Έρευνα που θα συζητηθεί: Πώς η πρωινή ηλιοθεραπεία βοηθά στην απώλεια κιλών;

Γωγώ Φούντα
Έρευνα που θα συζητηθεί: Πώς η πρωινή ηλιοθεραπεία βοηθά στην απώλεια κιλών;

Τροπικό μαύρισμα και τέλειο κορμί σε... ένα!

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών περιμένει με ανυπονησία το όμορφο καλοκαιράκι, όχι μόνο για την ξεγνοιασιά, τη θάλασσα και τα ταξίδια, αλλά και το... μαύρισμα το οποίο είναι και ο νούμερο ένα πόθος μας, με το που ανέβει λίγο η θερμοκρασία!

Τι θα λέγατε ωστόσο, αν συνδυάζαμε το μαύρισμα με το... αδυνάτισμα; Θα έλεγε κανείς ότι αυτός θα μπορούσε να γίνει ο επίγειος παράδεισος της γυναικείας πραγματικότητας, μιας και δεν υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία αγαπάμε περισσότερο από αυτά τα 2!

Κι όμως, ήρθε η απόλυτη έρευνα η οποία θα κάνει πολλές κυρίες να ανασάνουν με ανακούφιση και φυσικά να ενθουσιαστούν! Σύμφωνα λοιπόν με ερευνητές, η πρωινή ηλιοθεραπεία, και εννοούμε από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, εκτός του ότι είναι πολύ πιο υγιεινή, μιας και οι ακτίνες του ηλίου δεν είναι τόσο επικίνδυνες, βοηθά και στην... απώλεια κιλών!

Οι ερευνητές λοιπόν, μελέτησαν άτομα που εκτίθονταν τις ώρες αυτές στον ήλιο και άτομα τα οποία έκαναν ηλιοθεραπεία από το μεσημέρι και μετά, και ανακάλυψαν ότι η πρώτη ομάδα, είχε πολύ μικρότερο ποσοστό σωματικού λίπους! Οι ενδείξεις αυτές, έχουν να κάνουν με τον μεταβολισμό και πώς αυτός επηρεάζεται από την έκθεση στον ήλιο, ενώ οι επιστήμονες συστήνουν, ακόμα και τις πρωινές ώρες, το πολύ 30 λεπτά έκθεση!

Οπότε κορίτσια, βάλτε ξυπνητήρια και τρέξτε στις παραλίες!

Διαβάστε ακόμη:

Δεν βλέπετε αποτελέσματα; Τα fitness λάθη που σας στερούν το σώμα που ονειρεύεστε

Θέλετε να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα μέχρι το καλοκαίρι; Ακολουθήστε αυτά τα tips!