Περπάτημα VS γυμναστήριο: Ακόμα ένας λόγος που θα σε πείσει να επιλέξεις τον ανέξοδο τρόπο

Περπάτημα VS γυμναστήριο: Ακόμα ένας λόγος που θα σε πείσει να επιλέξεις τον ανέξοδο τρόπο
Pexels

«Είμαστε φτιαγμένοι για τακτική ρυθμική κίνηση και όχι για σπάνιες εκρήξεις δραστηριότητας».

Η άσκηση αποτελεί σημαντικό μέρος κάθε προσπάθειαςαπώλειας βάρους, αλλά συμβάλλει επίσης στη μείωση του κινδύνου σοβαρών ασθενειών, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ο διαβήτης τύπου 2. Ωστόσο, ο προγραμματισμός του χρόνου για το γυμναστήριο δεν είναι πάντα εύκολος.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πόσο καλή είναι η άσκηση για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Αλλά ανάμεσα στη δουλειά, το μαγείρεμα του δείπνου και την ανατροφή των παιδιών, μπορεί να είναι δύσκολο να προγραμματίσουμε και κάποια ώρα για να πάμε στο γυμναστήριο.

Η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να έχει εκπληκτικά οφέλη στην υγεία (αλλά λίγοι πίνουν αρκετή ποσότητα)

Για να χάσουμε βάρος, πρέπει να καίμε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνουμε, γνωστό και ως έλλειμμα θερμίδων. Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού μας - γεγονός που μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος πιο γρήγορα.

Και αποδεικνύεται ότι δεν χρειάζεται να δώσουμε μια περιουσία για μηνιαία συνδρομή στο γυμναστήριο προκειμένου να ασκούμαστε επαρκώς. Στην πραγματικότητα, ένας καθηγητής εξήγησε ότι το περπάτημα μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό μας περισσότερο από ό, τι το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο.

Δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς καθώς πλησιάζουμε στην άνοιξη

Ο Shane O'Mara, καθηγητής πειραματικής έρευνας του εγκεφάλου στο Trinity College του Δουβλίνου, εξήγησε στο podcast Don't Tell Me the Score γιατί οι άνθρωποι πρέπει να περπατούν περισσότερο, ήδη από το 2020. Ο καθηγητής O' Mara εξήγησε πώς η τακτική ενασχόληση με δραστηριότητες χαμηλού επιπέδου κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι καλύτερη για το μεταβολισμό μας από μικρές εκρήξεις έντονης, αλλά σπάνιας δραστηριότητας.

Εξήγησε πώς οι άνθρωποι τείνουν να υπερεκτιμούν τα οφέλη από το να πηγαίνουν στο γυμναστήριο για μια ώρα, όταν ήταν αδρανείς την υπόλοιπη ημέρα. Αυτού του είδους η συμπεριφορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε «αδράνεια που προκαλείται από την άσκηση», σύμφωνα με τον καθηγητή.

Και προσέθεσε: «Βασικά, το σώμα σας λέει ότι πήγατε και κυνηγήσατε, πιάσατε το θήραμα, κάθεστε, μπορείτε να φάτε. Και ο μεταβολικός σας ρυθμός στην πραγματικότητα πέφτει». Ωστόσο, ο καθηγητής πιστεύει ότι είμαστε φτιαγμένοι για τακτική ρυθμική κίνηση και όχι για σπάνιες εκρήξεις δραστηριότητας. Έτσι, το να καθόμαστε όλη μέρα, μετά να πηγαίνουμε για μια έντονη γυμναστική και μετά να ξανακαθόμαστε, δεν συμβαδίζει με το πώς «εξελιχθήκαμε ως άνθρωποι».

Ο Οργανισμός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου χαιρετίζει το περπάτημα ως έναν «απλό, δωρεάν τρόπο για να γίνετε πιο δραστήριοι, να χάσετε βάρος και να γίνετε πιο υγιείς». Αναφέρει ότι «μερικές φορές παραβλέπεται ως μορφή άσκησης», αλλά ότι «το γρήγορο περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε αντοχή, να κάψετε τις περιττές θερμίδες και να κάνετε την καρδιά σας πιο υγιή».

Δεν χρειάζεται να περπατάμε για ώρες κάθε μέρα, καθώς ένας γρήγορος καθημερινός περίπατος 10 λεπτών θα έχει πολλά οφέλη για την υγεία και μετράει για τα συνιστώμενα 150 λεπτά εβδομαδιαίας άσκησης.

IMG_5534.jpeg