Hello Christmas! Μία νέα έρευνα «αποθεώνει» τα Χριστούγεννα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Hello Christmas! Μία νέα έρευνα «αποθεώνει» τα Χριστούγεννα

Και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο

Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο ήδη ανθρώπων σε αυτή τη ζωή: αυτοί που δε θέλουν ούτε να ακούν για τα Χριστούγεννα και αυτοί που μπαίνουν σε εορταστικό mood από τον Νοέμβριο. Δεν ξέρουμε σε ποια κατηγορία ανήκεις εσύ, όμως διάβασε προσεκτικά τις παρακάτω γραμμές.

Αυτοί οι άνθρωποι που τείνουν να στολίζουν νωρίτερα για τα Χριστούγεννα είναι και οι πιο ευτυχισμένοι. Και όχι δεν το λέμε εμείς, αλλά η επιστήμη, η οποία έχει και αποδείξεις γι’ αυτό το θέμα.

Ο ψυχαναλυτής Steve McKeown ανέφερε σε συνέντευξή του: «Θα μπορούσαν να υπάρχουν αρκετοί συμπτωματικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος έχει την εμμονή να στολίζει από πολύ νωρίς για τα Χριστούγεννα. Συνήθως συμβαίνει για νοσταλγικούς λόγους για να ζήσουν τη μαγεία από νωρίς.

Σε έναν κόσμο γεμάτο στρες και άγχος οι άνθρωποι επιθυμούν να κάνουν πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση προκαλεί και φέρνει στη μνήμη τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας. Τα στολίδια αποτελούν απλώς μια άγκυρα ή ένα μονοπάτι για τα παλιά μαγικά συναισθήματα του παιδικού ενθουσιασμού. Έτσι, το να στολίζεις από νωρίς για τα Χριστούγεννα μπορεί να επεκτείνει αυτόν τον ενθουσιασμό».

Όπως σε εμάς αρέσει να θυμόμαστε ευτυχισμένες στιγμές όταν είμαστε στεναχωρημένοι, έτσι και οι Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις μπορούν να ξυπνήσουν τα συναισθήματα της ζεστασιάς, της νοσταλγίας και της φιλικότητας.

Τι περιμένεις; Ακόμη να κατεβάσεις την κούτα με τα στολίδια;

Δες και αυτό: 5 απλοί, ρεαλιστικοί τρόποι να διαχειριστείς το άγχος σου