Δεν περνούν όλα από το χέρι μας! Τα 4 βήματα για μια πιο ευτυχισμένη, χωρίς άγχος ζωή

Ιωάννα Τζανή
Δεν περνούν όλα από το χέρι μας! Τα 4 βήματα για μια πιο ευτυχισμένη, χωρίς άγχος ζωή

Πώς να ξεπεράσεις το ελάττωμα του να θέλεις να ελέγχεις τα πάντα.

Πόσο διαφορετική θα ήταν η μέρα σου αν άφηνες τα πράγματα να κυλήσουν με λιγότερο άγχος και χωρίς χειριστικότητα; Τι θα γινόταν αν σταματούσες να έχεις αγωνία για ό,τι συμβαίνει γύρω σου και όλα εκείνα που μπορεί να πάνε στραβά;

Όλοι θέλουμε να υπάρχει πρόγραμμα στη ζωή μας, και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουμε. Ωστόσο, τα πράγματα σχεδόν πάντα θα στραβώνουν όταν προσπαθούμε να ασκήσουμε έλεγχο σε όλα αυτά που είναι εγγενώς πέρα ​​από τον έλεγχό μας.

hmerologio kental jenner

Η Kendall Jenner κρατά ημερολόγιο για να αποβάλλει το άγχος- Δοκίμασε κι εσύ το απόλυτο αγχολυτικό

Ξοδεύουμε τόση πολλή ενέργεια προσπαθώντας να αλλάξουμε το αμετάβλητο. Δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε την αλήθεια και να καταννοήσουμε το αυτονόητο: ότι δεν περνούν όλα από το χέρι μας και η ζωή μας συνεργάζεται με το σύμπαν!

Αν θέλεις να έχεις μία πιο ευτυχισμένη ζωή, εμπιστεύσου τη ζωή και προσπάθησε να σταματήσεις να είσαι χειριστική και αγχώδης. Παρακάτω θα βρεις 4 απλούς τρόπους για να το καταφέρεις.


https://www.instagram.com/p/CMPu-UXgpey/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Βήμα #1: Εστίασε σε αυτά που μπορείς όντως να ελέγξεις

Πράγματα που μπορείς να ελέγξεις είναι οι πράξεις, οι αντιδράσεις και τα λόγια σου. Πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις περιλαμβάνουν τον καιρό, την κίνηση, τη συμπεριφορά άλλων ανθρώπων και τη γνώμη των άλλων για εσένα.

Extra tip: Πριν προσπαθήσεις να ασχοληθείς και να αλλάξεις κάτι, σκέψου αρχικά αν είναι όντως σημαντικό για εσένα.

Βήμα #2: Καταννόησε τον λόγο που νιώθεις την ανάγκη να ελέγχεις τα πάντα

Όταν σκέφτεσαι μια κατάσταση ή ένα άτομο που δεν μπορείς να ελέγξεις, αλλά αισθάνεσαι... υποχρεωμένη να δοκιμάσεις, αφιέρωσε χρόνο για να καταννοήσεις το συναίσθημα που κρύβεται πίσω από την επιθυμία του να ελέγχεις τα πάντα. Είναι ο φόβος; Πιστεύεις ότι τα πράγματα δε θα πάνε όπως θέλεις; Φοβάσαι ότι θα χάσεις την αγάπη ή τον σεβασμό κάποιου; Ανάλυσε αυτές τις σκέψεις και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί νιώθεις έτσι και από πού προέρχονται αυτά τα συναισθήματα. Αντιμετώπισε τα θέματα ελέγχου με αγάπη προς τον εαυτό σου. Άκουσέ τον, να είσαι ευγενική μαζί του και δώσε του την πλήρη προσοχή.



Βήμα #3: Αποδέξου το αποτέλεσμα εκ των προτέρων

Για να καταπολεμήσεις αυτό το ελάττωμα, θα πρέπει να είσαι πρόθυμη να αποδεχτείς το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό. Πιθανότατα δε θα είναι ακριβώς όπως το είχες φανταστεί, αλλά αφήνοντας να περάσει χωρίς να προσπαθήσεις να το αλλάξεις, αφήνεις περιθώρια για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Για πολλές, το να αφήσουν κάτι στην τύχη του υποδηλώνει παραίτηση και είναι σαν να το... χαρίζουν. Ωστόσο, ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Το να αφήσεις μία κατάσταση στην τύχη της, σημαίνει ότι διοχετεύεις την ενέργειά σου για να ασχοληθείς με εκείνα που πραγματικά είναι στο χέρι σου να αλλάξεις και να ελέγξεις. Έχει να κάνει με το να ενεργείς και να αντιδράς με τρόπους που υποστηρίζουν την ανάπτυξή σου όταν η ζωή εκτυλίσσεται με απροσδόκητους τρόπους. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε επώδυνα συναισθήματα όπως η απογοήτευση, ο θυμός και η λύπη. Έχε πάντα υπ' όψιν σου ότι το σύμπαν ξέρει τι κάνει και σχεδόν πάντα λειτουργεί προς το συμφέρον μας (ακόμα και όταν δεν καταλαβαίνουμε πώς).

Βήμα #4. Συνειδητοποίησε πόσο καλύτερα αισθάνεσαι

Το να αφήνουμε να φύγει κάτι ή κάποιος που δεν είναι στο χέρι μας να παραμείνει στη ζωή μας, μάς δίνει περισσότερη ελευθερία από ό,τι μπορούσε να κάνει ο έλεγχος.

Cover photo: @bellahadid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σταμάτα να κατηγορείς για όλα τον εαυτό σου! Δοκίμασε αυτές τις 3 ασκήσεις αυτοφροντίδας

Η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα! 6 ιδέες που θα σου φτιάξουν τη διάθεση