Το 'ξερες; H γεύση παγωτού που επιλέγεις, φανερώνει τον χαρακτήρα σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Το 'ξερες; H γεύση παγωτού που επιλέγεις, φανερώνει τον χαρακτήρα σου

Εσύ ποια γεύση παγωτού προτιμάς και τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου;

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό γίνεται; Όχι, δε γίνεται! Όμως σκέφτηκες ποτέ πως η προτίμησή σου σε μια συγκεκριμένη γεύση μπορεί να αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα σου;

Όχι, δεν είναι ένα είδους αστείο αλλά μια έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα γούστα μας στο παγωτό αποδεικνύουν πτυχές του χαρακτήρα μας.

Παρόλο που ίσως να σκέφτεσαι ότι η προτίμηση της σοκολάτας από τη βανίλια αφορούσε τα γούστα σου, αποδεικνύεται ότι οι επιλογές του παγωτού μπορεί να σχετίζονται περισσότερο με την προσωπικότητά σου. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η αγαπημένη μας γεύση παγωτού μπορεί να προβλέψει πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα μας, από το πότε θα βρούμε τον έρωτα της ζωής μας, μέχρι τα γούστο μας στις ταινίες.

Πώς να φτιάξεις παγωτό στο σπίτι μέσα σε 5 λεπτά χωρίς ψυγείο και παγωτομηχανή

Στη μελέτη, που διεξήχθη για την εταιρεία παγωτού Breyers από την OnePoll, 2.000 Αμερικανοί χωρίστηκαν σε ομάδες σε σχέση με το αν προτιμούν παγωτό σοκολάτα, βανίλια ή φράουλα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι οπαδοί του παγωτού φράουλας τείνουν να βρίσκουν την αγάπη σε νεότερη ηλικία, στην ηλικία των 24 ετών (κατά μέσο όρο). Ακολούθησαν οι λάτρεις της βανίλιας, οι οποίοι ερωτεύονται περίπου σε ηλικία 25 ετών, και οι λάτρεις της σοκολάτας, τείνουν να βρίσκουν τον έρωτα της ζωής τους κατά μέσο όρο στην ηλικία των 26 ετών.


https://www.instagram.com/p/CRkRV8Ur8Fk

Η προτίμηση ενός παγωτού μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σου

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε επίσης ότι οι λάτρεις του παγωτού φράουλας είναι πιο πιθανό να ακούν τζαζ και να απολαμβάνουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Τείνουν επίσης να αγαπούν το πλύσιμο. Οι οπαδοί της βανίλιας, από την άλλη πλευρά, δεν τους αρέσει να πλένουν - παρόλο που με μεγάλη χαρά πλένουν τα πιάτα στην κουζίνα τους-. Τείνουν επίσης να μένουν ξύπνιοι ως αργά, ν' αγαπούν τα σκυλιά και είναι εσωστρεφείς. Οι λάτρεις της βανίλιας είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι στις προτιμήσεις τους σε σχέση με εκείνους που προτιμούν τη σοκολάτα. Οι λάτρεις του παγωτού σοκολάτας είναι πιο πιθανό να είναι εξωστρεφείς. Αγαπούν επίσης να παρακολουθούν ρομαντικές κωμωδίες και προτιμούν να ακούν pop και rock μουσική.



Ο τρόπος που τρώτε παγωτό μπορεί επίσης να αποκαλύψει μερικές εκπληκτικές πληροφορίες για την προσωπικότητά μας

Σύμφωνα με μια μελέτη, εκείνοι που τους αρέσουν τα χωνάκια παγωτού «είναι ιδεαλιστές που ζουν τα πάντα με την καρδιά τους, θεωρούνται η ζωή τους ένα πάρτι και είναι αστείοι». Από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι που προτιμούν να τρώνε το παγωτό τους σε μπολ «είναι αναλυτικοί, λογικοί και στοχαστές. Είναι υπεύθυνοι, αγαπούν την οικογένεια και εργάζονται πολύ».

Εσύ πώς τρως το παγωτό σου;