Τα τρία λάθη που μας κρατάνε μακριά από το γυμνασμένο σώμα των ονείρων μας

Τα τρία λάθη που μας κρατάνε μακριά από το γυμνασμένο σώμα των ονείρων μας

Ήρθε η ώρα να τα διορθώσουμε και να δούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι, όσον αφορά την fitness ρουτίνα μας, αλλά και την επιθυμία μας για ένα καλογυμνασμένο, σφριγηλό κορμί, το να διορθώσουμε τα πράγματα που κάνουμε λάθος είναι εξίσου σημαντικό με το να κάνουμε αυτά που ξέρουμε σωστά. Αυτά είναι τα τρία συνηθέστερα λάθη που μας κρατάνε μακριά από το σώμα των ονείρων μας.

1) Δίνουμε έμφαση στις αερόβιες ασκήσεις, επισκιάζοντας αυτές για τόνωση των μυών
Οι περισσότερες γυναίκες δεν φαίνονται να αντιλαμβάνονται την αξία των ασκήσεων δύναμης. Σίγουρα, η αεροβική γυμναστική είναι αυτή που καίει θερμίδες, αλλά οι ασκήσεις με βάρη είναι αυτές που ενδυναμώνουν τους μύες, δημιουργώντας την επιθυμητή γράμμωση.


2) Αλλάζουμε συνεχώς προγράμματα
Τι σημαίνει αυτό; Ένα απλό παράδειγμα: Την Δευτέρα, θα πάμε στο τμήμα για step aerobics, την Τρίτη θα κάνουμε spinning, την Τετάρτη pilates, την Πέμπτη barre a terre και ούτω καθεξής. Εντέλει, το αποτέλεσμα είναι να μην γυμνάζουμε κανένα σημείο του σώματός μας αρκετά εξονυχιστικά και όλη αυτή η δουλειά στο γυμναστήριο να μην φαίνεται. Λίγη ποικιλία είναι καλή, αλλά προσπαθείστε να μην παρακολουθείτε παραπάνω από τρία δαφορετικά προγράμματα την εβδομάδα- και αυτό, με δεδομένο ότι, το ένα από τα τρία, θα γυμνάζουν όλες τις μυικές ομάδες.


3) Δεν καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το 10% των γυναικών δεν προσλαμβάνουν την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα πρωτεΐνης (46 γραμμάρια). Μάλιστα, προκειμένου να αλλάξετε την δομή του σώματός σας, να κάψετε λίπος και να ενισχύσετε τη μυϊκή μάζα σας, χρειάζεστε διπλάσια από αυτή την ποσότητα.

Διαβάστε ακόμα:
Συνδυάστε γυμναστική με σοκολάτα και θα εκπλαγείτε!
Το μαγικό δεκάλεπτο του καθημερινού μας fitness!
Σώμα χωρίς ίχνος λίπους; Το μυστικό βρίσκεται στο μπαλέτο

DPG Network