Συν-ύπαρξη: 12 μυστικά για να ζεις χαρούμενη κάθε μέρα του χρόνου!

Συν-ύπαρξη: 12 μυστικά για να ζεις χαρούμενη κάθε μέρα του χρόνου!

Το να φέρεις αληθινές σχέσεις αγάπης στη ζωή σου, είναι στο χέρι σου! 

Η συνύπαρξη προϋποθέτει περισσότερους από έναν ανθρώπους. Συν+υπάρχω, σημαίνει υπάρχω μαζί. Υπάρχω μαζί με τους άλλους με αρμονία, επικοινωνία, αποδοχή. Αυτό προϋποθέτει μια βαθειά αποδοχή και αγάπη του εαυτού μας. Έτσι μόνο μπορούμε να δημιουργήσουμε ισορροπημένες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα και φυσικά και προσωπικές.

Έτσι μόνο μπορούμε να σπάσουμε το στενό πλαίσιο της ανασφάλειας και του φόβου που μας κλείνει σε εγωιστικές συμπεριφορές και να δημιουργήσουμε σχέσεις αληθινής αγάπης.


Ειδικά τώρα, που είναι η γιορτή της αγάπης, τα Χριστούγεννα, και αμέσως μετά η Πρωτοχρονιά, ας σχεδιάσουμε μια χρονιά γεμάτη από αγάπη, επιτυχία, ευτυχισμένη συνύπαρξη. Μια χρονιά με καινούργιο, καθαρό βλέμμα φωτισμένο από την συνειδητή επιλογή να συν – υπάρξουμε με τους αγαπημένους μας με την αθωότητα που έχουν τα παιδιά.


Γι αυτό θα σας δώσω δώδεκα δηλώσεις, μια για κάθε μήνα της νέας χρονιάς:

- Δείτε τη ζωή σας σαν ένα έργο τέχνης και τον εαυτό σας σαν το καλλιτέχνη. Φτιάξτε την εικόνα ώστε να είναι ένα αριστούργημα. Όχι με την λογική αλλά με την φαντασία σας. Νιώστε συναισθήματα γι αυτό. Αγαπήστε το. Κι έτσι κάνετέ το τη δική σας πραγματικότητα.

- Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από τις συνήθειές μας. Αλλάζω συνήθειες συνειδητά αλλάζω ποιότητα ζωής.

- Όταν συγχωρώ κάποιον σημαίνει ότι απελευθερώνω τον εαυτό μου από την τροχοπέδη του θυμού και της καθήλωσης στο παρελθόν!

- Η επίκριση είναι το μέσον που με απομακρύνει από τους άλλους αλλά και από τον ίδιο μου τον εαυτό. Γιατί η επίκριση δεν έχει αγάπη.

- Η αντίληψή μας επηρεάζεται ιδιαίτερα από την συναισθηματική φόρτιση του παρελθόντος.

- Αν θέλω να καταλάβω τί ζω χρειάζεται να ακούω τί συζητάω!

- Ο θυμός, τα ψυχολογικά τραύματα, η απογοήτευση, η αγανάκτηση, η επίκριση και ό,τι υποφέρουμε από τους άλλους δεν είναι παρά η αντανάκλαση της συμπεριφοράς μας προς τον ίδιο μας τον εαυτό!

- Όλοι μας είμαστε τέλεια δημιουργήματα. Κάνουμε πάντα το καλύτερο που μπορούμε τη δεδομένη στιγμή. Την επόμενη μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.

- Η φιλοσοφία του γεωργού είναι πολύτιμο εργαλείο γιατί μας διδάσκει ότι κάποια πράγματα χρειάζονται το χρόνο τους για να ωριμάσουν και αυτό δεν αλλάζει.

- Είναι σημάδι ενός καλλιεργημένου μυαλού το να μπορεί να εκτιμά μια σκέψη ακόμα κι όταν δεν την αποδέχεται.

- Καμιά φορά, οδεύοντας προς το όνειρό μας, ξεστρατίζουμε και βρίσκουμε ένα ακόμα καλύτερο.

- Μαγκιά δεν είναι να κάνεις κάποιον να τρέχει πίσω σου αλλά να περπατάει δίπλα σου.

Καλή Χρονιά!

Βίκυ Τσουλουχοπούλου Λίγγρη

Info: Περισσότερες δηλώσεις, μια για κάθε μέρα, θα βρείτε στο ημερολόγιο της Βίκυ Τσουλουχοπούλου Λίγγρη για το 2015 που κυκλοφόρησε ήδη. Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία ή και απευθείας από τον εκδοτικό οίκο www.filntisi.gr όπου το παραγγέλνετε και το παραλαμβάνετε στο σπίτι σας χωρίς ταχυδρομικά έξοδα.

BOOOOK1

Επίσης όλες οι πληροφορίες για τη δουλειά της Βίκυ Τσουλουχοπούλου Λίγγρη και το NLP γενικότερα στην ιστοσελίδα της www.amaltheia.eu