Πώς να προετοιμάσεις το μυαλό και το σώμα σου για τις γιορτές.

Πώς να προετοιμάσεις το μυαλό και το σώμα σου για τις γιορτές.

Ready, set, holidays.

Όσο παραμυθένια και να είναι όλα όταν είναι στολισμένα, όση αγάπη και να παίρνεις από αγαπημένους που βλέπεις μόνο τις μέρες των γιορτών, οι μέρες αυτές αποτελούν για τους περισσότερους μια σημαντική πηγή στρες, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

Υπάρχει όμως πρόβλημα χωρίς λύση; ΟΧΙ! Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και ζήσε τις γιορτές ανανεωμένη, θετική και λαμπερή!

Πώς να προετοιμάσεις το μυαλό σου

*Να είσαι ρεαλιστική

Κάνε μια λίστα με τα δώρα που θέλεις να πάρεις, τα φαγητά που θέλεις να μαγειρέψεις, τους ανθρώπους που θέλεις πραγματικά να δείς. Θυμίσου: Δεν εξαρτάται από εσένα το πώς θα περάσουν οι άλλοι. Μην σκοτώνεσαι προσπαθώντας να φτιάξεις ένα γευστικό δείπνο δώδεκα πιάτων - ο Γκόρντον Ράμσεϊ δεν πρόκειται να είναι εκεί! Επίσης, δεν χρειάζεται να κάνεις δώρα λες και είσαι ο Άγιος Βασίλης - αγόρασε αυτά και σε αυτούς που θέλεις και σηκώνει η τσέπη σου (ή κάνε DIY δώρα αν έχεις όρεξη). Αν προσπαθείς να κάνεις πράγματα πέρα του δυνατού και του λογικού, θα καταλήξεις ενοχλημένη, λυπημένη και απογοητευμένη.

*Βάλε τον διαλογισμό στην ζωή σου

Έστω και 10 λεπτά διαλογισμού την ημέρα μειώνουν το στρες, τα αρνητικά συναισθήματα και την μελαγχολία. Ξεκίνα με βιντεάκια στο youtube ή εφαρμογές όπως το “headspace”. Όταν φτάσουν οι γιορτές, θα έχεις ήδη μάθει πως να καλμάρεις και να διώχνεις το περιττό άγχος.

Πώς να προετοιμάσεις το σώμα σου

Οι γιορτές είναι ο δρόμος προς τα παραπάνω κιλά, τα πρηξίματα, τις κοπάνες από το γυμναστήριο. Εάν, όμως, είσαι προετοιμασμένη κατάλληλα, τίποτα δεν θα σε κλονίσει φέτος!

* Ξεκίνα την ημέρα σου με 1-2 ποτήρια νερό, λίγο θαλασσινό χοντρό αλάτι και χυμό από ένα 1 λεμόνι. Σιγουρέψου ότι κατά την διάρκεια της ημέρας πίνεις τουλάχιστον 2+ λίτρα νερού.

Sos: Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση.

*Πριν από το ντους, χρησιμοποιήσε μια βούρτσα για το δέρμα και τρίψε ολόκληρο το σώμα σου. Ξεκίνησε από τα πόδια σου και προχώρα προς την καρδιά σου.

Sos: Αυτό θα τονώσει το λεμφικό σου σύστημα με αποτέλεσμα να απομακρύνει τα “απόβλητα” και να ανοίξει τους πόρους σου.

* Όταν κάνεις ντους, να εναλλάσεις το νερό από ζεστό σε κρύο για περίπου 5 λεπτά (ζεστό για 30 δευτερόλεπτα, κρύο για άλλα 30’’). Αυτή η συνήθεια είναι ιδανική για την σωστή λειτουργία του λεμφικού και την ενίσχυση του νευρικού συστήματος.

* Αφαίρεσε την γλουτένη, τα γαλακτοκομικά, τη σόγια και το καλαμπόκι από τη διατροφή σου κατά τη διάρκεια του detox.

Sos: Γιατί; Αυτά τα τρόφιμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα φλεγμονώδη.

* Κόψε τη ζάχαρη, εκτός από 1 μερίδα φρούτου την ημέρα. Διάλεξε αυτά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως τα μούρα, τα μήλα και τα αχλάδια.

Sos: Η ζάχαρη σε οποιασδήποτε μορφή εξασθενεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα για αρκετές ώρες.

* Βάλε στο πρόγραμμα έναν detox ρόφημα ή χυμό την ημέρα. Υλικά σαν το πατζάρι, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο και το λεμόνι είναι ιδιαίτερα ευεργετικά.

Sos :Απόφυγε καθαρούς χυμούς φρούτων που θα σε φορτώσουν ζάχαρη.

*Α – Α – Άσκηση! Κούνα το σώμα σου! Κάνε κάποια μορφή κίνησης κάθε μέρα, είτε πρόκειται για περπάτημα, ποδηλασία, crossfit, γιόγκα ή πιλάτες.

Sos: Το λεμφικό σου σύστημα δε διαθέτει αντλία, χρειάζεται κίνηση και πρακτικές όπως το τρίψιμο με βούρτσα και το ντους που περιγράψαμε παραπάνω.

Ούφ! Πολλά ε; Δεν χρειάζεται να τα τηρήσεις όλα, ακολούθησε έστω 3 ή 4 από την λίστα και οι γιορτές θα σε βρουν ανανεωμένη κι έτοιμη.

Περιμένω εντυπώσεις!

Xxx Μαλού

Δες και τι σου είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα:

To maca or not to maca; Εσύ γνωρίζεις τα οφέλη αυτής της υπερτροφής;

Μαλού Λαρσινού

Wellness & Lifestyle Coach

Instagram: @maloularsinou

www.iamawesomeblog.com