H αυτοπεποίθηση είναι ένα σπορ που δεν απαιτεί χρήματα - Απόκτησέ τη αν τολμάς

Ανθή Μιμηγιάννη
H αυτοπεποίθηση είναι ένα σπορ που δεν απαιτεί χρήματα - Απόκτησέ τη αν τολμάς
Unsplash

Μικρές αλλαγές που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. 

Η αυτοπεποίθηση είναι μια δεξιότητα που μαθαίνεται και κατακτάται. Οπότε, είναι φυσιολογικό να μας λείπει κάποιες (πολλές) φορές και είναι οκ αυτό. Επειδή όμως έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα και τη ψυχή μας η κατάκτησή της είναι το κορυφαίο ανέξοδο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στο εαυτό μας. Και ναι: υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν να την αποκτήσουμε και να λάμψουμε με τα χρυσά vibes της μέσω της μη λεκτικής επικοινωνίας. Αν είσαι στη διαδικασία που θέλεις να κάνεις αυτό το υπέροχο δώρο στον εαυτό σου ρίξε μια ματιά στα ακόλουθα tips.

1. Χαμογέλα περισσότερο

Μην διστάσεις ποτέ να φορέσεις το καλύτερο χαμόγελό σου. Μη σου το στερείς. Η πράξη του χαμόγελου μπορεί να ξεγελάσει το μυαλό σου και να νομίζει ότι είναι χαρούμενο. Καθώς οι μύες σου συστέλλονται, ο εγκέφαλός σου παίρνει μια άμεση ώθηση της διάθεσης κι έτσι κάνεις και τους ανθρώπους κοντά σου να χαμογελούν. Είναι ένας υπέροχος συνδυασμός που αφορά εσένα και τους άλλους.

2. Στάσου στο ύψος σου

Με τη σωστή στάση σώματος, θα φαίνεσαι πιο σίγουρη για τον εαυτό σου. Αν στέκεσαι με τον θώρακα προς τα έξω και στο ύψος σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρατηρήσει ο κόσμος την παρουσία σου. Αντίθετα, αν είσαι καμπουριασμένη θα φαίνεσαι σαν να είσαι λυπημένοι ή να έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ο κανόνας ισχύει και με τον τρόπο που κάθεσαι στην καρέκλα.

3. Γυμνάσου περισσότερο

Η σωματική δραστηριότητα είναι πάντα μια υπέροχη ιδέα για το σώμα και το μυαλό. Είναι γεγονός ότι βελτιώνει την εικόνα του σώματος κι έτσι να σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Φρόντισε λοιπόν να επενδύσεις σε αυτή τη συνήθεια με τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

4. Πάρε μια βαθιά ανάσα

Η βαθιά αναπνοή μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι εξαιρετικό για την υγεία σου γιατί όταν αναπνέεις βαθιά, όλοι οι μύες του σώματός σου χαλαρώνουν και το πρόσωπο και η στάση του σώματος είναι πιο γοητευτικά.

5. Πειραματίσου με τις εκφράσεις του προσώπου σας

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη εξάσκηση μπροστά σε έναν καθρέφτη και να κάνεις δοκιμές με το πώς θα ανοιγοκλείνεις τα μάτια, πώς θα παίζεις με τα χείλη σου, ποιο προφίλ σε κολακεύει περισσότερο.

6. Απόκτησε ένα νέο χτένισμα αν τολμάς

Μπορείς να βελτιώσεις την αυτοπεποίθησή σου με ένα νέο χτένισμα. Πολλοί άνθρωποι συνδέουν την αυτοπεποίθηση με το αίσθημα ελέγχου και τα μαλλιά είναι κάτι για το οποίο οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι. Τα χτενισμένα μαλλιά μας κάνουν να μοιάζουμε με καλοκουρδισμένος και συναρμολογημένους ανθρώπους. Και κάτι τέτοιο μπορεί να μας βοηθήσει να νιώθουμε έτσι και μέσα μας.

7. Ντύσου καλά, αλλά δώσε προσοχή στη λεπτομέρεια

Όσο καλύτερα ντυμένη είσαι, τόσο καλύτερα θα αισθάνεσαι και περισσότερη αυτοπεποίθηση θα εκπέμπεις. Βεβαιώσου ότι η εμφάνισή σου είναι πάντα προσεγμένη. Για παράδειγμα, οι περισσότερες από εμάς αγαπάμε τα πουκάμισα με κουμπιά, ωστόσο, το κενό μεταξύ αυτών των κουμπιών μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό όταν είναι πολύ στενό. Υπάρχουν πολλά κόλπα για να το σώσουμε όπως το να αγοράσουμε το σωστό σουτιέν που εφαρμόζει σωστά διότι ένα πολύ μεγάλο σε μέγεθος μπορεί να προκαλέσει αυτό το κενό αποτέλεσμα. Άλλο παράδειγμα, θυμήσου να σιδερώνεις τις μανσέτες και τον γιακά σου για να έχεις μία ultra chic εμφάνιση.

8. Φόρεσε τα σωστά χρώματα αποκωδικοποιώντας τα

Τα χρώματα μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή μας και το πώς νιώθουμε. Δεν χρειάζεται να φοράμε κάθε πολύχρωμο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας –απλά προσθέτοντας το σωστό χρωματικά αξεσουάρ μπορεί να γίνει το στιλιστικό θαύμα.

Αν και οι αντιλήψεις για το χρώμα είναι κατά κύριο λόγο υποκειμενικές, ορισμένα χρώματα έχουν τη δική τους ιστορία.

  • Το μαύρο συνδέεται με τη θλίψη αλλά και με την κομψότητα.
  • Το λευκό συμβολίζει την αγνότητα και την αθωότητα.
  • Το κόκκινο μπορεί να σημαίνει πάθος και αγάπη.
  • Το μπλε συχνά αντιπροσωπεύει τη θλίψη και την ηρεμία.
  • Το πράσινο μπορεί να σημαίνει αισιοδοξία και φθόνο.
  • Το κίτρινο συμβολίζει τη ζεστασιά και την απογοήτευση.
  • Το μωβ μπορεί να σημαίνει μυστήριο, σοφία και πλούτο.
  • Το καφέ αντιπροσωπεύει την αξιοπιστία και τη δύναμη.
  • Το πορτοκαλί μπορεί να σημαίνει ενθουσιασμό και προσοχή.
  • Το ροζ μπορεί να σημαίνει σεξουαλικότητα και τρυφερότητα.