Πώς θα πάψεις επιτέλους να θεωρείς ότι δεν είσαι ποτέ αρκετή για τίποτα

Μαρία Ροδίτη
Πώς θα πάψεις επιτέλους να θεωρείς ότι δεν είσαι ποτέ αρκετή για τίποτα

Σταμάτα πια να σε υποβαθμίζεις και πίστεψε στον εαυτό σου. Μπορείς!

Έρχονται στιγμές στη ζωή που μπορείς να νιώσεις πολύ πεσμένη. Να μην έχεις καλή ψυχολογία, να νιώθεις λίγη για τα πάντα, ανεπαρκής για κάθε τι που σου ανατίθεται να κάνεις και γενικά σε μια κατάσταση τέλματος. Ανεξάρτητα από την κατάσταση ευτυχίας που μπορεί να βιώνεις.

Γιατί, ας μη λέμε ψέματα! Μπορεί να ζεις ευτυχία αλλά να έχεις πέσει στο τρυπάκι να την αμφισβητείς. Να αισθάνεσαι ότι ποτέ δεν είσαι αρκετή, ενώ τελικά έχεις καταφέρει περισσότερα από όσα πραγματικά μπορούσες. Πώς θα καταφέρεις να δεις φως στο τούνελ; Να ξεφύγεις από αυτό το αίσθημα κατωτερότητας και να βρεις και πάλι τον εαυτό σου; 3 είναι τα μυστικά «σωτηρίας» σου και θα τα δεις ευθύς αμέσως. Όλα ένα «παιχνίδι» του μυαλού είναι. Αυτό να θυμάσαι.

H αυτοπεποίθηση είναι ένα σπορ που δεν απαιτεί χρήματα - Απόκτησέ τη αν τολμάς

Πώς θα σταματήσεις να νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετή

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Ξεκαθάρισε μέσα σου πού είσαι πραγματικά καλή και πού δεν είσαι. Δεν είμαστε, άλλωστε, όλοι εξαιρετικοί σε όλα. Εκεί, λοιπόν, που υστερείς ζήτα βοήθεια. Δεν μπορείς να φέρεις εις πέρας μια δουλειά που σου έχει αναθέσει ο προϊστάμενός σου; Δυσκολεύεσαι κάπου; Παραδέξου το και ζήτα βοήθεια. Και πιο εύκολα θα λύσεις έτσι το θέμα σου και εσύ δεν θα κουβαλάς κανένα «βάρος».

Αναγνώρισε τι πραγματικά θέλεις από τη ζωή σου

Η επιτυχία είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και για τον καθένα μας είναι και κάτι διαφορετικό. Επιτυχία μπορεί για εσένα να σημαίνει να βγάζεις έναν καλό μισθό ή να έχεις ένα ευέλικτο πρόγραμμα στη δουλειά σου. Το ίδιο ισχύει και για τα πρότυπα ομορφιάς. Θέλεις να έχεις έναν συγκεκριμένο σωματότυπο, να έχεις συγκεκριμένο κούρεμα ή χρώμα μαλλιών; Αναγνώρισε τι πραγματικά θέλεις από τη ζωή σου και θα νιώσεις αμέσως καλύτερα.

elleipsi_autopepoithisis.jpg

Συνειδητοποίησε και θυμήσου τις νίκες σου

Κάθε φορά που «πέφτεις», κάθε φορά που νιώθεις την ψυχολογία σου στα τάρταρα, θυμήσου τις νίκες σου. Φέρε στον νου σου όλα εκείνα που έχεις κατακτήσει και συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει τέλεια ζωή, τέλεια σχέση ή καριέρα. Πρέπει να είσαι ευγνώμων και περήφανη για όλα όσα έχεις καταφέρει.