Τρέξιμο: Ενισχύστε την αντοχή σας

Τρέξιμο: Ενισχύστε την αντοχή σας

Ακόμα κι αν δεν είστε αρχάριοι, θα χρειαστείτε σίγουρα να λάβετε μέτρα ώστε η απόδοσή σας να είναι η μέγιστη δυνατή

1) Είστε σε φόρμα;
Μία χαλασμένη μηχανή δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και το ίδιο ισχύει και για το σώμα σας. Εάν δεν αντέχετε όσο θα θέλατε, και αυτό σας κάνει να τα παρατάτε εύκολα, μπορεί να χρειάζεστε να ενισχύσετε την αντοχή σας, ώστε να μην μπορεί να σας σταματήσει τίποτα.


2) Τρέχετε πιο συχνά
Όπως συμβαίνει με τα πάντα, η εξάσκηση είανι ο τρόπος να τελειοποιηθείτε. Δεν μπορείτε να περιμένετε να τρέχετε σαν αθλήτρια αν τρέχετε μάι φορά την εβδομάδα. Κανονίστε τις προπονήσεις σας 4- 5 φορές την εβδομάδα και προτιμήστε να τρέχετε μικρότερες αποστάσεις και συχνότερα. Θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο γρήγορα θα ενισχύσετε τις αντοχές σας.


3) Επιταχύνετε
Μόλις η αναπνοή σας αρχίσει να φτάνει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς και οι μύες σας δεν νιώθουν κούραση, είναι η κατάλληλη στιγμή να αυξήσετε τους ρυθμούς τρεξίματός σας. Μην βιάζεστε, όμως. Ακολουθείστε τον κανόνα του 10%. Μην αυξάνετε ποτέ την ταχύτητά σας πάνω από 10% την εβδομάδα. Όχι μόνο θα γλιτώσετε τυχόν τραυματισμούς, αλλά θα αποφύγετε και να νιώσετε ότι κάνετε πολλά, πολύ σύντομα.


4) Πάρτε τους λόφους
Το τρέξιμο σε ανηφορικά εδάφη είναι ένας ακόμα λόγος να ενισχύσετε τους μύες των ποδιών και την δύναμή σας αλλά και τους πνεύμονές σας. Αν τρέχετε σε διάδρομο προσαρμόστε την κλίση του. Μπορεί καταρχήν να καταριέστε την ώρα και την στιγμή που αποφασίσατε να πάρετε τους λόφους αλλά, πολύ σύντομα, θα τους αγαπήσετε.

Διαβάστε ακόμα:
Απλά...πεντανόστιμο! Spa αντικατέστησε τις κρέμες με μαρμελάδες, μηλόπιτες και κερασάκια για λάμψη στο πρόσωπο!
Αποκτήστε την επίπεδη κοιλιά της Beyonce και της Kelly Osbourne με χούλα χούπ!
Better Life Day: Τι μάθαμε για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη;