Δίαιτα Atkins: Την ακολουθούν stars του Hollywood και χάνεις 7 κιλά σε 2 εβδομάδες

Δίαιτα Atkins: Την ακολουθούν stars του Hollywood και χάνεις 7 κιλά σε 2 εβδομάδες

Λιπόλυση, η λύση για την απώλεια του βάρους;

Η δίαιτα Atkins είναι αρκετά διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια και πολλές star του Hollywood όπως η Kim Kardashian την έχουν ακολουθήσει για να χάσουν βάρος. Σύμφωνα με την φιλοσοφία της συγκεκριμένης δίαιτας αν μειώσουμε την ποσότητα των υδατανθράκων: φρούτα, λαχανικά και δημητριακά τότε ο οργανισμός θα στραφεί στο συσσωρευμένο λίπος προκειμένου να πάρει ενέργεια και έτσι με την μορφή της λιπόλυσης θα υπάρξει απώλεια βάρους.


Λέγεται μάλιστα ότι μπορεί κάποιος να χάσει μέχρι και 7 κιλά σε 2 εβδομάδες ας δούμε όμως τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να τρώτε:


Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται μπείκον, τσιμπερκέγκερ, μπριζόλες στην συγκεκριμένη δίαιτα δεν χρειάζεται να τα αποχωριστείτε, αντίθετα μπορεί να τα συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιό σας. Ωστόσο αν κάποιος ακολουθήσει την συγκεκριμένη δίαιτα θα πρέπει να ξέρει ότι χωρίζεται σε 3 φάσεις.


Στην πρώτη η κατανάλωση υδατανθράκων περιορίζεται στα 20 γραμμάρια την ημέρα, στη δεύτερη αυξάνεται η ποσότητα επιλέγοντας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και η τρίτη δεν είναι άλλη απο την φάση διατήρησης του βάρους μέσα από μια ποικιλία τροφών.


Στην αρχή απαγορεύεται αυστηρά ο καφές και το αλκοόλ και αν την επιλέξετε με το διατροφολόγο σας τότε σίγουρα δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να φάτε έξω αφού μπορείτε να τρώτε πολύ άνετα ψητό κρέας.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη δίαιτα καθώς δεν καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά ενώ... περιέχει αρκετό λίπος.


Το καλύτερο είναι πριν καταφύγετε μόνες σας στο να κάνετε μια δίαιτα να το συζητήσετε με έναν διατροφολόγο και εκείνος θα σας πει αν ενδείκνυται ή όχι για την περίπτωσή σας.

Εδώ θα βρείτε μέχρι και συνταγές απο το επίσημο site της Atkins.

Διαβάστε επίσης:

Η τελευταία εμμονή της Courtney Love δεν είναι αυτή που φαντάζεστε

Η Kim τα έχει παίξει! Για ποιο λόγο «λιμοκτονεί» η reality star;