Το μεγάλο λάθος με το μαξιλάρι σου και η σημαντική αλλαγή που πρέπει να κάνεις

Το μεγάλο λάθος με το μαξιλάρι σου και η σημαντική αλλαγή που πρέπει να κάνεις
Pexels

Ο μέσος άνθρωπος περνάει 26 χρόνια στο κρεβάτι. Και ενώ νομίζουμε ότι ο ύπνος δεν είναι κάτι που δεν χρειάζεται να σκεφτούμε και πολύ, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ίσως κάτι κάνουμε λάθος.

Ο μέσος άνθρωπος περνάει 26 χρόνια στο κρεβάτι. Και ενώ νομίζουμε ότι ο ύπνος δεν είναι κάτι που δεν χρειάζεται να σκεφτούμε και πολύ, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ίσως κάτι κάνουμε λάθος. Είτε ξαπλώνουμε ανάσκελα, είτε στο πλάι, είτε μπρούμυτα, ο καθένας έχει τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να νιώθει άνετα στο κρεβάτι, αλλά οι ειδικοί ύπνου από την εταιρεία Happy Beds εξηγούν ότι χρησιμοποιούμε τα μαξιλάρια μας λάθος.

Αν χρησιμοποιείς μόνο ένα μαξιλάρι απλά για να ακουμπάς το κεφάλι σου, δεν είναι σωστό. Οι ειδικοί έχουν παροτρύνει τους ανθρώπους να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν ένα επιπλέον μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια τους. Αυτό από μόνο του μπορεί να προσφέρει καλύτερη θέση ύπνου και, ως εκ τούτου, ένα σωρό οφέλη για την υγεία.

Τα έξι απλά κόλπα που θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις έναν αξιοπρεπή νυχτερινό ύπνο

Βάλε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια

Οι ειδικοί ύπνου στο Happy Beds εξηγούν ότι με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια, μπορούμε να μειώσουμε τον πόνο στην πλάτη, να αποτρέψουμε τις μυϊκές κράμπες, να βελτιώσουμε την κυκλοφορία του αίματος και πολλά άλλα. Όταν κοιμόμαστε, οι μύες της πλάτης μας αρχίζουν να χαλαρώνουν και να επουλώνονται με την πάροδο του χρόνου, οπότε είναι εξαιρετικά σημαντικό να σκεφτόμαστε την στάση του σώματός μας όταν κοιμόμαστε.

Η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να ενισχύσει τη μακροζωία αλλά με μια συγκεκριμένη προϋπόθεση

Με το 23% του παγκόσμιου πληθυσμού να υποφέρει από χρόνιο πόνο στην πλάτη, ο οποίος μπορεί να δυσχεραίνει τον ύπνο, η αλλαγή αυτού του ενός πράγματος θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά. Ο Rex Isap, ειδικός σε θέματα ύπνου και διευθύνων σύμβουλος της Happy Beds, εξηγεί ότι «από τη στιγμή που ανεβαίνουμε στο κρεβάτι, υιοθετούμε μια προτιμώμενη θέση ύπνου χωρίς να το σκεφτόμαστε ιδιαίτερα- δεν συνειδητοποιούμε ότι αυτό που θεωρούμε άνετο στην πραγματικότητα μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Η λανθασμένη ευθυγράμμιση κατά τον ύπνο είναι ένα μεγάλο ζήτημα, που επηρεάζει το σώμα μας, ασκώντας πίεση στη σπονδυλική στήλη. Χρησιμοποιούμε καθημερινά μαξιλάρια για να ακουμπάμε το κεφάλι μας στον ύπνο, αλλά θα έπρεπε να τα χρησιμοποιούμε περισσότερο, καθώς έχουν πολλά άλλα οφέλη για τον ύπνο μας. Η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού ανάμεσα στα πόδια ή τα γόνατά σας μπορεί να προάγει την καλύτερη στάση του σώματος για έναν πιο ξεκούραστο ύπνο, υποστηρίζοντας τους μύες και την ευθυγράμμιση του σώματός σας», προσθέτει.

«Ανακουφίζει επίσης την πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης και τους γοφούς σας και ανακουφίζει από τη μυϊκή ένταση, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει όσους υποφέρουν συχνά από πόνο ενώ προσπαθούν να κοιμηθούν. Ο ύπνος με ένα μαξιλάρι πίσω από την πλάτη σας δίνει μια ίσια θέση ύπνου, η οποία επίσης βοηθά την πέψη και διατηρεί τη σπονδυλική σας στήλη σε ευθυγράμμιση με τον αυχένα σας. Για όσους παλεύουν με το ροχαλητό, αξίζει επίσης να το δοκιμάσετε, καθώς ο ύπνος στο πλάι μπορεί να ανοίξει τους αεραγωγούς σας.

Αν έχετε ξυπνήσει ποτέ με τσιμπήματα, μουδιασμένα πόδια, κράμπες ή μυρμήγκιασμα γύρω από τα δάχτυλα των ποδιών σας, οι πιθανότητες είναι ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακή κυκλοφορία. Αυτό μπορεί να προκληθεί λόγω της πίεσης στην κοίλη φλέβα (μια σημαντική φλέβα που μεταφέρει αίμα στην καρδιά και την πλάτη σας). Η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού ανάμεσα στα πόδια σας θα μπορούσε να βοηθήσει στη διευκόλυνση της ροής του αίματος».

Ο ύπνος με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια είναι επίσης ιδανικός για τις έγκυες γυναίκες, οι οποίες μπορεί να δυσκολεύονται να βολευτούν. Ο Rex είπε: «Για τις έγκυες γυναίκες, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να νιώσουν πιο άνετα κατά τη διάρκεια της νύχτας και να επιτρέψουν έναν λιγότερο ανήσυχο ύπνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

pexels-cottonbro-studio-10061459.jpg