«Γυναικεία» πους-απς ή αποτελεσματικά πους-απς ;

«Γυναικεία» πους-απς ή αποτελεσματικά πους-απς ;

Tα κάνετε που τα κάνετε, κάντε τα σωστά τουλάχιστον.

Ξέρω, από πρώτο χέρι, ότι δεν είναι εύκολο να κάνετε. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί κι ένα από τα πιο συνηθισμένα «καψόνια». Επειδή όμως δεν είναι μακριά η μέρα που θα κληθείτε να φορέσετε αμάνικο μπλουζάκι, δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε;

Όταν κάνετε πους- απς στηριγμένες στα γόνατα (τα λεγόμενα «γυναικεία»), δεν προετοιμάζετε το σώμα σας για να κάνει κανονικά πους-απς (στηριγμένες στις μύτες των ποδιών), που είναι και αυτά που γυμνάζουν αποτελεσματικά και τονώνουν, κοιλιακούς, χέρια και στήθος.

Αν δεν μπορείτε να κάνετε κανονικά πους-απς, ξεκινήστε παίρνοντας την σωστή στάση- σανίδα. Δηλαδή κρατήστε κεφάλι, σπονδυλική στήλη, γοφούς στην ευθεία, πόδια στις μύτες και χέρια ελαφρώς λυγισμένα, λίγα εκατοστά από το πάτωμα, και παραμείνετε σε αυτή τη θέση για όσο αντέχετε, χωρίς να ανεβοκατεβαίνετε. Επαναλάβετε για οκτώ φορές, τρεις φορές την εβδομάδα.

Όταν καταφέρετε να κάνετε ένα ολόκληρο που-απ, λυγίζοντας τα χέρια και επαναφέροντας τον κορμό στην αρχική στάση, προσθέστε κι από μία επανάληψη κάθε εβδομάδα.