Έχετε «πέσει» ψυχολογικά; Βρείτε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση με αυτά τα τρικς

Ερμιόνη Σαρρή
Έχετε «πέσει» ψυχολογικά; Βρείτε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση με αυτά τα τρικς

Live, Laugh, Love

Τα λουλούδια έξω άνθισαν, ο ήλιος έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του, αλλά εσείς ακόμη ψάχνετε τη χαμένη σας διάθεση. Δεν έχετε όρεξη να κάνετε απολύτως τίποτα και γενικώς θεωρείτε το σπίτι σας ως το καλύτερο καταφύγιο για να απομονωθείτε.

Έχετε χάσει την αυτοπεποίθησή σας και τα βλέπετε όλα μαύρα. Νομίζετε, πως δεν θα υπάρξει καμία βελτίωση στο αισθηματικό κομμάτι της ζωής σας (κυρίως οι ελεύθερες ή οι χωρισμένες) και το μονοπάτι στον επαγγελματικό κομμάτι οδηγεί στο απόλυτο σκοτάδι. Εμείς όμως επειδή είμαστε γενικώς χαρούμενα πλάσματα και δε μας αρέσει ούτε καν σα λέξη να ακούμε την... απαισιοδοξία, σας έχουμε μερικά tips για να βρείτε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση και καλωσορίσετε το καλοκαίρι με πολλά χαμόγελα.

Πιστέψτε σε εσάς: Ήρθε η ώρα να κάτσετε και να σκεφτείτε. Τα θετικά σας χαρακτηριστικά σίγουρα είναι περισσότερα από ένα. Που τα έχετε κρύψει και βασικά γιατί τα έχετε διαγράψει από το μυαλό σας; Ίσως κάποιοι εκεί έξω σας ζηλεύουν για το πόσο οργανωτικός άνθρωπος είστε, πόσο ειλικρινής ή ό,τι άλλο μπορεί να σας χαρακτηρίζει. Βρείτε τα, λοιπόν, και κρατήστε το ως το καλό σας... χαρτί.

Φροντίστε τον εαυτό σας: Μήπως έχετε αμελήσει κάπως την εξωτερική σας εμφάνιση; Πόσο καιρό έχετε να επισκεφτείτε τον κομμωτή σας; Ακόμη και ένα καινούργιο άρωμα θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σας και το πρόσωπό σας θα λάμψει από χαρά. Ξεκινήστε από σήμερα, λοιπόν, και δώστε στον εαυτό σας αυτά που του... οφείλετε.

Τελειότητα, ο μεγαλύτερος μύθος: Αν κάποιοι έξω θέλουν να πιστεύουν στην τελειότητα, εσείς φροντίστε να μην τους ακολουθείτε. Κανείς δε γεννήθηκε τέλειος, ούτε και μπορεί να γίνει. Να ξέρετε, πως ίσως και κάποιοι να αγαπούν τις μικρές σας ατέλειες και αυτές να είναι το μυστικό για να... ξεχωρίζετε. Ο απώτερος σκοπός σας είναι να είστε πραγματικές.

not-perfect-300x300 3bec1

Μη χάνετε τις ελπίδες σας: Μερικές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένουμε. Το ένα χτύπημα έρχεται πίσω από το άλλο και εσείς όλο και πέφτετε πιο... χαμηλά. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι να πέσετε, αλλά να μην σηκωθείτε ποτέ. Πάρτε το μικρό σας μαθηματάκι από κάθε δυσκολία που εμφανίζεται στη ζωή σας και βάλτε τους νέους σας στόχους.

Διαβάστε ακόμη:

Σου πηγαίνουν όλα στραβά; «Καθάρισε» το κάρμα σου!