10 πράγματα για τα οποία μία γυναίκα ΔΕΝ πρέπει να μετανιώσει ποτέ στη ζωή της

Γωγώ Φούντα
10 πράγματα για τα οποία μία γυναίκα ΔΕΝ πρέπει να μετανιώσει ποτέ στη ζωή της

Ποιες τύψεις και ενοχές;

Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε λίγο ανασφαλείς, κάπως ενοχικές, λίγο πιο παρορμητικές, με αποτέλεσμα ενώ κάτι αρχικά το θέλουμε πολύ και το προσπαθούμε, στη συνέχεια γεμίζουμε με τύψεις και ενοχές και φυσικά καταλήγουμε να αυτομαστιγωνόμαστε, μόνο και μόνο επειδή κάναμε για μία φορά κάτι που εμείς επιλέξαμε, και όχι κάτι που μας είπαν. Και πριν το αρνηθείς, κάτσε και σκέψου φίλη μου πόσες φορές μπορεί να έχεις περάσει καλά, να έχεις πιει ή να έχεις πει πολύ απλά «δεν με νοιάζει», και στη συνέχεια να νιώθεις το λιγότερο... δολοφόνος γι' αυτή σου την απερισκεψία. Λοιπόν, επειδή εμείς σε καταλαβαίνουμε, διότι όλοι έχουμε τα θεματάκια μας, και για την ακρίβεια όλες, είπαμε να απαριθμήσουμε 10 πολύ βασικά πράγματα, για τα οποία μία γυναίκα δεν πρέπει ποτέ να μετανιώσει στη ζωή της, έτσι χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Διάβασε παρακάτω και ελπίζουμε να σε κάνουμε να νιώσεις καλύτερα.

1. Είσαι η απόλυτη κυρίαρχος του σώματός σου και το ορίζεις όπως εσύ θέλεις και σου ταιριάζει. Με λίγα λόγια, από τη στιγμή που είναι δικό σου, δεν έχει κανένας δικαίωμα πάνω του χωρίς τη συγκατάθεσή σου. Οπότε τα όχι σου, θα πρέπει να σε κάνουν περήφανη κι ευτυχισμένη.

2. Μην μετανιώσεις ποτέ για ένα σεξ που έχεις κάνει, εφόσον φυσικά δεν υπήρξε κάποιο δυσάρεστο αποτέλεσμα. Εξάλλου, δεν είναι κανένας αρμόδιος να σε κρίνει για το πώς διαχειρίζεσαι τη σεξουαλική σου ζωή. Αρμόδιος είπαμε; Εννοούσαμε άξιος!

3. Μην μετανιώνεις όταν είσαι επιλεκτική με τους φίλους σου. Μεγαλώνοντας ο κύκλος των γνωριμιών συρρικνώνεται, αλλά σίγουρα ενισχύεται η ποιότητα των ανθρώπων και κυρίως των σχέσεων.

4. Το σώμα σου αλλάζει και δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αυτό. Έτσι κι αλλιώς οτιδήποτε μένει σταθερό, δεν είναι... ζωντανό! Συμφωνείς;

5. Μη ντρέπεσαι ούτε να μετανιώνεις που ζήτησες αύξηση ή προγωγή. Εφόσον πιστεύεις ότι το αξίζεις, καλά έκανες. Τώρα αν είσαι η βασίλισσα της τεμπελιάς, και απαιτείς μεταχείριση... σκέτης βασίλισσας, τότε μάλλον έχεις πρόβλημα.

6. Μην μετανιώνεις όταν όντως δεν είναι εντάξει τα πράγματα. Μην κάνεις υποχωρήσεις, και μην είσαι η καλόβολη της υπόθεσης συνέχεια. Αν κάτι δε σου αρέσει, πες το και αντέδρασε. Ούτε κακό είναι ούτε θα σε παρεξηγήσει κανείς. Βασικά αν σε παρεξηγήσει πρόβλημά του.

7. Να μη νιώθεις άσχημα που δεν έχεις σχέση. Η μοναξιά είναι καλύτερη από μία λάθος επιλογή. Βασικά και τα δύο σε μαθαίνουν κάτι, και σε θωρακίζουν σαν άνθρωπο, απλώς υπάρχει και η άποψη ότι όταν προσπαθείς να ταιριάξεις ανθρώπους και καταστάσεις διαφορετικές, τότε η αποτυχία είναι δεδομένη.

8. Δεν είναι κακό να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες γυναίκες. Όλες το κάνουμε. Το κακό είναι η σύγκριση να σε ρίχνει και να σε στενοχωρεί-χωρίς λόγο φυσικά-. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι η εικόνα που εσύ βλέπεις είναι απλά ένα κοινωνικό προσωπείο. Ποτέ και κανείς δε θα μπορέσει να δει την πραγματικότητα και αυτά που συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες.

9. Μην μετανιώνεις που έχεις αυτοπεποίθηση. Είσαι μία θεά και αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Και να τονίσουμε, ότι υπάρχουν και αρκετοί άνθρωποι στη ζωή σου που όντως σε βλέπουν έτσι.

5 πράγματα που έκανα στα 20 και μου λείπουν αφάνταστα

10. Και τέλος, μην μετανιώσεις ποτέ για μία σχέση του παρελθόντος γιατί πολύ απλά αποτελεί κομμάτι της ίδιας σου της ύπαρξης και των επιλογών σου. Και anyway, πάντα το επόμενο είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Κι αν δεν είναι θα το κάνουμε εμείς βρε αδερφέ!