4 βήματα για να γράψεις τα New Year’s Resolutions σου και αυτή τη φορά να τα πετύχεις!

Ερμιόνη Σαρρή
4 βήματα για να γράψεις τα New Year’s Resolutions σου και αυτή τη φορά να τα πετύχεις!

Γιατί το 2018 δεν θα βάζεις Χ αλλά μόνο τικ!

Ξέρω ότι δεν πέτυχες τα New Year’s Resolutions τo 2017. Και το λέω με αυτοπεποίθηση, παρότι δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ, γιατί η έρευνα σε αυτό το θέμα έχει δείξει ότι μόνο το 8% των ανθρώπων τα πετυχαίνει πραγματικά. Έτσι, στατιστικά, δεν το έκανες!

Αυτά τα 4 απλά βήματα θα σε οδηγήσουν στα πιο πετυχημένα resolutions σου και στην πιο δυναμική, παραγωγική και χαρούμενη χρονιά σου!

Βήμα 1:

Σημείωσε σε ένα χαρτί, όλα αυτά για τα οποία ένιωσες χαρά ή περηφάνια για τον εαυτό σου φέτος, όλα αυτά που πέτυχες, όλα αυτά που πραγματοποίησες.

Όλοι είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας και πιστεύουμε ότι δεν καταφέρνουμε αρκετά. Αν ανοίξεις όμως το ημερολόγιό σου ή τις φωτογραφίες στο κινητό σου, θα δεις την πρόοδο μέσα από πετυχημένα projects της δουλειάς σου, όμορφες στιγμές που έχεις ξεχάσει, πράγματα που φοβόσουν και όμως κατάφερες να πραγματοποιήσεις.

Αυτό θα σε βοηθήσει να μην προχωρήσεις στην επόμενη χρονιά νιώθοντας ηττημένη και αντιπαραγωγική, αλλά δυνατή και πετυχημένη.

Βήμα 2:

Γράψε στο ίδιο χαρτί, όλα αυτά που θα ήθελες να ξεφορτωθείς. Ήρθε ή ώρα για το ξεκαθάρισμα.

Projects που δεν σε ενδιαφέρουν πια, πλάνα, υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, συναισθήματα και σκέψεις που πιστεύεις ότι δεν σε αντιπροσωπεύουν ή δεν εξυπηρετούν το σκοπό σου πια. Ήταν ένα βάρος, αλλά τώρα είναι η ευκαιρία να το ξεφορτωθείς για πάντα. Συνέχισε να επιδιώκεις μόνο τα σημαντικά για σένα.

Βήμα 3:

Η δύσκολη ερώτηση: Τι έμαθες αυτή τη χρονιά; Με ποιο τρόπο προχώρησες, τι μάθημα πήρες και τι σου αποκάλυψε; Μόλις τα γράψεις σε χαρτί θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά, ώστε να μην κάνεις το ίδιο λάθος ξανά.

Βήμα 4:

Χώρισε τον μεγάλο σου στόχο σε πολλούς μικρούς. Πάλι σε χαρτί! Σκέψου ποια είναι τα βήματα που πρέπει να πραγματοποιήσεις ώστε να τον υλοποιήσεις. Στόχοι κοντινοί, ίσως και σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. Έτσι η πρόοδός σου θα είναι χειροπιαστή και μετρήσιμη, και θα παίρνεις συχνά την ικανοποίηση ότι τα καταφέρνεις. Καθόλου άσχημα ε;

Αν όλα αυτά σου φαίνονται αόριστα ή κλισέ, να ξέρεις ότι μερικοί από τούς πιο πετυχημένους ανθρώπους του κόσμου, με αυτά τα απλά βήματα έχουν καταφέρει να φτάσουν εκεί που είναι, και συνεχίζουν να βελτιώνουν συνεχώς τον εαυτό τους.

Διάβασε επίσης:

Mήπως χρειάζεσαι και εσύ έναν coach στην ζωή σου;

Ναταλία Δεληγιώργη

Life & Performance Coach

nd@performancecoaching.gr

www.performancecoaching.gr