Κυκλοφορήσαμε για μια εβδομάδα με το ποδήλατο και σας λέμε τις εντυπώσεις μας

Κυκλοφορήσαμε για μια εβδομάδα με το ποδήλατο και σας λέμε τις εντυπώσεις μας

Ακολουθήσαμε τη νέα μόδα των star και δε βγήκαμε χαμένοι.

Θυμάστε τα παιδικά σας χρόνια καβάλα στο ροζ παιδικό ποδήλατο με τις βοηθητικές ρόδες να παλεύετε να ισορροπήσετε γρατσουνώντας τα γόνατά σας, αναπολείτε το γυμνάσιο και τις βόλτες στο νησί με το mountain που σας είχε πάρει ο μπαμπάς και χαζεύετε με τις ώρες το μικροσκοπικό ποδήλατο του βαφτιστιριού σας που έχει κόρνα pokemon, τέντα στην οροφή και τιμόνι hello kitty.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: το σύμπαν συνομώτησε για άλλη μια φορά κι έτσι η μόδα ξεκινώντας από (πού αλλού) το Hollywood και τους celebrity που λατρεύουμε να θαυμάζουμε επιβάλλει σφριγηλά κορμιά, γυμνασμένες σιλουέτες και πολύ fitness. Πώς θα αποκτήσουμε το σώμα γαζέλας που πάντα ονειρευόμασταν αλλά χάναμε κάπου ανάμεσα στον καναπέ, την τηλεόραση και τα hamburger; μα φυσικά μιμούμενοι τα παιδικά μας χόμπι και ξεσκονίζοντας το παλιό μας ποδήλατο, ή ακόμα καλύτερα αγοράζοντας ένα ολοκαίνουργιο που θα εξυπηρετεί την καθημερινότητά μας. Εμείς εξοπλιστήκαμε με το Sector Helix Woman City, ό, τι πιο σύγχρονο σε ποδήλατο πόλης για κοπέλες, φορέσαμε το κράνος μας (παρόλο που μας χάλασε τα μαλλιά) και ξεχυθήκαμε στους δρόμους της Αθήνας.

Βέβαια, μη φανταστείτε πως η πόλη μας είναι μία προσομείωση του Αmsterdam, ξεχάστε αυτά που βλέπετε στις ταινίες και ετοιμαστείτε να ιδρώσετε και να το ρίξετε στην ορθοπεταλιά. Εάν θέλετε να τριγυρίσετε στις γειτονιές της Αθήνας θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως υπάρχουν πολλές ανηφόρες και κατηφόρες εκεί έξω που σας περιμένουν να τις διασχίσετε. Οι 21 ταχύτητες του ποδηλάτου μας και η μπροστινή ανάρτηση αποδείχτηκαν σωτήρια καθώς απολαύσαμε κάθε διαδρομή ακόμα και γύρω από τον απαιτητικό Λυκαβητό με περίσσια άνεση. Αυτό δε σημαίνει πως είναι αδύνατο να ποδηλατίσετε με λιγότερες ταχύτητες, πάντως το σίγουρο είναι πως χρειάζεστε έστω 6 για τις βασικές διαδρομές.

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων περισσότερο και λιγότερο των μηχανών δε σας λογαριάζουν σαν υπολογίσιμο μέγεθος στο δρόμο. Αυτό σημαίνει πως όσο και να κορνάρετε, με όση προσοχή και να οδηγείτε ακόμα και εάν τοποθετήσετε καθρέφτες στο τιμόνι σας, το πιο πιθανό είναι να κινυνεύσετε ανά πάσα στιγμή. Για να αποφύγετε τραυματισμούς, λεκτικούς διαπληκτισμούς και ίντριγκες προτιμείστε τα μεγάλα πεζοδρόμια όπως αυτό που περνάει μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής, ή ακόμα και ασφαλτοστρωμένους πεζόδρομους σαν αυτό της Ερμού στο Σύνταγμα. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε το κέφι σας, αλλά όσο πιο προστατευμένα γίνεται.

Εάν θέλετε να καλύψετε μεγάλες αποστάσεις και έχετε παρέα δώστε προσοχή γιατί δεν έχετε βγει για κους κους, αλλά για να γυμναστείτε οπότε θα πιάσετε την ακριανή δεξιά λωρίδα (προσέχοντας πάντα για πιθανά εμπόδια και λακούβες) και θα ακολουθείτε ο ένας πίσω από τον άλλο. Εάν νυχτώσει, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Ανάβετε τα μπροστινά και πίσω φώτα και συνεχίζετε τη βόλτα σας με προσοχή.

Εκεί που πήγαμε να την πατήσουμε είναι στο κεφάλαιο «καλάθι». Μάλιστα, αυτό το υπέροχο μεταλλικό, ή ψάθινο άλλες φορές αξεσουάρ μπορεί να αποδειχτεί παγίδα για τα ανυποψίαστα κοριτσόπουλα. Μπορεί να φαίνεται βολικό, έτοιμο να φιλοξενήσει τα καινούργια σας περιοδικά, το σάκο σας, το κινητό σας και τα κλειδιά από το σπίτι, αλλά ακούστε μας προσεκτικά. Το κέντρο δε φημίζεται για τα καλόφημα σκοτεινά σοκάκια του κι έτσι εάν δε θέλετε να γίνετε στόχος και να καταλήξετε χωρίς καλάθι και κατ΄επέκταση χωρίς ποδήλατο, φροντίστε να γεμίσετε το πανέμορφο καλάθι σας μόνο με τα απαραίτητα, άντε και μία μπανάνα για τη λιγούρα, τίποτα περισσότερο.

Τέλος, να ξέρετε πως βρέξει χιονίσει υπάρχουν πάντα ειδικά ρούχα που θα σας προστατεύοσυν και θα φροντίσουν να μη ζεσταθείτε όταν έχει καύσωνα και να μην ξεπαγιάσετε το χειμώνα. Συνήθως είναι φτιαγμένα από πολυεστέρα και μπορούν να αποβάλουν τον ιδρώτα ενώ ταυτόχρονα αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, μέσα από τους πόρους τους. Η λογική είναι αυτή ενός κρεμμυδιού, δηλαδή πολλά λεπτά στρώματα ρούχων που μπορούν να προστίθενται ή να αφαιρούνται ανάλογα με τις αλλαγές στην θερμοκρασία.

Απολαύστε ένα φρεσκοστυμμένο φυσικό χύμο, φορέστε κάτι άνετο, χαμογελάστε και καβαλήστε το ποδήλατο σας. Εμείς το κάναμε και από τότε δε μπορούμε να σταματήσουμε!

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Gatsoulis για την ευγενική προσφορά του ποδηλάτου Sector Helix Woman City