Μήλο ή αχλάδι: Εσείς τι σωματότυπος είστε;

Μήλο ή αχλάδι: Εσείς τι σωματότυπος είστε;

Μάθετε τα χαρακτηριστικά του σώματός σας,

Ο σωματότυπός μας είναι το σχήμα του σώματός μας το οποίο έχει καθοριστεί γενετικά από τα γονίδιά μας και την κληρονομικότητα. Βέβαια, εκτός από το dna που έχουμε κληρονομήσει, τόσο η διατροφή όσο και η άσκηση παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διάπλαση της γραμμής μας. Οι δύο βασικοί τύποι σώματος που έχουν ορίσει οι επιστήμονες είναι το «μήλο» και το «αχλάδι», ενώ η «κλεψύδρα» και ο «σωλήνας» είναι δύο ενδιάμεσοι σωματότυποι. Διαβάστε παρακάτω τα χαρακτηριστικά του κάθε σωματότυπου και ανακαλύψτε το δικό σας.

Σωματότυπος Μήλο
Σε αυτόν τον τύπο σώματος παρατηρούμε συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά και το στομάχι, ενώ τα πόδια παραμένουν λεπτά.

Σωματότυπος Αχλάδι
Αυτός ο τύπος σώματος είναι χαρακτηριστικός για τις μεσογειακές γυναίκες. Το λίπος έχει την τάση να συσσωρεύεται στους μηρούς και τους γλουτούς ενώ τα χέρια και οι γάμπες παραμένουν λεπτά.

Σωματότυπος Κλεψύδρα
Σε αυτό το σωματότυπο το δυνατό σημείο είναι η λεπτή μέση, ενώ τα ζουμερά οπίσθια σε συνδυασμό με τους ώμους και τους γοφούς που έχουν τις ίδιες σχεδόν αναλογίες σχηματίζουν την ψευδαίσθηση μίας «κλεψύδρας».

Σωματότυπος Σωλήνας
Σε αυτόν τον τύπο σώματος παρατηρούμε λεπτά άκρα αλλά συνήθως αγύμναστα. Τόσο η μέση, όσο το στήθος και τα πόδια είναι πολύ λεπτά και μακριά, σχεδόν μονοκόμματα.