Το μαγικό δεκάλεπτο του καθημερινού μας fitness!

Το μαγικό δεκάλεπτο του καθημερινού μας fitness!

Οι χρυσές και εύκολες ασκήσεις που θα μας κρατήσουν σε φόρμα

Όλες θέλουμε ένα γραμμωμένο σώμα, μία καλή φυσική κατάσταση που συνεπάγεται με σφιχτά μπράτσα, γλουτούς, τονωμένα πόδια και κοιλιακούς. Πολλές φορές όμως ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος της καθημερινότητάς μας καθιστώντας ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής άπιαστο όνειρο. Για άλλες πάλι συντελεστής άρνησης αποτελεί η διάθεση που δεν βοηθά να συνηθίσει το σώμα στους ρυθμούς που φέρνουν την εξοικείωση με την άσκηση... Υπάρχουν βέβαια ασκήσεις που μπορούν στο minimum του χρόνου να βοηθήσουν το σώμα μας να μπει σε πρόγραμμα. Απλά, πρέπει να τις εντάξουμε στο πρόγραμμά μας συστηματικά. Απαιτούν όμως μόνο 10 λεπτά την ημέρα!

Άσκηση 1: Αναπνοή
Πεσμένες στα γόνατα, κρατώντας ίσια την πλάτη και με τα χέρια σας να ακουμπάνε με τις παλάμες πάνω στους μηρούς, αναπνεύστε βαθιά από τη μύτη φουσκώνοντας την κοιλιά σας. Κρατήστε την αναπνοή σας για 2 δευτερόλεπτα και εκπνεύστε από το στόμα, μαζεύοντας αυτή τη φορά την κοιλιά σας. Επαναλάβετε την άσκηση δέκα φορές συνεχόμενες, με αργό ρυθμό.
Με αυτή την άσκηση οξυγονώνεται το σώμα σας, με αποτέλεσμα να ευνοείται η αναζωογόνηση των κυττάρων, κάτι που θα σας βοηθάει να διατηρείτε την υγεία σας και την ομορφιά σας.

Άσκηση 2: Μπράτσα
Έχοντας τα πόδια ανοιχτά, με τις πατούσες να πατάνε στο έδαφος, σκύψτε μπροστά αφήνοντας τα χέρια σας να κρέμονται με σταυρωμένες τις παλάμες. Στη συνέχεια, ανοίξτε τα χέρια σας και τοποθετήστε τα στα πλάγια του σώματος σε οριζόντια θέση. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 2 δευτερόλεπτα, αναπνέοντας βαθιά, και στη συνέχεια φέρτε τα χέρια στη θέση που τα είχατε στην αρχή της άσκησης. Επαναλάβετε την άσκηση δέκα φορές. Η παραπάνω άσκηση θα βοηθάει τους μυς των χεριών σας (κυρίως τους τρικέφαλους) να χαλαρώνουν λιγότερο με την ηλικία.

Άσκηση 3: Ώμοι
Πεσμένες στα γόνατα, με τους γλουτούς να ακουμπάνε στις φτέρνες, σταυρώστε τα χέρια πίσω από την πλάτη. Οι ώμοι σας πρέπει να είναι χαλαροί και η κοιλιά σας μέσα. Μείνετε στην παραπάνω στάση και μετρήστε μέχρι το δέκα, χωρίς να κυρτώνετε την περιοχή των νεφρών σας. Χαλαρώστε και επαναλάβετε την άσκηση δέκα φορές. Η άσκηση αυτή θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πιο ευλύγιστο και τονωμένο σώμα.

Άσκηση 4: Γάμπες
Λυγίστε στα δύο, με τέτοιον τρόπο ώστε οι φτέρνες και οι παλάμες σας να ακουμπάνε στο έδαφος. Τα πόδια σας πρέπει να είναι καλά λυγισμένα. Σπρώξτε με τα χέρια για να τεντωθείτε όσο γίνεται, κρατώντας μέσα τους γλουτούς και χωρίς να κυρτώνετε την περιοχή των νεφρών. Μετρήστε μέχρι το δέκα σπρώχνοντας και χαλαρώστε. Επαναλάβετε την άσκηση πέντε φορές. Θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα στα πόδια σας.

Άσκηση 5: Γλουτοί και κοιλιά
Ξαπλώστε ανάσκελα στο στρώμα και τεντώστε τα χέρια δίπλα στους γοφούς σας. Στηρίξτε το βάρος σας εκεί και λυγίστε τα γόνατα μέχρι τα πόδια να έρθουν σε ορθή γωνία. Με το κεφάλι και τους ώμους κολλημένους στο έδαφος- όπως και τα χέρια- ανασηκώνεται τη λεκάνη στο ύψος των γονάτων και χωρίς να ακουμπάτε πλήρως στο έδαφος επιστρέφετε σχεδόν στην αρχική σας θέση. Αυτό απαιτεί 40 γρήγορες απαναλήψεις και στο τελείωμα να μείνετε για 40 δευτερόπτα στην θέση που ανασηκώνεστε αναπνέοντας με τον ίδιο ρυθμό που είχατε ενώ εκτελούσατε την άσκηση.

Άσκηση 6: Χαλάρωση
Καθισμένοι πάνω στις φτέρνες και ακουμπώντας το κεφάλι στο έδαφος, απλώστε τα χέρια σας στην πλευρά κάθε ποδιού έχοντας την πλάτη σας καλά γερμένη. Εισπνεύστε και εκπνεύστε αργά μέχρι να νιώσετε ολόκληρο το σώμα σας απόλυτα χαλαρό. Η παραπάνω άσκηση είναι χαλαρωτική και γι' αυτό πρέπει να τελειώνετε πάντα με αυτήν το δεκάλεπτο καθημερινό σας πρόγραμμα γυμναστικής.

Διαβάστε ακόμη:

Χάσε κιλά περπατώντας!

Φτιάξε κορμί με τα μυστικά της σέξι τραγουδίστριας των Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger

Γυμναστείτε σύμφωνα με τον σωματότυπό σας!

DPG Network