Καλωσορίζουμε την Άνοιξη ανανεώνοντας την fitness ρουτίνα μας

Καλωσορίζουμε την Άνοιξη ανανεώνοντας την fitness ρουτίνα μας

Μικρές αλλαγές που θα κάνουν την διαφορά στην καθημερινότητά μας, την ομορφότερη εποχή του χρόνου

Και επίσημα η Άνοιξη είναι εδώ και, εκτός από το ότι νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια, νιώθουμε και την ανάγκη να ανανεωθούμε σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας. Αν αγαπάτε την άσκηση, και θέλετε μία αλλαγή στην ζωή σας, τώρα είναι η καλύτερη περίοδος να την επιχειρήσετε βάζοντας, στην fitness ρουτίνα σας τις παρακάτω συνήθειες.

Μην ξεχνάτε να εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με «καύσιμα» πριν την άσκηση
Μία μπανάνα, ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα ή μία μπάρα δημητριακών, περίπου μισή ώρα πριν την άσκηση θα σας γεμίσει ενέργεια για να αντεπεξέλθετε. Καλό είναι, και μία ώρα μετά την άσκηση, να καταναλώσετε ένα υγιεινό, πλούσιο σε πρωτεΐνες σνακ- έτσι, θα βοηθήσετε τον μεταβολισμό σας να κάνει ακόμα μεγαλύτερες καύσεις.

Πείτε «όχι» στις στερήσεις
Με άλλα λόγια, όσο και αν η ισορροπημένη διατροφή, σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση, είναι αυτή που εγγυημένα θα σας δώσε τα καλύτερα αποτελέσματα, μην αποχωριστείτε τις αγαπημένες σας λιχουδιές. Απλώς προσέξτε την συχνότητα και τις ποσότητες που καταναλώνετε. Είναι καλό, κάθε τόσο, να επιβραβεύετε τον εαυτό σας για την καλή δουλειά που κάνει.

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας
Η ενυδάτωση «ξυπνάει» τον οργανισμό μας πριν την άσκηση, ενώ του δίνει τις απαραίτητες ουσίες να αποδώσει τα μέγιστα. Νερό, αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, χυμοί ή ακόμα και καφές ή τσάι, βοηθάνε.

Αλλάξτε παραστάσεις
Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να ασκείστε στον χώρο του γυμναστηρίου. Πάρκα, άλση ή ακόμα και οι δρόμοι μας δίνουν, καθημερινά, την ευκαιρία να κάψουμε θερμίδες. Ξεχάστε το ασανσέρ και ανεβείτε, δύο- δύο τις σκάλες- ακόμα και αυτές οι μικρές αλλαγές κάνουν την διαφορά.

Διαβάστε ακόμα:
Η γυμνάστρια του Queen προτείνει: 13 δυναμικές στάσεις yoga για να ξεκινήσεις τη μέρα!
Ανακαλύψαμε τον πιο αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα