Νιώθεις κολλημένη; Ακολούθησε αυτά τα βήματα για να ξαναβρείς τον εαυτό σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Νιώθεις κολλημένη; Ακολούθησε αυτά τα βήματα για να ξαναβρείς τον εαυτό σου

Δεν θέλει πολύ προσπάθεια

Είτε το θέλουμε, είτε όχι, ορισμένες φορές μπαίνουμε σε ένα mood περίεργο και αλλόκοτο και ξαφνικά βλέπουμε τους εαυτούς μας να μην είναι ολοκληρωτικά χαρούμενοι και ευδιάθετοι, και με ιδιαίτερα πεσμένη ψυχολογία. Ίσως να μην υπάρχει πάντα κάποιο συγκεκριμένο λάθος, όμως υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει και τίποτα συναρπαστικό στη ζωή σου. Μην ανησυχείς, συμβαίνει σε όλους μας. Και αυτό είναι ένα σημάδι ότι ίσως είναι καιρός να κάνεις κάποιες αλλαγές στον εαυτό σου * και * στη ζωή σου.

Ακολούθησε αυτά τα βήματα και θα δεις πως θα νιώσεις σίγουρα καλύτερα. Δεν θέλει μεγάλη προσπάθεια, μόνο να έχεις θέληση.

Βρες το πάθος σου
Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό. Πάρε το χρόνο σου για να καταλάβεις τι πραγματικά σου αρέσει να κάνεις. Εξερεύνησε τις επιλογές σου και δοκίμασε νέα χόμπι. Μην φοβάσαι να βγεις από τη βολή σου. Ό,τι κάνεις, το κάνεις για σένα, οπότε φρόντισε να το κάνεις σωστά.

Προσδιόρισε τις δυνάμεις σου
Σε τι είσαι καλή; Ποιες δεξιότητες διαθέτεις, που σε κάνουν καλή φίλη, αδερφή, εργαζόμενη; Γνωρίζοντας τις δυνάμεις σου και συνδυάζοντάς τις με το πάθος σου μπορούν να σε οδηγήσουν στα πιο απίστευτα πράγματα που μπορείς να φανταστείς.

Μείωσε την αρνητικότητα
Προσπαθώντας να υπολογίσεις τι ακριβώς θέλεις από τη ζωή είναι ήδη αρκετά δύσκολο, έτσι δεν χρειάζεται να προσπαθείς να ευχαριστήσεις άλλους ανθρώπους ταυτόχρονα. «Κόψε» τους τοξικούς ανθρώπους που φέρνουν περισσότερη αρνητικότητα από ότι θετική ενέργεια στη ζωή σου. Ειλικρινά δεν το αξίζουν, και επιπλέον δεν χρειάζεσαι ανθρώπους που σου λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι και σε κάνουν να αμφιβάλλεις για τις ικανότητές σου. Κράτησε κοντά σου όσους σ’ αγαπούν και στήριξε τα όνειρά σου.

Αυτό το είδες; Αυτό είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις τα resolutions του 2019