Pilates: Τα πέντε οφέλη του στην ψυχική και σωματική μας υγεία

Pilates: Τα πέντε οφέλη του στην ψυχική και σωματική μας υγεία

Πώς το pilates θα αλλάξει την καθημερινότητά σου.

Στην απαιτητική και γρήγορη καθημερινότητα, η εύρεση μιας ρουτίνας γυμναστικής -που όχι μόνο σμιλεύει τη σωματική σου διάπλαση, αλλά παράλληλα φροντίζει το μυαλό και το πνεύμα σου- μοιάζει πολλές φορές με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Κι όμως, δεν είναι! Διότι, το pilates είναι μια μορφή άσκησης, που έχει αποκτήσει τεράστια απήχηση τα τελευταία χρόνια, κυρίως για την ικανότητά του να προσφέρει μεταμορφωτικά οφέλη τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό, μιας και συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη ψυχική υγεία και ηρεμία.

Και για εσένα, που θέλεις να γνωρίζεις ακόμη περισσότερα, μάθε πως το pilates αναπτύχθηκε από τον Joseph Pilates στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής, που φημίζεται για την ολιστική του προσέγγιση στην υγεία και την ευεξία.

Ας αφήσουμε όμως τη θεωρία και ας εξερευνήσουμε τα πέντε πιο σημαντικά οφέλη του pilates που μπορούν να φέρουν επανάσταση στο σώμα σου, πριν αποφασίσεις και εσύ να το βάλεις στη ζωή σου.

Προσφέρει δύναμη και σταθερότητα στον πυρήνα σου

Κι όμως… στον «πυρήνα» του Pilates βρίσκεται ο πυρήνας! Σε αντίθεση με τους παραδοσιακές ασκήσεις για κοιλιακούς, που στοχεύουν μόνο στους επιφανειακούς κοιλιακούς μυς, το Pilates εστιάζει στους βαθείς και δημιουργεί μια πιο επίπεδη και πιο τονισμένη μέση.

Χαρίζει ευλυγισία και εύρος κίνησης

Η ευλυγισία είναι συχνά, μια παραγκωνισμένη πτυχή της γυμναστικής, ωστόσο παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων και στην πρόληψη των τραυματισμών. Και κάπως έτσι, το pilates δίνει προτεραιότητα στην επιμήκυνση και τη διάταση των μυών μέσα από ήπιες, ρέουσες κινήσεις.

Βοηθάει στην τέλεια στάση του σώματος

Η κακή στάση του σώματος είναι ένα συνηθισμένο ζήτημα, που μπορεί να οδηγήσει σε μυριάδες προβλήματα υγείας, όπως πόνο στην πλάτη και κακή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής. Το pilates ωστόσο, προσφέρει μία λύση, στοχεύοντας στους μύες που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος.

Προλαμβάνει τους τραυματισμούς και συμβάλλει στην αποκατάσταση

Με τη στόχευση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων και την προώθηση της ισορροπημένης μυϊκής ανάπτυξης, το pilates συμβάλλει στην πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών, ενώ παράλληλα βοηθά στη διαδικασία αποκατάστασης, επιτρέποντας στα άτομα να ανακτήσουν δύναμη και κινητικότητα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Συνδέει νου με σώμα και ανακουφίζει από το στρες

Πέρα από τα σωματικά οφέλη, το pilates προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να καλλιεργηθεί μια βαθιά σύνδεση μεταξύ σώματος και πνεύματος. Αυτή η σύνδεση, όχι μόνο ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων, αλλά χρησιμεύει και ως ισχυρός μηχανισμός ανακούφισης από το στρες.

Εάν θέλεις και εσύ, να ξεκινήσεις το «ταξίδι» σου στο pilates, σου έχουμε βρει το κατάλληλο μέρος! Διότι, στα Breath Pilates Studio μπορείς να βρεις τεράστια ποικιλία μαθημάτων Pilates, όπως Pilates Reformer, Cadillac, Pilates Mat, Ορθοσωμία, Pilates για αρχάριους, Prenatal Pilates, καθώς και Aerial Pilates. Επίσης, διατίθενται μαθήματα Online Pilates για όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών ή για εκείνους που θέλουν να γυμνάζονται από την άνεση του σπιτιού τους.

Φυσικά, όλα τα μαθήματα γίνονται από πιστοποιημένους instructors, που ξέρουν πώς να προσαρμόσουν τις ασκήσεις στις ανάγκες σου και πώς να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ένα δυνατό και υγιές σώμα.

Το μόνο που σου μένει, είναι να κλείσεις ραντεβού για το πρώτο σου μάθημα και πολύ γρήγορα θα διαπιστώσεις και μόνη σου, όλα τα σωματικά -και όχι μόνο- οφέλη που έχει να σου προσφέρει το pilates!