Τι πρέπει να κάνεις στα πρώτα δέκα λεπτά που ξυπνάς για να πάει καλά η μέρα

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τι πρέπει να κάνεις στα πρώτα δέκα λεπτά που ξυπνάς για να πάει καλά η μέρα

Η καθημερινή ρουτίνα που θα σου φτιάξει τη διάθεση για όλο το 24ωρο.

Το πρωινό ξύπνημα είναι πολύ σημαντικό αφού έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει σημαντικά τη διάθεσή σου για το υπόλοιπο της ημέρας. Αρκετές έρευνες έχουν συμπεράνει πως οι γυναίκες που ξυπνούν συστηματικά νωρίς το πρωί τείνουν να είναι πιο χαρούμενες, παραγωγικές και πολύ πιο ευγενικές.

Όπως λέει και το διάσημο ρητό: «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», γι' αυτό τα πρώτα 10 λεπτά της ημέρας σου παίζουν καθοριστικό ρόλο. Απόφυγε τις άσκοπες ενέργειες που σε γεμίζουν άγχος (όπως η ανάγνωση των e-mails σου) και υιοθέτησε μια ρουτίνα που θα σε γεμίσει θετικά vibes.

Οι 4 κινήσεις που θα σου φτιάξουν τη μέρα

1) 0-3 λεπτά: Διατάσεις (stretching)

Αφιέρωσε τρία λεπτά στις διατάσεις για να ενεργοποιήσεις τους μυς σου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μύες έχουν την τάση να γίνονται δύσκαμπτοι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κράμπες και τραυματισμό. Το τέντωμα των μυών σας ζεσταίνει τις αρθρώσεις και σε βοηθά να αντιμετωπίσεις την ημέρα με περισσότερη ενέργεια.

2) 3-5 λεπτά: Πλύσιμο προσώπου

Σε περίπτωση που δεν ξεβάφτηκες το προηγούμενο βράδυ, ξεκίνα με ένα καλό ντεμακιγιάζ. Διαφορετικά πλύνε καλά το πρόσωπό σου με κρύο νερό για να ξυπνήσεις, να απομακρύνεις τη λιπαρότητα και να συσφίξεις τους πόρους.

Το καλό πρωινό και 4 ακόμη συνήθειες που θα σου χαρίσουν ενέργεια και παραγωγικότητα

3) 5-8 λεπτά: Εξέτασε το πρόγραμμα της ημέρας

Αφιέρωσε 3 λεπτά για να σκεφτείς με ηρεμία όλα όσα έχεις να κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η οπτικοποίηση τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με θετικές εικόνες που βοηθούν το μυαλό σου να παραμείνει συγκεντρωμένο και αισιόδοξο.

4) 8-10 λεπτά: Πρωινό ρόφημα με λεμόνι

Πριν καταναλώσεις οτιδήποτε άλλο, πιες ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι. Το νερό με λεμόνι βοηθά στην αποτοξίνωση και στη διατήρηση της ομαλής ροής του πεπτικού συστήματος, ειδικά μετά τον ύπνο. Το νερό με λεμόνι συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολισμού, του κορεσμού και στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Πηγή κεντρικής: pexels.com