Πώς να μην παχύνετε το καλοκαίρι

Γωγώ Φούντα
Πώς να μην παχύνετε το καλοκαίρι

Μικρές απλές συμβουλές για να διατηρηθείτε κορμάρες!

Mπορεί να υπάρχει ο μύθος, λανθασμένος κατά τη γνώμη μας, ότι το καλοκαίρι όλοι αδυνατίζουν, αλλά κατά μία σατανική σύμπτωση η πλειοψηφία επιστρέφει στις πόλεις με αρκετά κιλάκια παραπάνω! Μία το καθισιό, μία οι ατελείωτες ώρες στην παραλία, μία τα ταβερνάκια με φίλους, μία οι έξοδοι και τα κοκτέιλ, τα κιλά συσσωρεύονται πριν καν το αντιληφθούμε! Υπάρχουν βέβαια αρκετοί τρόποι για να αποφευχθεί η αύξηση βάρους το καλοκαίρι, χωρίς φυσικά να πεινάσουμε ή να στερηθούμε τις χαρές του καλοκαιριού.

Αρχικά είναι απαραίτητο να βάλουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας. Αν είστε αθλητικοί τύποι τότε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ασχοληθείτε με ένα θαλάσσιο σπορ. Είναι διασκεδαστικά, προσφέρουν υπέροχο μαύρισμα και φυσικά τονώνουν το σώμα και με το παραπάνω. Αν ωστόσο δεν είστε λάτρεις των σπορ, και προτιμάτε τη χαλάρωση και την ανάγνωση περιοδικών στην παραλία, μπορείτε να κολυμπήσετε για μισή ώρα, να περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας με την κολλητή σας, για να κόψετε και κίνηση, ή να παίξετε ρακέτες, καλό θα ήταν βέβαια χωρίς θύματα! Επίσης, το βράδυ, και πριν καταλήξετε σε κάποιο μπαρ με την παρέα σας, περπατήσετε στα σοκάκια, αν είστε σε νησί, ή σε πλατείες και παραλίες έτσι ώστε να κάνετε απόσβεση για τις θερμίδες που θα πάρετε στη συνέχεια!

Όσον αφορά στη διατροφή, ακόμα και σε μία ταβέρνα με την παρέα σας, μπορείτε να προσέξετε αυτά που θα φάτε. Αν είστε τέσσερα άτομα δεν είναι ανάγκη να παραγγείλετε πιάτα για... δέκα! Επίσης, μπορεί ως Έλληνες να είμαστε καλοφαγάδες και να λατρεύουμε οτιδήποτε σε τηγανητό, αλλά καλό θα ήταν να τα αποφύγετε. Προτιμήστε λαδερά ή ψητά και προσοχή μην το παρακάνετε με το ψωμί. Τέλος, σε ότι αφορά στο αλκοόλ κατά τη βραδινή σας έξοδο, υπέροχα, δεν λέμε, τα κοκτέιλ, αλλά και πολύ παχυντικά. Προτιμήστε αντ' αυτού λευκό κρασί που και πιο ελαφρύ είναι και σαφώς οικονομικότερο! Με ένα σμπάρο, δυο τριγώνια!

Διαβάστε επίσης:

Το κόλπο για να κάνετε τις πετσέτες σας ξανά αφράτες

SOS: τεράστιο σπυράκι στο προσκήνιο- Εξαφανίστε το!