Ένας θεσμός-έκπληξη γεννήθηκε με τον πρώτο αγώνα αποκλειστικά για γυναίκες!

Ένας θεσμός-έκπληξη γεννήθηκε με τον πρώτο αγώνα αποκλειστικά για γυναίκες!

Εκατοντάδες Ladies έστειλαν μύνημα αισιοδοξίας κόντρα στη γενική κατήφεια τρέχοντας στο ομορφότερο ίσως σημείο της Αττικής, στο Λαιμό της Βουλιαγμένης.

Οι Ελληνίδες δρομείς συντονίστηκαν το πρωί της Κυριακής, 23 Σεπτεμβρίου, με την παγκόσμια τάση του τρεξίματος και αγκάλιασαν με πρωτόγνωρη αγάπη το παρθενικό Ladies Run –τον πρώτο αγώνα δρόμου αποκλειστικά για γυναίκες. Μέσα στο «κρατίδιο» του Astir Palace, δίπλα στα πεύκα και τη θάλασσα, 562 Running Ladies εκκίνησαν με παρεϊστικη διάθεση μπροστά από το Arion Resort και ακολουθώντας την πευκόφυτη διαδρομή κατάφεραν να ξεπεράσουν τη γραμμή του τερματισμού, στέλνοντας μαζικά το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στην εκστρατεία ενάντια στον καρκίνο του μαστού: Τέσσερις μέρες πριν, ο διοργανωτής του αγώνα Κίμων Φραγκάκης είχε παραδώσει, παρουσία του Χρυσού Χορηγού AVON, επιταγή 3.000ευρώ στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, απο τα έσοδα της διοργάνωσης.

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι –ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς που απένειμε το πρώτο μετάλλιο- εμψύχωναν σε κάθε ευκαιρία τις συμμετέχουσες δημιουργώντας «αγωνιστική» ατμόσφαιρα. Περαιτέρω "ώθηση" έδωσε τόσο η dj Μαρία Παπιδάκη με "run and fun" μελωδικά beat όσο και το συγκρότημα των εντυπωσιακών "Λαγών", η ομάδα κρουστών που χάρισε ρυθμό και κουράγιο στις αγωνιζόμενες σε ένα απο τα απαιτητικά σημεία της διαδρομής.

Στο καθαρά δρομικό σκέλος, νικήτρια στα 5.000μ. αναδείχθηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Αθηνά Κοϊνη ενώ τις υπόλοιπες δύο θέσεις στο βάθρο συμπλήρωσαν η Γιώτα Βλαχάκη και η Βίκυ Καρπουζά.

Στα 10.000μ. στο ψηλότερο σκαλί του πόντιουμ ανέβηκε η Ντενίζ Δημάκη, με την Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο και την Φιλίππα Πουλίδου να τη συνοδεύουν στην απονομή στην δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας κι αυτές με τη σειρά τους τα υπέροχα μετάλλια της Links Of London – επίσημου προμηθευτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Το πρώτο Ladies Run στήριξε, ως χρυσός χορηγός, ο οίκος καλλυντικών AVON, που το 1978 διοργάνωσε στην Ατλάντα τον πρώτο αγώνα τρεξίματος αποκλειστικά για γυναίκες. To λογότυπο της εκστρατείας της ενάντια στον καρκίνο του μαστού ήταν τυπωμένο στο τεχνικό τισέρτ της κορυφαίας "δρομικής" εταιρείας Mizuno, που φόρεσαν με υπερηφάνεια σχεδόν όλες οι συμμετέχουσες.

Στο τέλος του αγώνα όλες οι δρομείς απόλαυσαν μπανάνες Chiquita –που εξασφαλίζουν την απαραίτητη ενέργεια και τους ηλεκτρολύτες που έχουμε ανάγκη μετά την έντονη αθλητικη προσπάθεια ενώ ειδικευμένοι προπονητές των Holmes Place προσέφεραν στις διαγωνιζόμενες ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα διατάσεων στο γρασίδι του Αστέρα. Το ομαδικό stretching έγινε πάνω σε πετσέτες προσφορά της ERGO, insurance partner του νέου θεσμού αλλά και του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών, που είχε ασφαλίσει όλες τις συμμετέχουσες με την κάλυψη του προσωπικού ατυχήματος και της αστικής ευθύνης.

