4 μυστικά για να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
4 μυστικά για να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου

Απλά αλλά παράλληλα άκρως αποτελεσματικά.

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αυτοπεποίθησης. Αυτό οφείλεται συνήθως στην χαμηλή αυτοεκτίμηση ή σε διάφορους άλλους παράγοντες. Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσαμε σε συνδυασμό με τις σχέσεις και τις εμπειρίες μας, διαμορφώνουν την εικόνα που σχηματίζουμε για τον εαυτό μας.

Η αυτοπεποίθηση είναι στάση ζωής

Όταν η σχέση με τους γύρω μας χαρακτηρίζεται κυρίως από ψυχρότητα, αδιαφορία ή έλλειψη προσοχής το πιθανότερο είναι να αναπτύξουμε αρνητική εικόνα για εμάς. Τα καλά νέα είναι πως η αυτοπεποίθηση είναι ένα επίκτητο χαρακτηριστικό που αναπτύσσεται σταδιακά.

Αποκτώντας την θα έχεις περισσότερο θάρρος, δύναμη και τόλμη για να αντιμετωπίσεις κάθε κατάσταση της καθημερινότητάς σου. Όταν έχεις αυτοπεποίθηση δεν φοβάσαι να ρισκάρεις ούτε να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Την ίδια ώρα δεν επηρεάζεσαι από αρνητικά σχόλια, σκέψεις ή αντιδράσεις άλλων ανθρώπων.

Ένα άτομο που διακατέχεται από υψηλή αυτοπεποίθηση για ορισμένες δραστηριότητες (επαγγελματική ζωή, κοινωνικές σχέσεις κ.ά), μπορεί ταυτόχρονα μπορεί να έχει μικρή αυτοπεποίθηση για άλλες δραστηριότητες (π.χ σχέσεις με το αντίθετο φύλο).

monaksia

Αρκετά με τη μοναξιά! Πάρε τα πάνω σου ακολουθώντας αυτά τα 8 tips

4 μυστικά για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου

1) Εστίασε σε όσα έχεις επιτύχει μέχρι σήμερα

Κατέγραψε σε μία λίστα όλα όσα έχεις καταφέρει μέχρι και σήμερα. Μικρά και απλά πράγματα ή ένα σημαντικό επίτευγμα που σημάδεψε την επαγγελματική ή προσωπική σου ζωή.

2) Θέσε νέους στόχους και κάνε τα πάντα για να τους κατακτήσεις

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης συμβαδίζει συχνά με την έλλειψη θέλησης. Θέσε νέους στόχους τους οποίους θα κατακτήσεις πάση θυσία. Η επίτευξη των επιθυμιών σου θα ενισχύσει παράλληλα την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σου.

3) Διώξε τις αρνητικές σκέψεις

Κάνε εξάσκηση στην επίλυση προβλημάτων και δυσάρεστων καταστάσεων που πιθανώς επιφέρουν μείωση της αυτοπεποίθησής σου.

4) Μείνε ενεργή

Απόφυγε την υιοθέτηση μιας παθητικής στάσης απέναντι στους άλλους. Μην φοβάσαι να διεκδικείς τα δικαιώματά σου ούτε και την αποτυχία. Επιβράβευσε τον εαυτό σου για κάθε προσπάθεια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: