Η απλή άσκηση που καίει θερμίδες και λίπος μέσα σε λίγα λεπτά -χωρίς να πάμε στο γυμναστήριο

Η απλή άσκηση που καίει θερμίδες και λίπος μέσα σε λίγα λεπτά -χωρίς να πάμε στο γυμναστήριο
Pexels

Ο γυμναστής John Schaefer μοιράστηκε στο TikTok μια απλή και δωρεάν άσκηση που μπορεί να σε βοηθήσει αν θέλεις να χάσεις κάποια περιττά κιλά ή να βελτιώσεις τη συνολική σου υγεία μέσα σε λίγα λεπτά

Ένας γκουρού της γυμναστικής μοιράστηκε στο TikTok μια κορυφαία συμβουλή που θα μπορούσε να μας κάνει να χάσουμε το βάρος που επιθυμούμε αβίαστα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περπατάμε περισσότερο και στοχευμένα.

Ο John Schaefer αποκάλυψε: «Μακράν ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αυξήσετε τον ρυθμό με τον οποίο χάνετε βάρος είναι να αρχίσετε να περπατάτε περισσότερο. Ο στόχος είναι 10.000 βήματα την ημέρα -είναι περίπου τεσσεράμισι χιλιόμετρα. Δεν είναι ένας δύσκολος αριθμός, και σας δίνει κάτι για να να θέσετε έναν στόχο».

«Είναι η πιο “ύπουλη” μορφή απώλειας λίπους. Αν πετύχετε 10.000 βήματα την ημέρα για 100 ημέρες, αυτό είναι ένα εκατομμύριο βήματα. Ένας μέσος άνθρωπος, καίει περίπου 100 θερμίδες ανά χιλιόμετρο. Αυτό όχι μόνο σας βοηθάει σε καθημερινή βάση, αλλά αθροίζει σε απίστευτες καύσεις θερμίδων με την πάροδο του χρόνου».

Οι έρευνες υποστηρίζουν τα οφέλη της καθημερινής συμπλήρωσης των 10.000 βημάτων, ενώ μια μελέτη με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας διαπίστωσε ότι μόλις 9.800 βήματα μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο άνοιας. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε μετά την ανάλυση δεδομένων από 78.430 συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Μια σαλάτα έφαγα»: Ο ειδικός εξηγεί πώς μπορείς να φορτωθείς εώς 500 θερμίδες παραπάνω

Ο John Schaefer τόνισε επίσης τα ψυχικά και σωματικά οφέλη του τακτικού περπατήματος, όπως επιβεβαιώνει φυσικά το NHS, το οποίο αναφέρει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κατά μέσο όρο 3.000 έως 4.000 βήματα ημερησίως. «Το περπάτημα είναι καλό για το μυαλό, καλό για τον μυϊκό πόνο. Βγείτε μια βόλτα, μιλήστε στο τηλέφωνο με έναν φίλο -είναι ένας εξαιρετικά εύκολος τρόπος για να κάνετε τη μόνιμη απώλεια λίπους πραγματικότητα».

Δεκάδες χρήστες έσπευσαν να συμφωνήσουν για τον αποτελεσματικό αντίκτυπο αυτής της ρουτίνας. Ένας user αποκάλυψε στα σχόλια, «Έχασα 12 κιλά σε τρεις μήνες με έλλειμμα θερμίδων και μόνο με περπάτημα, συμφωνώ!», ενώ ένας άλλος είπε, «Δεν θα πιστεύεις τα αποτελέσματα που θα δεις άμεσα».

Το NHS επιμένει ότι ακόμη και ένας γρήγορος 10λεπτος περίπατος μπορεί να αποβεί πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα αν έχεις ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα.

Η αλήθεια είναι ότι αν και αρκετές φορές το περπάτημα δεν υπολογίζεται ως μορφή άσκησης, το γρήγορο περπάτημα μπορεί να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε επίσης αντοχή (εκτός από το να κάψουμε τις περιττές θερμίδες) και να κάνουμε την καρδιά μας πιο υγιή. Όπως αναφέρει το NHS: «Τα καλά νέα; Δεν χρειάζεται να περπατάτε για ώρες. Ένας γρήγορος καθημερινός περίπατος 10 λεπτών έχει πολλά οφέλη για την υγεία και μετράει στα 150 λεπτά εβδομαδιαίας άσκησης».

Απώλεια λίπους σε ένα μέρος του σώματος; Γίνεται να «χάσουμε» στο πρόσωπο;

Σύμφωνα με τα ευρήματα του StepsApp, ένα μέσο άτομο χάνει περίπου 30 έως 40 θερμίδες για κάθε 1.000 βήματα που κάνει, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να κάψουμε έως και 400 από μια βόλτα με 10.000 βήματα. Φυσικά, οι συγκεκριμένοι αριθμοί εξαρτώνται από την ηλικία, το βάρος, το φύλο και τον ρυθμό σας.

Και αν τώρα κάποιος θέλει πραγματικά να αυξήσει τις καύσεις του, το τρέξιμο σε ανηφόρα μεγεθύνει την απώλεια θερμίδων κατά 50 τοις εκατό σε σχέση με το τρέξιμο σε επίπεδο έδαφος.

IMG_7293.jpeg