Ψηλοτάκουνα, flat ή sneakers; Δείξε μας τα παπούτσια σου να σου πούμε ποια είσαι

Ψηλοτάκουνα, flat ή sneakers; Δείξε μας τα παπούτσια σου να σου πούμε ποια είσαι
Pexels

Δραστήρια και multitasker ή απόμακρη και απροσπέλαστη; Τι παπούτσια φοράς; 

Πολλοί άνθρωποι θα υποστηρίξουν ότι τα παπούτσια λένε πολλά για μια γυναίκα. Είτε πρόκειται για ψηλοτάκουνα, μπότες ή κλασικά φλατ loafers -τα παπούτσια μπορούν να αποκαλύψουν μερικές πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την προσωπικότητά μας.

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη, η οποία διεξήχθη από τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, αποδεικνύει πράγματι ότι όντως τα παπούτσια μπορούν να προσφέρουν μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες τους.

Για το λόγο αυτό εμείς εδώ στο Queen.gr αποφασίσαμε να κάνουμε μία αποκωδικοποίηση των παπουτσιών σου ώστε να δεις τι σκέφτονται για σένα οι άλλοι όταν συστήνεσαι.

1. Flat: χαλαρή, σεμνή και συγκεντρωμένη

Τα φλατ παπούτσια υποδηλώνουν συχνά μια ευχάριστη, σεμνή και κεντραρισμένη προσωπικότητα. Συνήθως, τα επιλέγει κάποιος που λατρεύει την άνεση και θέλει να νιώθει άνετα και εσωτερικά. Αν και αυτά τα παπούτσια δεν θα τραβήξουν την προσοχή, είναι πολύ πρακτικά.

pexels-taryn-elliott-8933237.jpg

2. Παπούτσια για τρέξιμο: δραστήρια και multitasker

Η συνήθεια να φοράει κανείς καθημερινά και σε κάθε περίσταση παπούτσια για τρέξιμο μπορεί να σημαίνει ότι είναι ένα ενεργητικό άτομο. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την άσκηση αλλά και για άλλους τομείς της ζωής. Θέλει να είναι απασχολημένος με πολλές εργασίες, τις οποίες προσπαθεί να βγάλει εις πέρας δίνοντας το 100 τοις 100 του εαυτού του.

pexels-eugene-lisyuk-13442080.jpg

3. Flashy παπούτσια: αυτοπεποίθηση και εξωστρεφής

Τα φανταχτερά παπούτσια φοριούνται συχνά από άτομα που δεν φοβούνται να τα προσέξουν και τείνουν να είναι εξωστρεφή. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το να τραβήξουν την προσοχή των άλλων, αλλά δεν σημαίνει ότι το αναζητούν εσκεμμένα. Μπορεί απλώς να είναι ένα σημάδι ότι όσοι φορούν τα φωτεινά και τολμηρά υποδήματα είναι σίγουροι και διεκδικητικοί.

pexels-melike-benli-9056026.jpg

4. Γόβες: δυναμισμός και αυτοπεποίθηση

Τα ψηλοτάκουνα μπορούν επίσης να υποδηλώνουν ότι το άτομο έχει αυτοπεποίθηση και θέλει να πετύχει επαγγελματικά. Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση δεν έχουν πρόβλημα να δείξουν στους άλλους ότι είναι ισχυροί και αυτοδύναμοι, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το να φορά αυτά τα παπούτσια σε καθημερινή βάση δεν είναι και εύκολο project.

pexels-karolina-grabowska-5713335.jpg

5. Campy παπούτσια: ζωηρή προσωπικότητα

Αυτά τα ογκώδη και συχνά πολύχρωμα παπούτσια έγιναν πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Αν και κάποιοι μπορεί να πουν ότι αυτό το στυλ παπουτσιών δείχνει έναν χαρακτήρα που συμφωνεί συχνά με άλλους ανθρώπους, αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Οι ιδιοκτήτες αυτών των παπουτσιών μπορούν επίσης να περιγραφούν ως άτομα με ενεργή, πιο έντονη και ζωηρή προσωπικότητα.

pexels-ali-pazani-5861344.jpg

6. Flip - flops: δεν σου αρέσει να παίρνεις τη ζωή και πολύ στα σοβαρά

Οι σαγιονάρες συνδέονται συχνά με την παραλία, τις διακοπές και τη χαλάρωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που τις φορούν συχνά αντιμετωπίζονται ως χαλαροί και cool. Μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζουν μια προσωπικότητα που είναι φιλική και αυθόρμητη.

pexels-duong-nhan-1036403.jpg

7. Παλιά αλλά προσεγμένα παπούτσια: κομψή και αφοσιωμένη

Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν πώς οι λεπτομέρειες μπορούν να είναι πολύτιμες κάνοντας τη διαφορά και τους αρέσει να διατηρούν τα υποδήματά τους πεντακάθαρα, ανεξάρτητα από το αν είναι περασμένης σεζόν. Οι ιδιοκτήτες τους είναι επίσης πολύ αφοσιωμένοι, αυστηροί και λάτρεις της ποιότητας.

pexels-karolina-grabowska-8533232.jpg

8. Ακριβά παπούτσια: λάτρης της ύλης και πλούτος

Αυτό ισχύει για τα πολυτελή παπούτσια επώνυμων σχεδιαστών. Είναι σημάδι πλούτου και μεγαλείου, κάτι που δείχνει επίσης ότι οι ιδιοκτήτες τους έχουν υψηλό εισόδημα.

pexels-skylar-kang-6046183.jpg

9. Slip-ons: ισορροπία ανάμεσα σε εσωστρέφεια και εξωστρέφεια

Αυτά τα παπούτσια αφορούν όσους απολαμβάνουν το basic αλλά και κομψό ντύσιμο. Μπορεί να φαίνεται ότι δεν τους αρέσει να ξεχωρίζουν στο πλήθος, αλλά αυτή η επιλογή υποδημάτων μπορεί να είναι πολύ μοντέρνα και εκλεπτυσμένη.

pexels-wayne-lee-12745103.jpg

10. Απλά παπούτσια: απόμακρη και απροσπέλαστη

Ένα απλό ζευγάρι παπούτσια που δεν ξεχωρίζει πολύ είναι δύσκολο να το "διαβάσει" κανείς. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την προσωπικότητα του κατόχου τους. Αυτός ο τύπος υποδημάτων μπορεί να αποκαλύψει ένα άτομο που είναι λίγο απόμακρο, απροσπέλαστο και το οποίο δεν ενδιαφέρεται για τις απόψεις των άλλων.

pexels-arturo-anez-13923530.jpg

Εσύ, τι παπούτσια φοράς; Αναγνώρισες τον εαυτό σου σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες;