Αγάπησε τον εαυτό σου μέσα από 5 καθημερινές πράξεις

Ιωάννα Τζανή
Αγάπησε τον εαυτό σου μέσα από 5 καθημερινές πράξεις

Πώς να βελτιώσεις την πιο σημαντική σχέση της ζωής σου - τη σχέση με τον εαυτό σου!

Ίσως περνάς κάθε Παρασκευή βράδυ ψάχνοντας να βρεις τον έρωτα στο Bumble και στο τέλος το μόνο που καταφέρνεις είναι να απογοητεύεσαι και να εξαντλείσαι ψυχολογικά, ή ίσως έχεις κουραστεί να βγαίνεις συνεχώς με άντρες χωρίς κάποιο αποτέλεσμα - άλλωστε τα ραντεβού και οι σχέσεις εν έτει 2022 είναι πολύ δύσκολα!

Αν, λοιπόν, νιώθεις εντελώς απογοητευμένη, έχω μια πρόταση που μπορεί να ανατρέψει τα πράγματα: βγες ραντεβού με τον εαυτό σου! Διάγραψε τις εφαρμογές γνωριμιών - προς το παρόν, τουλάχιστον - και αντ 'αυτού δοκίμασε να βγεις με το μοναδικό άτομο που θα είναι πάντα στην ώρα του και είναι εγγυημένα διασκεδαστικό (εσύ!). Το να ερωτεύεσαι είναι υπέροχο, αλλά το να ερωτεύεσαι τον εαυτό σου είναι ακόμα καλύτερο. Όχι, αυτή δεν είναι μια αστεία συμβουλή αυτοβοήθειας - είναι μια απτή μέθοδος που θα αλλάξει τη ζωή σου μια για πάντα.

kopela 4

Queen's Challenge: Αγάπησε τον εαυτό σου σε 28 ημέρες!

Είμαστε τόσο συγκεντρωμένες στο να βρούμε αυτόν τον «ένα», που ξεχνάμε να τσεκάρουμε τι θέλαμε εξαρχής και ποιες είναι οι προϋποθέσεις που αποζητούμε από μία σχέση.


https://www.instagram.com/p/CaGqhPRuMHK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αφιέρωσες μια μέρα στον εαυτό σου, ή δοκίμασες κάτι νέο; Πότε ήταν η τελευταία φορά που επανεκτίμησες αν είσαι πραγματικά ευτυχισμένη και μετά έκανες τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή σου;

Την ώρα που η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη υποχρεώσεις και το bullet «χρόνος για τον εαυτό μου» βρίσκεται στο τέλος της λίστας μας, πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια για να το επαναφέρουμε στην κορυφή.

Ανεξάρτητα από το αν είσαι ελεύθερη ή δεσμευμένη, δώσε προτεραιότητα και την απαιτούμενη σημασία στον εαυτό σου. Δες πώς!

#1. Βάλε στη ζωή σου το ημερολόγιο

Ο αυτοστοχασμός είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που συχνά δεν αφιερώνουμε χρόνο για να το χρησιμοποιήσουμε. Kαι το ημερολόγιο είναι ένας φανταστικός τρόπος για να το κάνουμε αυτό. Κάθε πρωί ή το βράδυ πριν κοιμηθείς, αφιέρωσε 10 λεπτά για να γράψεις όσα συνέβησαν μέσα στην ημέρα σου (ή την προηγούμενη), τις σκέψεις, τα συναισθήματά σου ή αυτή την ιδέα startup που ανέφερε η κολλητή σου. Τι σε ενθουσιάζει αυτή τη στιγμή στη ζωή σου; Ποιοι είναι οι στόχοι και όνειρά σου; Το κλειδί σε αυτήν την πρακτική είναι να αποτυπώσεις στο χαρτί οτιδήποτε έρχεται στο μυαλό σου.


https://www.instagram.com/p/CXE5IAlrj4m/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

