4 tips για να αφήσεις το παρελθόν... πίσω και να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή!

4 tips για να αφήσεις το παρελθόν... πίσω και να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή!

Γιατί τελικά αν θες κάτι, μπορείς να το πετύχεις

Όλοι μας έχουμε πληγωθεί έστω μια φορά στη ζωή μας. Ένας σύντροφος, μια φίλη, ένα συγγενικό μας πρόσωπο κατάφερε και μας έκανε την καρδιά χίλια κομμάτια. Μέσα στη ζωή είναι όλα. Μερικοί από εμάς το ξεπερνάμε εύκολα και άλλοι πάλι επιμένουμε να κολλάμε στο παρελθόν και σε ό,τι μας πλήγωσε. Είναι τελικά τόσο δύσκολο να γυρίσουμε την πλάτη μας στο παρελθόν και να χαμογελάσουμε με αισιοδοξία;


Βασική αρχή για να καταφέρεις να προχωρήσεις είναι η ακόλουθη: Αναποδιές πάντα θα υπάρχουν. Στο δρόμο σου θα συναντήσεις ανθρώπους που δε σε νοιάζονται όσο νόμιζες (ή θα ήθελες) και άλλους πάλι που ίσως να θέλουν να σε βλάψουν. Μέσα από κάθε δυσκολία όμως, εσύ θα πρέπει να μαθαίνεις και να βγαίνεις πιο δυνατή. Κάθε πάθημα είναι μάθημα... Μάθημα για τη συνέχεια.

10584102 793495317337921 1285408395565777555 n


Πάμε να δούμε 4 tips που θα σε βοηθήσουν να αφήσεις πίσω το παρελθόν μια για πάντα και να ζήσεις μια πιο... ευτυχισμένη ζωή!

1. Σταμάτα να 'παίζεις' το θύμα: Οκ, σε πρόδωσαν, αλλά μέχρι πότε θα παριστάνεις το θύμα; Μέχρι πότε θα κλαίγεσαι σε φίλους και οικογένεια. Και στο κάτω-κάτω τι θα πετύχεις με αυτό; Δυστυχώς τα κλάματα και η γκρίνια δε σώζουν την κατάσταση. Το να παριστάνεις το θύμα και να δέχεσαι συμπόνια δε θα σε βοηθήσει να πας μπροστά. Μίλα στον εαυτό σου και ωρίμασε. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και αντιμετώπισε με έξυπνο τρόπο τη στενοχώρια σου. Μάθε από εδώ και στο εξής να προφυλλάσεις τον εαυτό σου και να θέτεις όρια.


2. Μην περιμένεις την... απολογία: Πολλές φορές θέτουμε τον εαυτό μας σε κατάσταση... αναμονής. Σε χώρισε ο καλός σου και αντί να το πάρεις απόφαση, εσύ περιμένεις με ανυπομονησία την επιστροφή-μετάνοιά του; Εδώ είναι και το λάθος σου. Μην περιμένεις τίποτα. Πολλές φορές κάνουμε σενάρια, τα οποία τις περισσότερες φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μην περιμένεις τίποτα. Αντιμετώπισε την κατάσταση όσο πιο αντικειμενικά και πεζά μπορείς. Αν είναι να γυρίσει, θα γυρίσει. Μην βάζεις τον εαυτό σου σε κατάσταση αναμονής... είναι άδικο!

2af0edb640d1fc3a0a2a4387fb512f90


3. Μη «θρέφεις» τους δαίμονές σου: Τι εννοούμε με αυτό; Πολλές φορές όλοι μας γινόμαστε εμμονικοί. Παρόλο που γνωρίζουμε ότι θα στενοχωρηθούμε αν κοιτάξουμε παλιά άλμπουμ φωτογραφιών, το κάνουμε. Βάζουμε π.χ εσκεμμένα το τραγούδι που μας θύμιζε τον... πρώην σύντροφο ή την παλιά μας φίλη και μπαίνουμε σε καταθλιπτικό mood. Αν θες να ξεπεράσεις τη δύσκολη αυτή φάση και να βγεις νικήτρια, απόφυγε τον... μαζοχισμό. Μην βάζεις τον εαυτό σου σε διαδικασία αναδρομής στο παρελθόν. Πάρε τηλέφωνο την καλύτερή σου φίλη και βγες βόλτα. Κάνε πράγματα που σου αρέσουν. Σταμάτα να θρέφεις τους δαίμονές σου και θα δεις σύντομα το χαμόγελο να επιστρέφει στα χείλη σου!


4. Ναι στο πείσμα: Πολλές φορές ξεχνάμε τι πάει να πει αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμός, εγωισμός. Μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να μας ρίχνουν τόσο χαμηλά, που ξεχνάμε τις εποχές που νιώθαμε και ήμασταν δυνατοί! Αν θες να νικήσεις αυτό το συναίσθημα τότε δεν έχεις παρά να... πεισμώσεις. Θέσε ψηλά τον πήχη. Αγάπησε τον εαυτό σου και μην επιτρέπεις σε κανένα να σε μειώνει. Μόνο όταν νιώσεις σίγουρη για τον εαυτό σου θα καταφέρεις να το μεταδώσεις και σε τρίτους. Και τότε θα νιώσεις ξανά χαρούμενη και ασφαλής.

10418999 797398426947610 5102904493978034646 n

Διαβάστε ακόμα

«Νιώθω ότι δεν αξίζω τίποτα... Φοβάμαι πως έχω κατάθλιψη»

«Δεν μου φτάνει το 24ωρο!»: 3 tips για να πάρεις το χρόνο στα χέρια σου!