Στο ποδήλατο κορίτσια

Γωγώ Φούντα
Στο ποδήλατο κορίτσια

Ποια είναι η νέα αγαπημένη άσκηση των γυναικών;

Το ποδήλατο είναι ίσως η πιο αγαπημένη και διασκεδαστική άσκηση. Μπορεί πλέον να μη βρίσκουμε την ίδια χαρά και τον ίδιο ενθουσιασμό όπως όταν ήμασταν παιδιά που ξεχνιόμασταν να γυρίσουμε σπίτι, αλλά μπορούμε ακόμα να συνδυάσουμε διασκέδαση και άθληση.

Τα τελευταία χρόνια ένας απροσδόκητος αριθμός γυναικών έχει στραφεί στο ποδήλατο όχι μόνο για εξάσκηση αλλά και ως μέσο μετακίνησης. Είναι άλλωστε λογικό αν αναλογιστούμε ότι το ποδήλατο είναι πολύ πιο οικονομικό από ένα αμάξι ή από μία συνδρομή στο γυμναστήριο.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα 18.000 γυναικών σε διάστημα 16 ετών αυτές που έκαναν ποδήλατο για τουλάχιστον 5 λεπτά την μέρα πήραν λιγότερο βάρος με το πέρασμα των χρόνων από αυτές που δεν έκαναν καθόλου. Επιπλέον, σύμφωνα με άλλη έρευνα, το ποδήλατο εκτός από την τόνωση του κορμιού βοηθά και στην ψυχολογία μας ειδικά όταν εξασκούμαστε στην εξοχή ή γενικότερα σε ένα ωραίο περιβάλλον.

Αν θέλετε λοιπόν να ξαναγίνετε παιδί και ταυτόχρονα να γυμνάσετε το κορμί σας, καβαλήστε ένα ποδήλατο και όπου σας βγάλει!