Επειδή, όμως, Ladies Run σημαίνει και ολίγον θάλασσα -ελέω του σκέλους της διαδρομής δίπλα στην εντυπωσιακή μαρίνα Βουλιαγμένης- το δικό τους στίγμα άφησαν και οι διασώστριες της «Lifeguard Hellas», που συστάθηκε αποκλειστικά για τον αγώνα.
Όσο για την ευχή όλων των παρευρισκομένων στο φινάλε του πάρτι; Σύντομα το Ladies Run να αρχίσει να ταξιδεύει ανά την Ελλάδα. Και πιο σύντομα να επιστρέψει στον τόπο «γέννησής» του...

ΔΗΛΩΣΑΝ:

Σπύρος Πανάς, Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης:
«Τέτοιου είδους διοργανώσεις αποτελούν κομμάτι της φιλοσοφίας μας και εμείς οφείλουμε να στηρίζουμε προσπάθειες, όπως αυτή του Ladies Run. Η ομορφιά του τοπίου συνδυάζεται άψογα με την ομορφιά τόσων γυναικών που ήρθαν σήμερα εδώ. Το Ladies Run χρόνο με το χρόνο θα.. μεγαλώνει!»

Μιχάλης Μεταξάς, Γενικός Διευθυντής Astir Palace:
«Μακάρι να είχαμε καθημερινά τέτοιου είδους "αναστάτωση", που μας θυμίζει τις παλιές εποχές και μας γεμίζει ζωή και χαρά. Ο σκοπός άλλωστε είναι ιερός. Είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια που γίνεται τόσο καιρό και ολοκληρώνεται σήμερα. Το Ladies Run πρέπει να γίνει θεσμός.»

Αθηνά Κοϊνη, πρωταθλήτρια στίβου, πρώτη στα 5 χιλιόμετρα του Ladies Run:
«Είμαι εδώ για να στηρίξω αυτή τη σπουδαία διοργάνωση που αφορά μόνο γυναίκες. Με συγκίνησε ο σκοπός της εκδήλωσης για την ενίσχυση της εκστρατείας ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

Ντενίζ Δημάκη, πρωταθλήτρια στίβου, χρυσό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα του Ladies Run:
«Η διοργάνωση είναι εξαιρετική και οι γυναίκες που συμμετείχαν το χάρηκαν ιδιαίτερα. Η διαδρομή ήταν αρκετά απαιτητική, αλλά αυτό την κάνει ομορφότερη και πιστεύω ότι του χρόνου οι γυναίκες που θα λάβουν μέρος θα είναι πολύ περισσότερες! Ο 1ος Ladies Run ήταν από τους καλύτερους αγώνες που έχω τρέξει!»

Φωτεινή Δαγκλή – Παγκότο, πρωταθλήτρια στίβου, αργυρό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα του Ladies Run:
«Ο σκοπός και μόνο με συγκινεί και αποτέλεσε σοβαρό κίνητρο για να λάβω μέρος στον 1ο Ladies Run. Η σημερινή διοργάνωση είναι πανευρωπαϊκού και παγκοσμίου επιπέδου».

Φιλίππα Πουλίδου, πρωταθλήτρια στίβου, χάλκινο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα του Ladies Run:
«Η πρωτοβουλία του Ladies Run είναι κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα. Εκπληκτικός αγώνας, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον! Και όλες οι ladies ανταπεξήλθαν επάξια στην διοργάνωση.»

Παυλίνα Κωνσταντάρα, PR & CSR Supervisor του Χρυσού Χορηγού, Avon:
«Θέλαμε πολλά χρόνια να συμμετάσχουμε σε έναν γυναικείο αγώνα. Είμαστε ενθουσιασμένοι στην AVON με αυτή τη συνεργασία με το Ladies Run. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τόσες γυναίκες να ακολουθούν το δρόμο αγάπης προς τον εαυτό τους και την υγεία τους.»

