Γυμναστική για σπίτι & γραφείο, για πολυάσχολους & γονείς (μέρος 3ο)

Γυμναστική για σπίτι & γραφείο, για πολυάσχολους & γονείς (μέρος 3ο)

Εκτός από πόδια, έχετε και χέρια, στήθος, ώμους και πλάτη. 

Συνεχίζουμε λοιπόν, το πρόγραμμα γυμναστικής εσωτερικού χώρου αφού κάναμε το ζέσταμα (σκάλα πάνω-κάτω) δουλέψαμε μια μίνι ενεργοποίηση των ποδιών. Σήμερα είναι η σειρά να γυμνάσουμε χεριά, ώμους, στήθος, πλάτη.

Πάμε λοιπόν να ζεστάνουμε λίγο το πάνω μέρος του σώματος μας. Ξεκινάμε κάνοντας κάμψεις στον τοίχο. Βάζουμε τα χεριά μας στον τοίχο με τεντωμένους αγκώνες, τοποθετούμε το σώμα μας κάθετα στον τοίχο και ξεκινάμε τις κάμψεις. Τέσσερεις φορές επί είκοσι είναι καλά.

1η άσκηση: Είναι συνεχεία του ζεστάματος. Συνεχίζουμε με κάμψεις αλλά αυτή τη φορά στο μπράτσο του καναπέ. Απλώνουμε τα πόδια μας αρκετά πίσω, τα χέρια μας είναι στο άνοιγμα των ώμων, και κρατάμε το μπράτσο του καναπέ. Όλο το κορμί μας πρέπει να είναι μια ευθεία. Ξεκινάμε την άσκηση λυγίζοντας και τεντώνοντας τους αγκώνες(προσοχή ποτέ δεν τους κλειδώνουμε (υπερέκταση) στο τέντωμα. Τέσσερα δεκαπενταριά είναι αρκετά.

2η άσκηση: Παραμένουμε στο μπράτσο του καναπέ. Γυρίζουμε και καθόμαστε πάνω στο μπράτσο τεντώνοντας τα πόδια μας ευθεία μπροστά. Έπειτα στηριζόμαστε στις παλάμες μας(δεν καθόμαστε πια στον καναπέ), μεταφέρουμε το σώμα μας λίγο μπροστά και ξεκινάμε βυθίσεις. Η πλάτη μας θα πρέπει να κινείτε παράλληλα με το πλαϊνό του καναπέ, τα πόδια μας τεντωμένα μπροστά στηριζόμενα μόνο στις φτέρνες. Λυγίζουμε τεντώνουμε αγκώνες, με την ίδια προσοχή όπως στην άσκηση νούμερο ένα. Όταν οι αγκώνες κατά τη βύθιση σχηματίσουν ορθή γωνία τότε είναι η ώρα να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε. Τέσσερα σετ επί δώδεκα επαναλήψεις και τα αποτελέσματα θα σας ανταμείψουν.