πάνω από το κεφάλι

Εκπνέεις καθώς κατεβάζεις σταδιακά τα χέρια και στη συνέχεια κάνεις στροφή, ακολουθούμενη από το να απλώνεις το χέρι προς τη μία πλευρά. Επανάλαβε πέντε φορές σε κάθε πλευρά.

Και ο πόνος στον αυχένα όμως είναι συνηθισμένος εξαιτίας της κακής στάσης του σώματος στο γραφείο, οπότε για να μειώσειςε τον πόνο στον αυχένα, η Sheridan συμβουλεύει να κάνεις το λεγόμενο rolling στον αυχένα. Αυτό μπορεί να γίνει απλά κυλώντας απαλά το κεφάλι με κυκλικές κινήσεις, δεξιόστροφα και αριστερόστροφα.

Ακόμη και αν δεν αντιμετωπίζεις αυτή τη στιγμή κάποια επώδυνα συμπτώματα, αλλά εργάζεσαι σε γραφείο ή κάθεσαι για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι σημαντικό να ενσωματώσεις αυτές τις διατάσεις στην καθημερινότητά σου.

IMG_4715.jpeg