Δεν αισθάνεσαι άνετα με το σώμα σου; 5+2 τρόποι για να το αγαπήσεις

Ερμιόνη Σαρρή
Δεν αισθάνεσαι άνετα με το σώμα σου; 5+2 τρόποι για να το αγαπήσεις

Ζήσε για το σήμερα και όχι για το... αύριο!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσουμε το σώμα μας. Βλέπεις τα ρούχα γίνονται λίγο πιο αποκαλυπτικά και όλες μας αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τις μικρές μας ατέλειες. Κάποιες από εμάς έχουν κυτταρίτιδα, κάποιες περιττό λίπος στην κοιλιά και γενικώς όλες έχουμε να λέμε για κάτι. Επειδή όμως το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά, σου βρήκαμε 7 τρόπους ώστε να αγαπήσεις το σώμα σου ξανά.

1. Κράτα μία ισορροπημένη σχέση με το φαγητό: Το ότι απέκτησες μερικά κιλάκια παραπάνω δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις και εχθρός με το φαγητό. Ναι βάλε ένα στοπ σε μερικές κακές συνήθειες που είχες ως τώρα και υιοθέτησε μία πιο ισορροπημένη διατροφή. Και οι ατασθαλίες πού και πού... επιτρέπονται.

2. Μην επηρεάζεσαι από τις φωτογραφίσεις των μοντέλων: Τα μοντέλα είναι μοντέλα. Το επάγγελμά τους τις αναγκάζει να δίνουν καθημερινά έναν «αγώνα» για να γίνουν όσο πιο αψεγάδιαστες γίνεται. Απλά ίσως να πρέπει να θυμηθείς ότι πολλές από αυτές έχουν εντοπιστεί με ατέλειες και επιπλέον άλλες τόσες έχουν δεχτεί επεξεργασία με... photoshop.

3. Να θυμάσαι ότι το αδυνάτισμα δεν είναι συνώνυμο της ευτυχίας: Ποιος σου είπε πως οι αδύνατες γυναίκες είναι απαραίτητα και... ευτυχισμένες. Όσο και αν κάποιοι θέλουν να συνδέουν το καλλίγραμμο κορμί με την απόλυτη ευτυχία, εμείς πιστεύουμε ότι κάνουν κάποιο λάθος. Εσύ;

IMG 0138 9ba45

4. Δώσε έμφαση στην φυσική σου ομορφιά και τον χαρακτήρα σου: Τα six packs δεν είναι το παν σε αυτή τη ζωή. Κανείς δε θα σε λατρέψει για τη γραμμωμένη σου κοιλιά, όσο και αν αυτό σε στεναχωρεί. Οι άνθρωποι κρίνονται για τον χαρακτήρα τους και για αυτό που εκπέμπουν χωρίς make up και ψεύτικες εικόνες.

5. Το σώμα σου αλλάζει διαρκώς: Ίσως και να γκρινιάζεις γιατί θυμάσαι πως πριν από 4 χρόνια το σώμα σου ήταν εντελώς διαφορετικό, αλλά να θυμάσαι ότι τα χρόνια περνούν και δυστυχώς το σώμα σου αλλάζει. Κάνε ένα rewind και θα το καταλάβεις.

6. Σταμάτα να σπαταλάς σημαντικό χρόνο από τη ζωή σου για να σκέφτεσαι τα κιλά σου: Γκρινιάζεις συνεχώς σε φίλους και γνωστούς ενώ συχνά πυκνά κλείνεσαι στον εαυτό σου για αυτόν και μόνο το λόγο. Ίσως και να μην πας στο beach πάρτι που σε κάλεσαν, διότι πολύ απλά δεν αισθάνεσαι άνετα. Θα σε παρακαλούσαμε να ξυπνήσεις άμεσα. Ο χρόνος τρέχει και όταν το καταλάβεις θα είναι αργά.

7. Ζήσε για το τώρα και όχι για το... «Πότε;»: Οι φράσεις «εγώ πότε θα αποκτήσω τέτοια κοιλιά/οπίσθια», «πότε θα χάσω αυτά τα 3 κιλά που πήρα το Πάσχα» και «πότε επιτέλους θα γίνω σαν την... (τάδε)» είναι καθημερινά στο λεξιλόγιό σου. Μην ζεις, λοιπόν, για το μέλλον, αλλά για το ΤΩΡΑ. Υπάρχουν πολλά στοιχεία πάνω σου που αξίζουν να τα αγαπήσεις και να υπερηφανευτείς στον έξω κόσμο για αυτά.