Personal Trainer: Μπορεί όντως να σε βοηθήσει να μεταμορφώσεις το σώμα σου;

Personal Trainer: Μπορεί όντως να σε βοηθήσει να μεταμορφώσεις το σώμα σου;

Ποια τα οφέλη του personal training;

Τα τελευταία χρόνια το personal training έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην Ελλάδα, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό παρατηρώντας τις τάσεις της τελευταίας δεκαετίας σε Ευρώπη και Αμερική. Η αύξησή του γίνεται παράλληλα με τη συνεχώς αυξανόμενη ενημέρωση των ανθρώπων, σχετικά με την άσκηση.

Η άσκηση είναι επιστήμη, και συνδέεται άμεσα με έννοιες όπως «υγεία», «ποιότητα ζωής», «απόδοση», «εξωτερική εμφάνιση». Οι έννοιες αυτές παραπέμπουν σε άλλες έννοιες όπως «ελκυστικότητα», «αυτοπεποίθηση», «κοινωνικότητα» κ.α. Ο personal trainer είναι αυτός που αναλαμβάνει την εφαρμογή αυτών των εννοιών. Και το να εμπιστεύεσαι την υγεία, την εξωτερική εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σου σε έναν άνθρωπο είναι μία πολύ σημαντική επένδυση.

Στο πρακτικό κομμάτι, ο personal trainer αναλαμβάνει την πλήρη καθοδήγηση του ασκούμενου. Σχεδιάζει προγράμματα απόλυτα εξειδικευμένα, βασισμένα σε μετρήσεις, επιστημονικά δεδομένα και καθορισμένους στόχους. Αναγνωρίζει τις ανάγκες και τις αδυναμίες του σώματος, και το προπονεί έτσι ώστε να φτάσει στα μέγιστα επίπεδα απόδοσης, αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Σε περιπτώσεις που υπάρχουν ορθοπεδικά προβλήματα ή συγκεκριμένες παθήσεις, το personal training αποτελεί την ιδανική λύση.

Το personal training, μπορεί να γίνει με διάφορες μορφές. Η γυμναστική στο σπίτι ή στο γυμναστήριο με την επίβλεψη του personal trainer είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Ωστόσο, ως οικονομικότερη λύση, χρησιμοποιείται η επίβλεψη του γυμναστή μία φορά την εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες προπονήσεις τις εκτελεί μόνος του ο ασκούμενος, βάσει ενός εβδομαδιαίου προγραμματισμού.

Διαβάστε ακόμα

Πόση φυσική δραστηριότητα είναι αρκετή;

Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα της άσκησης;