September's Resolutions: Oι 8 ψεύτικες υποσχέσεις που θα δώσεις ΚΑΙ φέτος στον εαυτό σου

Γωγώ Φούντα
September's Resolutions: Oι 8 ψεύτικες υποσχέσεις που θα δώσεις ΚΑΙ φέτος στον εαυτό σου

Μην τρέφεις αυταπάτες: Δε θα πραγματοποιήσεις τίποτα από όλα αυτά

O Σεπτέμβριος μπήκε και επίσημα, κάτι που σημαίνει ότι αφενός το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του-ένα δάκρυ κυλά-και αφετέρου η ώρα που θα αντιμετωπίσεις τους φόβους, τις υποσχέσεις και τις προσδοκίες σου-μεγάλες και μη-είναι είναι εδώ κλείνοντάς σου παιχνιδιάρικα το μάτι. Και έτσι όπως χαζεύεις το tanning σου, που έχει αρχίσει να φεύγει-από όλα αυτό είναι το λιγότερο διαχειρίσιμο-αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο η νέα σεζόν να σε βρει χωρίς resolutions. Ναι φίλη μου, είναι όλες αυτές οι υποσχέσεις, αν μας ρωτάς φρούδες, που θα δώσεις στον εαυτό σου, με την ελπίδα να τηρήσεις έστω και μία από αυτές! Και ξέρεις ποιο είναι το πιο θλιβερό; Ότι το καλοκαίρι του 2017 θα φτάσει, κι εσύ θα είσαι ακόμα στα ίδια. Σε περίπτωση βέβαια που απελπίζεσαι, να σε ενημερώσουμε ότι δεν είσαι η μόνη-hellooooo είναι η πλειοψηφία των γυναικών εκεί έξω- oπότε ανασκουμπώσου, πάρε κουράγιο και χώνεψε ότι για ακόμη μία χρονιά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Αν ωστόσο, όντως υλοποιήσεις κάτι από τη δεκάδα, αρχικά πάρε ένα παυσίπονο και ξάπλωσε. Τρέλα είναι θα περάσει!

1. Δίαιτα: Εντάξει καταντάει αστείο πια, αλλά ειλικρινά οι γυναίκες που δεν έχουν κάνει δίαιτα έστω και μία φορά στη ζωή τους, ή έστω δεν το έχουν δηλώσει, ίσως και να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Διότι φίλη μου, η δίαιτα το Σεπτέμβριο είναι δύσκολη-έχεις δει πόσοι έχουν γενέθλια;-τον Οκτώβριο ακατόρθωτη-αρχίζουν τα κρύα και θέλεις χουχούλι-ο Νοέμβριος είναι η εισαγωγή για τα Χριστούγεννα και πάει λέγοντας. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Έρχεται Ιούνιος, το 5κιλο είναι ακόμα πάνω σου-μην πούμε και περισσότερα-κι εσύ ψάχνεις ειδικό μαγιό για να κρύβει ατέλειες. Δε βαριέσαι; Υπάρχουν και χειρότερα.

2. Oικονομία: Ειλικρινά θεωρούμε ότι αυτό είναι στα γυναικεία γονίδια, δεν εξηγείται αλλιώς. Αυτό που θέλουμε να πούμε, με απλά λόγια, είναι ότι κάθε φορά υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι θα κάνεις οικονομία, ότι θα βάζεις το περισσευούμενο ευρώ στον κουμπαρά σου και ότι θα κάνεις κινήσεις ματ για να περιορίσεις τα έξοδα, και κάθε φορά, συγκεκριμένα στο τέλος του μήνα, καταλήγεις να ψάχνεις τις τσέπες της ζακέτας σου μπας και βρεις κανά ξεχασμένο 5ευρω. Και δυστυχώς δεν το βρίσκεις ποτέ.

3. Να ξεκολλήσεις από τον πρώην σου: Καλά αυτή είναι μία υπόσχεση την οποία παίζει να δίνεις και κάθε μέρα, με τα ίδια πάντα γελοία αποτελέσματα. Βέβαια, με αφορμή και την έλευση του Σεπτεμβρίου, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο έντονο και εντυπωσιακό. Τελικά τι καταφέρνεις; Τις 5 πρώτες μέρες είσαι κυρία, δε σε ενδιαφέρει, κάνεις τη ζωάρα σου και την έκτη κυλάς, κάνεις stalking στο προφίλ του και του στέλνεις υβριστικό μήνυμα. Αυτό θα συμβαίνει και όλη τη χρονιά. Και την επόμενη...