#2. Ξεκίνα να ακούς το σώμα σου και υιοθέτησε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Το φαγητό είναι καύσιμο και αν θέλουμε να νιώθουμε καλά, πρέπει να θρέψουμε το σώμα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δε χρειάζεται απαραίτητα να σταματήσεις να τρως πίτσες και γλυκά. Το μυστικό σε αυτό είναι να ακούς το σώμα σου, να εναρμονίζεσαι περισσότερο με αυτό που χρειάζεται και να εξισορροπείς την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση με τη διατροφή. Με άλλα λόγια: Ναι, υπάρχει χώρος για τα αγαπημένα σου μπισκότα σε μια θρεπτική διατροφή. Επίλεξε έναν τομέα στον οποίο θέλεις να εστιάσεις και κάνε μικρά βήματα προς αυτόν τον υγιεινό τρόπο ζωή που σε κάνει να νιώθεις καλά κάθε μέρα.

#3. Κάνε ένα - ή περισσότερα! - δώρο στον εαυτό σου

Εάν τα δώρα είναι ένας από τους τρόπους που δείχνεις την αγάπη σου, γιατί να μην το κάνεις και στον εαυτό σου; Πήγαινε, λοιπόν, μία βόλτα στα μαγαζιά και αγόρασε ένα καινούργιο ζευγάρι γόβες που σε κάνουν να νιώθεις ακαταμάχητη, χάρισε στον εαυτό σου μία συνδρομή στο γυμναστήριο, αγόρασε ένα λειτουργικό έπιπλο, το αγαπημένο σου άρωμα ή απόλαυσε μία ημέρα spa.



#4. Δοκίμασε κάτι νέο που σε εξιτάρει

Ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθούμε είναι να βγούμε έξω από τη ζώνη ασφαλείας μας. Αυτό το βήμα μπορεί να είναι το πιο δύσκολο για εσένα, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι και το πιο ανταποδοτικό. Κάνε μια λίστα με όλα τα πράγματα που «θα ήθελες να κάνεις μια μέρα», όπως ελεύθερη πτώση, να βγεις σε ένα καλό εστιατόριο μόνη σου, να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση, να ζητήσεις προαγωγή κ.λπ. Στη συνέχεια, επίλεξε κάτι από αυτήν τη λίστα και κάν' το, εδώ και τώρα όμως! Μη βρίσκεις δικαιολογίες και μην το αναβάλλεις για τον επόμενο μήνα. Συχνά αναβάλλουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε λόγω φόβου, και τις περισσότερες φορές συνειδητοποιούμε ότι δεν είχαμε τίποτα να φοβηθούμε.

#5. Εξασκήσου στο να λες «όχι»

Μάθε επιτέλους να λες «όχι» όταν θέλεις να πεις όχι. Το να πεις «ναι» επειδή απλά ντρέπεσαι ή νιώθεις άσχημα, είναι κάτι που σε αποδυναμώνει και δεν κάνει καθόλου καλό στην ψυχολογία σου. Ως γυναίκες, νιώθουμε αυτή τη διαρκή ανάγκη να κάνουμε τους πάντες ευτυχισμένους. Ενώ η ενσυναίσθηση και η καλοσύνη είναι αξιοθαύμαστα και αξιέπαινα χαρακτηριστικά, το πρόβλημα είναι ότι το να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο καταλήγει να βρίσκεται στο τέλος της λίστας με τις προτεραιότητές σου. Λέμε «ναι» σε αυτό που δε θέλουμε πραγματικά και μας «τρώει», δημιουργώντας δυσαρέσκεια και θυμό με τον εαυτό μας. Γι' αυτό φέτος άφησέ τα όλα αυτά και πες «όχι» σε μία έξοδο που δε θέλεις να παρευρεθείς, στους ανθρώπους που σου ρουφούν την ενέργειά και στον συνάδελφο που σου αναθέτει ένα σωρό δουλειές που δεν είναι στην αρμοδιότητά σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το κόλπο ευγνωμοσύνης των 15 δευτερολέπτων που θα τονώνει καθημερινά τη διάθεσή σου

Το μυστικό της ευτυχίας αποκαλύφθηκε! Πώς θα κάνεις εσένα και τους γύρω σου χαρούμενους