Πώς θα αυξήσεις τις feel good ορμόνες σου;

Πώς θα αυξήσεις τις feel good ορμόνες σου;

Πώς να αυξήσεις τις feel good ορμόνες σου με απλούς τρόπους.

Η διάθεση μας είναι ένα κοκτέιλ ορμονών. Οι ορμόνες που εμπλέκονται στο πώς ένα άτομο αισθάνεται σωματικά και συναισθηματικά είναι πάρα πολλές. Αν και σχεδόν όλες οι ορμόνες έχουν κάποια επιρροή στη διάθεση, μια μικρή ομάδα ορμονών έχει ιδιαίτερα μεγάλη επιρροή.

Feel Good Ορμόνες

Σεροτονίνη: Η σεροτονίνη είναι γνωστή για τη ρύθμιση της διάθεσης καθώς και του ύπνου, της όρεξης, της πέψης και της μνήμης.

Ντοπαμίνη: Η ντοπαμίνη είναι μια άλλη ορμόνη που προκαλεί ευεξία και παίζει μεγάλο ρόλο στην ικανότητά σας να αισθάνεστε ευχαρίστηση, καθώς και να σχεδιάζετε και να εκτελείτε εργασίες.

Οξυτοκίνη: Μερικές φορές αναφέρεται ως η ορμόνη της «αγάπης» ή της »αγκαλιάς", η οξυτοκίνη απελευθερώνεται ως απάντηση στη σωματική στοργή και παίζει τεράστιο ρόλο στις διαπροσωπικές σχέσεις, ιδίως στο δέσιμο παιδιών-γονέων.

Ενδορφίνες: Οι ενδορφίνες παράγονται από το κεντρικό νευρικό σύστημα και η κύρια δουλειά τους είναι να μας κάνουν να αισθανόμαστε λιγότερο πόνο. Όταν αισθάνεστε ανίκητοι μετά από μια προπόνηση, ευθύνεται η αύξηση των ενδορφινών.

Πώς να αυξήσεις τις feel good ορμόνες σου; Η Μαλού Λαρσινού είναι health & wellness coach, μας δίνει συμβουλές για να τα καταφέρουμε.

Κατανάλωσε μια φιλική προς το έντερο διατροφή

Πολλά φάρμακα που συνταγογραφούν οι συμβατικοί γιατροί για τις διαταραχές της διάθεσης ρυθμίζουν τη σεροτονίνη. Η περισσότερη σεροτονίνη παράγεται στα έντερά σας παρά στον εγκέφαλό σας, πράγμα που σημαίνει ότι τα τρόφιμα, η διατροφή, η πέψη και η βελτιστοποίηση της υγείας του εντέρου σας παίζουν τεράστιο ρόλο στη διάθεση.
- Ξεκίνα με ποικιλία στην διατροφή σας και αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ζάχαρης.
- Τροφές που βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης: αυγά, γαλοπούλα, σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως η βρώμη και οι γλυκοπατάτες.