4. Να κάνεις επιτέλους ένα ταξίδι στο εξωτερικό: Αχ αυτή κι αν είναι υπόσχεση που δε θα τηρήσεις ποτέ. Διότι εκεί που το σχεδιάζεις και είσαι ενθουσιασμένη και ανυπόμονη, μα κάτι θα χαλάσει στο αμάξι, μα ένας λογαριασμός θα έρθει παραπάνω, μα θα μαζευτεί και η σούμα του μήνα απο τα delivery, και τελικά όχι εξωτερικό δε θα πας, ούτε μέχρι το εξοχικό σου στο Λουτράκι δε φτάνεις. Καλέ μη νομίζεις. Εκείνες οι κακομοίρες οι Kardashians που είναι κάθε μέρα και σε άλλη Ήπειρο, τρελαμένες από το jet lag είναι. Μακριά από μας.

5. Να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου: Με λίγα λόγια να μάθεις κάτι καινούριο. Είτε είναι γλώσσα, είτε υπολογιστές-διότι κακά τα ψέματα οι γνώσεις της γενιάς μας στο συγκεκριμένο είναι λίγο... μπακαλίστικες, είτε να τελειώσεις επιτέλους τη σχολή σου, είτε να ξεκινήσεις μία νέα. Ωραία είναι όλα αυτά στη θεωρία, αλλά στην πράξη το πράγμα κάπου... κολλάει! Ειλικρινά, το τελευταίο που θέλεις όταν επιστρέφεις κατάκοπη από τη δουλειά, είναι να διαβάσεις και πόσο μάλλον να... αποστηθίσεις. Τι τα θες; Ας μείνεις ξύλο απελέκητο!

6. Η συνδρομή στο γυμναστήριο: Έλα μεταξύ μας, γράφτηκες έτσι; Γράφτηκες για ακόμη μία χρονιά! Το θέμα είναι: Πήγες; Συνήθως η απάντηση είναι όχι, αλλά και τι να κάνεις; Πώς μπορείς να σταθείς πλέον σε κουβέντα φίλη μου αν δεν πληρώνεις μία παχυλή συνδρομή στο γυμναστήριο, ακόμα κι αν δεν πατάς το πόδι σου; Με τι μούτρα θα πεις ότι δεν γυμνάζεσαι όταν σε ρωτήσει η παλιά σου συμμαθήτρια η οποία κάνει TRX και τραμπολίνο ποια είναι η αγαπημένη σου άσκηση; Στη θέση σου απλά θα ψάχναμε τρύπα να κρυφτούμε.

7. H ντουλάπα-χάος: Κάθε χρόνο, μα κάθε χρόνο, βλέπεις τη ντουλάπα σου, και πανικοβάλλεσαι. Ναι, φέτος θα αγοράσεις μόνο πράγματα που χρειάζεσαι και δε θα κάνεις υπερβολές. Τελικά, κάπου εκεί τον Μάιο αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις γεμίσει ένα σωρό άχρηστα πράγματα, τα οποία αν μας ρωτάς καλό θα ήταν να χαρίσεις γιατί κρίμα είναι. Ναι καλή μου. Δε θα γίνεις σωστή καταναλώτρια ποτέ. Δε βαριέσαι; Υγεία να υπάρχει.

8. Σύσφιξη οικογενειακών σχέσεων: Το κρατήσαμε για το τέλος γιατί μάλλον είναι αυτό που ακυρώνεις πρώτο. Αποφασίζεις ότι φέτος θα αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στην οικογένειά σου, θα τσακώνεσαι λιγότερο με τον πατέρα σου και όταν η μητέρα σου θα σε ρωτάει πότε θα παντρευτείς θα της απαντάς με χαμόγελο ψυχραιμίας-ναι θα μοιάζεις με τον Τζόκερ-ότι η επιθυμία της θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα! Έλα τώρα... Αφού ξέρουμε όλοι ότι με την πρώτη ευκαιρία θα γίνεται μύλος. Ας είμαστε ειλικρινείς τουλάχιστον. Εξάλλου αυτή είναι και η μαγεία της οικογένειας.