Οι 3 καλύτερες ασκήσεις για πλάτη, στήθος και μηρούς

Οι 3 καλύτερες ασκήσεις για πλάτη, στήθος και μηρούς

Κορίτσια το καλοκαίρι πλησιάζει, για την ακρίβεια είναι σχεδόν εδώ και τα περιθώρια για να... συμμαζευτούμε λίγο από τον χειμώνα όσο πάνε και στενεύουν. Για να είμαστε εντελώς ειλικρινείς μεταξύ μας, βέβαια, αν δεν έχεις ξεκινήσει ήδη προετοιμασία για να βγεις στην παραλία, τώρα δεν προλαβαίνεις και πολλά. Όχι πως πρέπει να μας νοιάζει και ιδιαίτερα, όμως, το θέμα είναι να απολαύσεις το καλοκαίρι όχι να σκέφτεσαι τα 3 κιλάκια που δεν κατάφερες να διώξεις από πάνω σου, ναι; Ναι. Σε κάθε περίπτωση, έχετε αρκετό χρόνο για να γυμνάσετε τις πιο βασικές περιοχές του σώματος που μένουν γυμνές αυτή την εποχή, δηλαδή το μπούστο, την πλάτη και την ευρύτερη περιοχή των γλουτών. Βρήκαμε λοιπόν τις 3 καλύτερες και πιο αποτελεσματικές ασκήσεις, τις οποίες αν κάνετε καθημερινά και τις συνδυάσετε με μερικά σετ κοιλιακών (και σωστή διατροφή, πάντα σωστή διατροφή) θα δείτε το σώμα σας να αλλάζει εντυπωσιακά και να σας βγάζει ασπροπρόσωπες!

  1. Καθόμαστε σε μία καρέκλα και κρατάμε 2 βαράκια 1,5 με 2 κιλά τουλάχιστον. Σκύβουμε εμπρός έως ότου το στήθος μας ακουμπήσει στα πόδια μας. Ανοίγουμε τα χέρια στο πλάι σαν να πετάμε. Ανεβοκατεβάζουμε τα χέρια μας τουλάχιστον για 30 επαναλήψεις.
  2. Καθιστοί στην καρέκλα κρατάμε ένα ξύλο (π.χ. το κοντάρι της σκούπας) με τα χέρια τεντωμένα στην ανάταση. Λυγίζουμε αγκώνες και φέρνουμε το κοντάρι πίσω από το κεφάλι. Επαναλαμβάνουμε για 30 επαναλήψεις.
  3. Ξαπλώνουμε μπρούμυτα στο έδαφος με τα χέρια κολλημένα στα πλευρά μας και τις παλάμες να κοιτούν προς τα ταβάνι. Κρατάμε τα βαράκια στα χέρια και σηκώνουμε τα χέρια στο ύψος των γλουτών. Κατόπιν ανεβάζουμε τον κορμό σαν τους κλασικούς ραχιαίους. Καθ' όλη την διάρκεια της άσκησης κρατάμε σφιχτά τον γλουτό και τα πόδια ενωμένα.