Τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε μετά την προπόνηση

Τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε μετά την προπόνηση

Και μας εμποδίζουν τα επωφεληθούμε από αυτήν όσο περισσότερο γίνεται

Μία σωστή επίσκεψη στο γυμναστήριο χρειάζεται χρόνο και συγκέντρωση- αξίες σπάνιες σήμερα, ειδικά για τους πολυάσχολους. Αφού βρείτε αυτά τα δύο, είναι κρίμα να κάνετε λάθη που σας εμποδίζουν να επωφεληθείτε στο μέγιστο από την προπόνησή σας- ή, ακόμα χειρότερα, μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό ή διαταραχή της υγείας σας.

Κρατάτε το χαλάκι της yoga τυλιγμένο, μέχρι το επόμενο μάθημα
Όπως δεν θα κρατούσατε τσαλακωμένα τα ρούχα της προπόνησης, για να τα φορέσετε την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το γυμναστήριο, έτσι και το να αφήνετε τυλιγμένο το χαλάκι σας είναι λάθος. Μην ξεχνάτε ότι τα σκοτεινά, υγρά μέρη είναι παράδεισος για την ανάπτυξη βακτηριδίων. Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι σας, σκουπίστε το χαλάκι σας και κρεμάστε το από μία πόρτα, μέχρι να στεγνώσει πλήρως.

Μένετε με τα ίδια ρούχα για πολλές ώρες
Εκτός από το ότι ο ιδρώτας που έχουν πάνω τα κάνει λίγο αηδιαστικά, μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις και ακμή στο δέρμα σας. Και παρότι δεν αρρωσταίνει κανείς φορώντας νωπά ρούχα, ο δροσερός αέρας σας κάνει να κρυώνετε. Πάντα παίρνετε μαζί σας ένα καθαρό σετ ρούχων και αλλάζετε στο γυμνατήριο.

Ανταμείβετε τον εαυτό σας με λιχουδιές υψηλές σε θερμίδες
Εντάξει, είναι απλό. Μόλις κάψατε 250 θερμίδες περίπου. Το να πάρετε άχρηστη ενέργεια χαλάει όλη την καλή δουλειά του γυμναστηρίου. Επιλέξτε υγιεινά σνακ όπως τα φρέσκα φρούτα και το γιαούρτι, ή μία φέτα μαύρο ψωμία με βούτυρο και μέλι.

Αγγίζετε το πρόσωπό σας
Ιδρώνετε σε δημόσιο χώρο (γυμναστήριο), όπου αγγίζετε όργανα και άλλο εξοπλισμό. Εσείς και δεκάδες άλλοι άνθρωποι. Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι τα χέρια σας είναι κινητές εστίες μικροβίων. Αγγίζοντας το πρόσωπό σας, μεταφέρετε πάνω του άπειρους μικροοργανισμούς οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν από μολύνσεις του δέρματος, μέχρι ιώσεις.

Διαβάστε ακόμα:
Βελτιώστε τη φυσική σας κατάσταση με τους πιο απλούς τρόπους
Oι πιο σέξι ασκήσεις για τέλειο κορμί
Aυτά είναι τα 3 top μυστικά για αποδοτική και αποτελεσματική προπόνηση!