Πως να μειώσετε τους πόντους από την κοιλιά

Πως να μειώσετε τους πόντους από την κοιλιά

Η γυμνάστρια και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας μαθαίνει  όλα τα tips για να αδυνατίσουμε στο πιο δύσκολο σημείο του σώματος.

Η διαμόρφωση της κοιλιάς είναι μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά για τα άτομα με το σωματότυπο «μήλο». Για άτομα δηλαδή που έχουν αδύνατα πόδια και γεμάτο κορμό.

Για να μπορέσουμε να γυμνάσουμε αποτελεσματικά την κοιλιά θα πρέπει να γνωρίζουμε την ανατομία της περιοχής και κυρίως την ενέργεια των κοιλιακών. Εν συντομία οι κοιλιακοί χωρίζονται σε εν τω βάθη και σε επιφανειακούς. Οι επιφανειακοί είναι ο ορθός κοιλιακός, τα γνωστά σε όλους six packs! Αυτός ο μυς κάνει κάμψη του κορμού και μόνο. Γυμνάζεται με κάμψη του κορμού προς τα εμπρός. Το λίπος βρίσκεται πάνω από τον μυ οπότε για να «φανούν» οι κοιλιακοί θα πρέπει να φύγει το λίπος με αερόβια άσκηση και διατροφή.

Από την άλλη οι εν τω βάθη κοιλιακοί μπορεί να μην φαίνονται αλλά τα αποτελέσματα είναι ορατά και χωρίς απώλεια βάρους! Αποτελούνται από τους έσω, έξω πλάγιους και τον εγκάρσιο κοιλιακό. Φανταστείτε ότι σφίγγετε μία ζώνη γύρω από την μέση όταν ενεργοποιείτε αυτούς τους κοιλιακούς. Οι πλάγιοι κοιλιακοί κάνουν πλάγια κάμψη και στροφή και ο εγκάρσιος συμπιέζει το κοιλιακό τοίχωμα. Για να ενεργοποιήσουμε τον εγκάρσιο δεν χρειάζεται να είναι η ώρα της γυμναστικής, μπορούμε οποιαδήποτε ώρα από οποιαδήποτε στάση. Απλά τραβάμε την κοιλιά μας προς τα μέσα σαν να θέλουμε να κουμπώσουμε ένα στενό παντελόνι! Η ενέργεια γίνεται πιο έντονη όταν συμπεριλάβουμε σε αυτή και τους μύες του πυελικού εδάφους. Για το πυελικό έδαφος η ενεργοποίηση είναι σαν να κρατάμε τα ούρα μας πριν πάμε τουαλέτα! Επιπλέον μπορούμε να ενεργοποιούμε τον εγκάρσιο και κατά την πρόσθια κάμψη του κορμού.

Ξεκινήστε λοιπόν να τραβάτε την κοιλιά σας όπου και αν βρίσκεστε και θα έχετε διπλά αποτελέσματα: θα γυμνάσετε την κοιλιά αλλά και θα διορθώσετε την στάση του σώματος σας.

Στείλτε τις δικές σας fitness απορίες στην Χριστίνα Πανταζοπούλου, εδώ.