Ευστάθιος Τσαούσης, εμπορικός διευθυντής του Insurance Partner, Ergo Hellas:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμβάλουμε σε μία τόσο σημαντική εκδήλωση. Αρχικά, είναι σημαντικός ο σκοπός και δεύτερον η Ergo επιθυμεί ευρύτερα να στηρίζει προσπάθειες που
προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι».

Θανάσης Γκλίνος general manager του Official Snack, Chiquita:
«Η Chiquita στηρίζει την προσπάθει του Ladies Run και τους ανθρώπους που ασχολούνται με το τρέξιμο. Ο σκοπός του σημερινού αγώνα είναι ιερός γι'αυτό βρισκόμαστε και εμείς εδώ. Σε διοργανώσεις σαν τη σημερινή, που προωθούν ιδανικά, η Chiquita θα είναι πάντα αρωγός».

Ελένη Ζυγουράκη, διευθύντρια Ελλάδος του Official Jeweller, Links of London:
«Είναι τρομερά συγκινητικό ότι υπάρχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή. Σήμερα βλέπω μια διαφορετική εικόνα της κοινωνίας που ζούμε. To Ladies Run πρέπει να γίνει θεσμός. Και μαζί θα το καταφέρουμε.»

Μιχάλης Φιδάνογλου, γενικός διευθυντής του Sports Partner, Mizuno Hellas:
«H Mizuno είναι σήμερα εδώ για να γιορτάσει με όλες αυτές τις γυναίκες τον θεσμό – γιατί θα το κάνουμε θεσμό – του Ladies Run. To Ladies Run ήρθε για να μείνει!»

Έλλη Φλέγγα, γενική διευθύντρια του Wellness Partner, Holmes Place:
«Το Ladies Run είναι μία μεγάλη γιορτή. Κάτι πολύ διαφορετικό, που μας ανεβάζει ψυχολογικά. Και αυτό ο κόσμος το έχει πολύ ανάγκη. Είμαι πολύ χαρούμενη που το Holmes Place στηρίζει μία τέτοια πρωτοβουλία, γιατί οι γυναίκες έχουν μεγάλη δύναμη και μπορούν να καταφέρουν πολλά.»

Mερικά βασικά info σχετικά με το 1ο Ladies Run:

1. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10πμ μπρος στο Arion Resort
2. Η νικήτρια στα 5 χλμ Αθηνά Κοϊνη με το διοργανωτή Κίμωνα Φραγκάκη
3. Η διαδρομή έφτασε ώς το τέρμα του Λαιμού της Βουλιαγμένης
4. Οι δρομεις έλαβαν δωρεάν τεχνικό τισερτ Mizuno
5. Ο χρυσός χορηγός AVON ενέταξε τον αγώνα στην εκστρατεία της εάντια στον καρκίνο του μαστού
6. Οι παραολυμπιονίκες Αλεξ Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς
7. Οι νικήτριες στα 10 χιλιόμετρα Ντενίζ Δημάκη, Φωτεινή Δαγκλή - Παγκότο και Φιλίππα Πουλίδου
8. Η ERGO ασφάλισε όλες τις συμμετέχουσες
9. Περισσότερες απο 550 δρομείς αγωνίστηκαν στο Ladies Run
10 Προπονητές των Holmes Place εκτέλεσαν πρόγραμμα διατάσεων στο γρασιδι το Αστέρα
11. Η DJ Μαρία Παπιδάκη έδωσε ρυθμό fun&run στον αγώνα
12. Οι πρωταθλήτριες του στίβου στην εκκίνηση
13. Το βραχιολάκι Links of London που "απονεμήθηκε" σε όλες όσες τερμάτισαν
14. Τα μετάλλια των νικητριών είχαν κι αυτά την υπογραφή της Links of London
15. Ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς
16. Στα 5χλμ αγωνίστηκε και η κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ Μαρία Πρωτόπαπα
17. H Chiquita ήταν παρούσα σε μια ακόμα δρομική διοργάνωση

Όλες οι φωτογραφίες από το www.facebook.com/LadiesRunGreece