Το post της Lupita Nyong'o για τον Chadwick Boseman δίνει μαθήματα ζωής

Νατάσσα Σχοινά
Το post της Lupita Nyong'o για τον Chadwick Boseman δίνει μαθήματα ζωής

Μία υπέροχη ανάρτηση από τη συνάδελφό του.

Ο χαμός του Chadwick Boseman ξάφνιασε τους πάντες γύρω του. Ο ηθοποιός αποφάσισε να κρατήσει κρυφή τη μάχη του με τον καρκίνο απ’ όλους, πλην συγκεκριμένων πολύ κοντινών του ανθρώπων, ενώ, παράλληλα, αφιερώθηκε στην τέχνη του. Στο νέα της απώλειάς του, πολλοί συνεργάτες του έσπευσαν να κάνουν τις δικές τους αφιερώσεις στα social media τους, εκφράζοντας τη λύπη τους. Κάποιες αναρτήσεις, όμως, ξεχώρισαν περισσότερο από άλλες, όπως αυτή της Lupita Nyong’o.

Η ηθοποιός, χτες, δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες, στις οποίες αναγράφεται ένα μακροσκελές κείμενο στη μνήμη του Boseman. Από αυτό, πέρα από το γεγονός ότι μαθαίνεις λίγο καλύτερα τον ηθοποιό, παίρνεις και αμέριστη έμπνευση για τη ζωή γενικά.

https://www.instagram.com/p/CE4GuxDpuQu


«Όταν συναντηθήκαμε για να κάνουμε το Black Panther θυμάμαι ότι είχα επηρεαστεί από την ήσυχη, δυνατή του παρουσία. Δεν προσπαθούσε να εντυπωσιάσει, αλλά υπήρχε μία υψηλότερη συχνότητα από την οποία φαινόταν να λειτουργεί. Είχες την αίσθηση ότι ήταν ολοκληρωτικά παρών και κάπως ενήμερος για τα πράγματα του μακρινού μέλλοντος. Ως αποτέλεσμα, παρατήρησα ότι ο Chadwick δε βιαζόταν ποτέ. Ρύθμιζε τον χρόνο του με ηρεμία»

«Έβαζε τον πήχη ψηλά δουλεύοντας με γενναιοδωρία πνεύματος, δημιουργώντας ένα περιβάλλον χωρίς εγωισμό με διάφανο παράδειγμα και πάντα είχε ένα ζεστό βλέμμα και μία δυνατή αγκαλιά να μοιραστεί. Τα μεγάλα του χέρια κατέβαιναν στους ώμους μου δίνοντάς τους ένα ζούληγμα που με ανακούφιζε από εντάσεις που δεν καταλάβαινα ότι κρατούσα»

«Δεν τον άκουσα ποτέ να παραπονιέται και υπήρχαν κάποια πράγματα, για τα οποία σίγουρα άξιζε να παραπονεθείς. Νομίζω ότι καταλάβαινε τη δύναμη των λέξεων και επέλεξε να εκδηλώνει δύναμη μέσα από τα λόγια του. Χρησιμοποιούσε το στόμα του για να χτίζει, για τα τροποποιήσει, αλλά ποτέ για να σπάσει»

«Εξάσκησε το να μην πηγαίνει κόντρα στον εαυτό του. Έμοιαζε να αγαπάει πραγματικά τον εαυτό του. Εξέφραζε το ποιος πραγματικά είναι, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε να μη χαμογελάσει εκεί που πίστευες ότι θα έπρεπε. Αποδεχόταν τον εαυτό του. Και ίσως γι’ αυτό ήταν ικανός να αγαπάει τόσους πολλούς, τόσο βαθιά»

«Αγαπούσε, τιμούσε και σεβόταν το σώμα του, κάνοντας περισσότερα με αυτό από τους περισσότερους. Κάνοντάς το, έπαιρνε το ρίσκο να είναι ζωντανός, εντελώς ζωντανός. Οπότε, φαίνεται ότι η ζωή ήταν που εγκατέλειψε τον Chadwick πολύ πριν ο Chadwick εγκαταλείψει τη ζωή»

«Έπαιρνε ενέργεια από την αγάπη, όχι τον φόβο. Κινούταν ήσυχα, προσεκτικά και χωρίς να επιβάλλει τον εαυτό του ή τα ιδανικά του σε άλλους. Την ίδια ώρα που διαβεβαίωνε η ζωή του να σημαίνει κάτι. Ήταν αμετακίνητος σχετικά με αυτό»