Γυμναστική για σπίτι & γραφείο, για πολυάσχολους & γονείς (μέρος 1ο)

Γυμναστική για σπίτι & γραφείο, για πολυάσχολους & γονείς (μέρος 1ο)

Την ακολουθούν ακόμα και επαγγελματίες αθλητές. 

Επειδή κάποιοι από εσάς ψάχνετε για δικαιολογίες για να αποφύγετε την άσκηση, σας φέρνουμε την άσκηση στο σπίτι σας και μάλιστα την συνδυάζουμε με παιχνίδι με τα παιδιά σας.

Με την πολύτιμη βοήθεια του καλαθοσφαιριστή Γιώργου Καλαϊτζή, επαγγελματία αθλητή και πατέρα τριών παιδιών, σας παρουσιάζουμε πρόγραμμα γυμναστικής εσωτερικού χώρου(γραφείο-σπίτι), χωρίς την χρήση οργάνων, για να μπορείτε να γυμνάζεστε παντού και πάντα.

Δεν παίρνει πολλή ώρα, είναι ευχάριστο, οξυγονώνει το αίμα, δεν ιδρώνεις, γυμνάζεσαι και παράλληλα μπορείς να παίζεις με το παΐδι σου monopoly στο σπίτι ή να μιλάς για δουλειές με ένα blue-touth στο γραφείο.

Ξεκινάμε λοιπόν να ζεστάνουμε το κορμί μας ανεβαίνοντας τη σκάλα που έχουμε εύκαιρη σχετικά γρήγορα, και κατεβαίνοντας αργά-αργά σαν να είμαστε σε slow motion. Τέσσερις πέντε φορές είναι αρκετές. Οι δικαιολογία στο παιδί σου για το ποτέ επιτέλους θα ξεκινήσει το παιχνίδι και γιατί πας πάλι πάνω μπορεί να είναι ότι: Ψάχνεις το ζάρι- ξέχασες το κινητό σου, πάω τουαλέτα. Στο γραφείο είναι πιο εύκολα μιας και «ξεχνώντας» κάτι στο αυτοκίνητο σου έχεις τα 3-4 λεπτά για να χρησιμοποιήσεις τη σκάλα.

1η άσκηση: Καθόμαστε στην καρέκλα μας πατάμε όλο το πέλμα καλά στο πάτωμα και σηκωνόμαστε όρθιοι. Συνεχίζουμε την κίνηση σηκώνοντας φτέρνες με τεντωμένα γόνατα, είμαστε στις μύτες, κι έπειτα πάλι πέλματα στο έδαφος και ξεκινάμε να κάτσουμε αργά(θυμηθείτε το slow motion) χωρίς όμως να βολευτούμε στην καρέκλα. Μόλις οι γλουτοί μας ακουμπήσουν στην καρέκλα, ξεκινάμε τη δεύτερη επανάληψη. (τρία σετ από δέκα επαναλήψεις για αρχή).

2η άσκηση: Είμαστε όρθιοι, ακουμπισμένοι με όλη την πλάτη στον τοίχο και κατεβαίνουμε λίγο, τόσο όσο τα γόνατα να είναι λυγισμένα αλλά να μην πονάνε (οι φτέρνες μας έχουν μια απόσταση από τον τοίχο περίπου 30-40εκ.. Πατάμε καλά κάτω και τεντώνουμε μια το δεξί και μια το αριστερό πόδι μπροστά. Κάθε ένα σετ από τα τρία που θα κάνουμε περιλαμβάνει δέκα δίπλες επαναλήψεις. Οι γυμνασμένοι, πιο μετά ας κάνουν και τέσσερα σετ με δεκαπέντε δίπλες επαναλήψεις.