Απελευθερώσου από τα πρέπει της ζωής σου- 4 tips της ειδικού για μια ευτυχισμένη ζωή

Τσακιρίδου Χριστίνα
Απελευθερώσου από τα πρέπει της ζωής σου- 4 tips της ειδικού για μια ευτυχισμένη ζωή

Άφησε στην άκρη ό,τι σε κρατάει πίσω και ζήσε τη ζωή σου όπως ακριβώς την ονειρεύεσαι.

Διανύουμε μια από τις δυσκολότερες περιόδους στην ανθρωπότητα με τη ζωή μας να έχει αλλάξει δραματικά την τελευταία διετία λόγω της πανδημίας covid-19. Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήρθε για να μας αποδείξει πως όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια στιγμή και πως ό,τι θεωρούμε δεδομένο μπορεί αύριο να μην υφίσταται.

Η αλήθεια είναι πως όλες έχουμε γεννηθεί για να απολαύσουμε την εμπειρία της ζωής στο έπακρο. Δυστυχώς ελάχιστες γυναίκες καταφέρνουν να απολαμβάνουν πραγματικά την ζωή τους αφού τείνουν να βυθίζονται στις υποχρεώσεις, τα «πρέπει» και τα στερεότυπα που επικρατούν.

Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ίσως τελικά να μην σου αρέσει τόσο η ζωή σου με τον τρόπο που τη ζεις; Μήπως θα έπρεπε να μη δίνεις τόση σημασία στις απόψεις και τα θέλω των άλλων ανθρώπων και να αρχίσεις να ακούς επιτέλους την καρδιά και τις επιθυμίες σου; Ανεξάρτητα από την ηλικία, την οικογενειακή σου κατάσταση, την επαγγελματική σου ιδιότητα και άλλους παράγοντες, μπορείς πάντα να κάνεις το restart που τόσο πολύ επιθυμείς. Μη χάνεις λοιπόν άλλο χρόνο, άφησε πίσω ό,τι σε βαραίνει και ετοιμάσου να ζήσεις μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή.

Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Η Life Coach Νάνσυ Αράπογλου μας αποκάλυψε 4 tips που θα κάνουν λίγο καλύτερη την ζωή σου.

  • Συντονίσου με τη στιγμή που ζεις. Με το ΤΩΡΑ.

Η καθημερινότητα σε κάνει πολλές στιγμές να χάνεις τον έλεγχο, να πιέζεσαι.

Η ενσυνειδητότητα, (με τις τεχνικές που εμείς στο coaching χρησιμοποιούμε) μπορεί να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση, να σου δώσει ένα χέρι από το οποίο μπορείς να κρατηθείς και να βρεις ηρεμία.

Γιατί, σταδιακά, μαθαίνεις να αποκτάς ξανά τον έλεγχο στη ζωή σου και βρίσκεις τον τρόπο, να ανταποκριθείς στα καθημερινά ερεθίσματα με ευκολία και αυτοπεποίθηση.

  • Μοιράσου ποιοτικό χρόνο με τους τους αγαπημένους σου. Φίλους, συντρόφους, συνεργάτες, και επένδυσε στις όμορφες, υγιείς, σχέσεις με τους γύρω σου (οικογένεια, σύντροφοι, φίλοι).

Όσο πιο πολύ μοιράζεσαι ποιοτικό χρόνο, τόσο πιο γερές και ουσιαστικές σχέσεις χτίζεις. Και ξέρεις γιατί;

Γιατί ανταλλάσσετε όμορφα συναισθήματα.

Και αυτά τα όμορφα συναισθήματα, μετατρέπονται σε όμορφες και ευχάριστες εμπειρίες, δηλαδή αναμνήσεις. Και με τη σειρά τους, αυτές οι αναμνήσεις, λειτουργούν ευεργετικά και σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένα για μεγαλύτερο διάστημα από όσο μπορείς να φανταστείς.

Σκέψου κάποιες φορές, ακόμα και αν δεν ήταν όμορφα εκεί που πήγαμε ή αυτό που κάναμε, η στιγμή, είχε την υπέροχη ανάμνησή της, γιατί το μοιραστήκαμε με τους αγαπημένους μας.

Πόσες φορές έχουμε πει με τους αγαπημένους μας (φίλους συντρόφους οικογένεια, αδέλφια κλπ) ΜΑ ΠΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΗΤΑΝΕ και γελάμε μαζί εξιστορώντας το!

  • Αντικατέστησε μια ώρα από την παρακολούθηση των social με έναν περίπατο, μια βόλτα ή μια ώρα γυμναστική.

Έχει διαπιστωθεί, πως η παρακολούθηση της φαινομενικά υπέροχης ζωής των άλλων, σε αποτρέπει από το να δεις πόσο πραγματικά υπέροχη είναι ήδη και η δική σου ζωή. Για αυτό λοιπόν κι εσύ «αντάλλαξε» μια (μόνο μια) ώρα με κάποια δραστηριότητα που θα σου δώσει ενέργεια.

  • Νιώσε ευγνωμοσύνη για αυτά που ήδη έχεις και ονόμασέ τα, μικρά θαύματα στη ζωή σου. Με αυτό τον τρόπο εξασκείσαι στην ευτυχία.

Η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης με τις αποτελεσματικές τεχνικές της ενσυνειδητότητας που χρησιμοποιούμε στο Mindfulness Coaching, αυξάνει τα επίπεδα ευεξίας, ευτυχίας και αισιοδοξίας και μειώνει σημαντικά το αίσθημα της ζήλιας.

Σκέψου λίγο. Ποιο ήταν το πιο υπέροχο που σου συνέβη τις τελευταίες 15 ημέρες; Γράψε το σε ένα χαρτί και φρόντισε να το θυμίζεις στον εαυτό σου, όταν νιώθεις πως όλα πάνε στραβά. Κάνε το όσο πιο συχνά μπορείς. Αυτή η καταγραφή μπορεί να σου αλλάξει την διάθεση σε πραγματικά δύσκολες στιγμές.

Με Πίστη στις δυνατότητές σου ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Αρκεί να το πιστέψεις και να το αποφασίσεις!

Ευχαριστούμε θερμά την Νάνσυ Αράπογλου, Life Coach www.nancyarapoglou-lifecoach.com

Η κα. Νάνσυ Αράπογλου έχει σπουδάσει Life Coaching / Certificate in Coaching / Ac Accredited του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στο τμήμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης Διαχείριση Χωρισμού - Διαζυγίου Γονέων(ΕΚΠΑ) καθώς επίσης και στο The Science of Well Being - YALE UNIVERSITY. Είναι επίσης Holistic Intergrative and Mindfulness Coach.

arnitikoi anthropoi3

Τα 5 κλειδιά για να μην κάνεις ποτέ ξανά αρνητικές σκέψεις ακόμη κι αν βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: