Η ζωή όπως την κοιτάς, σε κοιτά: Το 2023 θα το ξεκινήσεις με τα tips αισιοδοξίας της Νάνσυς Μαλλέρου

Πατούλια Κατερίνα
Η ζωή όπως την κοιτάς, σε κοιτά: Το 2023 θα το ξεκινήσεις με τα tips αισιοδοξίας της Νάνσυς Μαλλέρου

«Αν αποφασίσεις να στρέψεις τη ματιά σου και να αναζητήσεις το φως, θα το βρεις», τονίζει η Νάνσυ Μαλλέρου η έµπειρη coach, ιδρύτρια της Life Clinic Group και του Nama Tribe ξεφυλλίζοντας το Ημερολόγιο της 2023 με τίτλο «Καλύτερα Γίνεται».

.

Το φετινό Ημερολόγιο της Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου δίνει έμφαση στις φωτεινές λεπτομέρειες της ζωής.

Σ’ όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες της ζωής μας. Σ’ αυτές που μας κάνουν να ερωτευόμαστε, να ξεπερνάμε τον εαυτό μας ή να πνιγόμαστε. Στις λεπτομέρειες που κάνουν ένα έργο τέχνης να μένει ανεξίτηλο στον χρόνο. Λεπτομέρειες που μας κάνουν και νιώθουμε πλούσιοι, γεμάτοι, ανίκητοι. Στιγμές που νιώθουμε, χωρίς να χρειαστεί ή να μπορούμε να το περιγράψουμε ή να το εξηγήσουμε. Στιγμές που απλώς είμαστε. Το «τώρα» είναι μια λεπτομέρεια της ζωής μας. «Εμείς» είμαστε μια λεπτομέρεια του σύμπαντος.

«52 εβδομάδες. 52 λέξεις που θέλω να ορίσετε με τον δικό σας τρόπο. 52 αφορμές για να εστιάσετε στις φωτεινές λεπτομέρειες της δικής σας ζωής. Λένε πως “ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες”. Το ίδιο και ο Θεός. Εγώ λέω πως και φέτος ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!», τονίζει η ειδικός!

Κάθε εβδομάδα η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου θα μας δίνει ένα μικρό έναυσμα και χώρο για τη δική μας ερμηνεία, τις δικές μας στιγμές.

2023_mallerou_CVR_front_WOMAN_LOW.jpg

Εμείς κάναμε τέσσερις βασικές ερωτήσεις για τη νέα χρονιά και η ειδικός μας απάντησε όπως ακριβώς περιμέναμε!

Τελικά «Καλύτερα Γίνεται»;

Πάντα «Καλύτερα Γίνεται». Αρκεί να συγκεντρωθούμε στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας και που πολλές φορές τις παραβλέπουμε, τις ξεχνάμε ή τις θεωρούμε δεδομένες! Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, κρατιέμαι από αυτή τη φράση που μου δίνει τη δύναμη να ξανασηκωθώ, να συνεχίσω να προχωράω, να δουλεύω, να ελπίζω. Όταν τα πράγματα είναι καλά, η φράση αυτή με κάνει να μην επαναπαύομαι στα κεκτημένα, να συνεχίσω να εξελίσσομαι, να καλλιεργώ τις σχέσεις, το πνεύμα μου, τον χαρακτήρα μου.

Ποιες είναι οι 5 πιο σημαντικές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη κι εμάς καλύτερους το 2023;

Δεν ξέρω αν πραγματικά είναι λεπτομέρειες και μου είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω μόνο πέντε. Θα κάνω όμως μια προσπάθεια:

  1. Τι σκεφτόμαστε
  2. ποιους συναναστρεφόμαστε
  3. πώς μιλάμε στον εαυτό μας
  4. τι μας ταΐζουμε (με τι ταΐζουμε το σώμα μας, το πνεύμα μας και την ψυχή μας)
  5. Πώς φέρνουμε αξία στη ζωή μας και στη ζωή των άλλων

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η καταγραφή των μικρών λεπτομερειών της κάθε ημέρας και η δημιουργία ενός μίνι ημερολογίου στιγμών μας;

Η ποιότητα ζωής μας, η ευτυχία μας, η ευδαιμονία μας, η ευμάρειά μας, η επιτυχία… όλα, πιστεύω, είναι το άθροισμα των καθημερινών μικρών στιγμών, μικρών επιλογών και μικρών αποφάσεων. Λένε πως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αν ισχύει αυτό, τότε κι ο Θεός εκεί δεν κρύβεται; Η καταγραφή/ συλλογή αυτών των λεπτομερειών μάς βοηθάει να διατηρήσουμε την ψυχική μας ηρεμία, την καθαρότητα πνεύματος, την αισιοδοξία μας και το ψυχικό μας σθένος. Μας ωθεί να φροντίζουμε ό,τι έχει σημασία και να μην χάνουμε τον στόχο και την κατεύθυνσή μας λόγω ρουτίνας, δυσκολιών ή απορρίψεων.

Ποια είναι η μία και βασική συμβουλή αισιοδοξίας που πρέπει να κρατήσουμε για τη χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες.

Αν αποφασίσεις να στρέψεις τη ματιά σου και να αναζητήσεις το φως, θα το βρεις. Οι εξωτερικές συνθήκες είναι πάντα ανεξέλεγκτες. Οι εσωτερικές όμως, είναι προϊόν δικής μας επιλογής, δικής μας ερμηνείας, δικής μας απόφασης. Εγώ για το 2023 είμαι αποφασισμένη να κοιτάω τη φωτεινή, πολύχρωμη, ευωδιαστή πλευρά της ζωής, να είμαι ευγνώμων για όσα έχω και να είμαι δυνατή για όσα δεν θα μου ‘ρθουν όπως τα θέλω. Και σε τελική ανάλυση, όπως κι αν έρθουν τα πράγματα θα ψιθυρίζω πάντα στον εαυτό μου «Καλύτερα Γίνεται».

Λίγα λόγια για την Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου

nancymallerou_311890073_639411101114405_4289844169386837925_n.jpg

Eξαιρετικά έµπειρη coach, ιδρύτρια της Life Clinic Group και του Nama Tribe και ανάµεσα στους πρωτοπόρους του coaching στην Ελλάδα. Μέσα από τα σεµινάρια, τις οµιλίες, τα άρθρα και τα βιβλία της έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Έχει την πατρότητα του όρου «Εσωκεντρισµός»©, που παρουσίασε στην οµιλία της στο TEdx το 2019 και ο οποίος αποτελεί τη βάση της προσέγγισής της στην προσωπική και την επαγγελµατική της ζωή και διέπει τη µεθοδολογία της στο coaching. Το Women Economic Forum την τίµησε µε το βραβείο “Iconic Women Creating a Better World for All” (Μάρτιος 2020, Κάιρο).

Είναι συγγραφέας των βιβλίων Ανταγωνιστές, συνεργαστείτε! (εκδ. Σιδέρης 2006), Καλύτερα γίνεται (εκδ. Φερενίκη 2009) και Εσωκεντρισµός (εκδ. Πεδίο 2022).

Είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας, ενώ έχει master στη ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορικό στις Συνεργατικές Στρατηγικές. Έχει πτυχίο Coaching από το Coach U και έχει παρακολουθήσει σεµινάρια Lifestyle Management από το Harvard Medical School-Dept. of Continuing Education.

∆ιαθέτει 14 χρόνια εµπειρίας στα πολύ απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα πολυεθνικών εταιρειών ως στέλεχος επικοινωνίας και έχει διδάξει Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο για περισσότερο από µία δεκαετία.

Έχει συµµετάσχει ως προσκεκληµένη οµιλήτρια σε πολλά επιστηµονικά συνέδρια και πανεπιστηµιακά προγράµµατα και έχει συνεργαστεί µε πολλές Fortune 500 εταιρείες, ΜΚΟ, startup επιχειρήσεις και σηµαντικές προσωπικότητες του επιχειρηµατικού κόσµου, της πολιτικής και του αθλητισµού.

Είναι πρέσβειρα του Women Act, ιδρυτικό µέλος και τέως πρόεδρος του ελληνικού παραρτήµατος της ∆ιεθνούς Οµοσπονδίας Coaching (International Coach Federation).

Πιστεύει ότι η αγάπη, η πρόοδος και η συνεισφορά δίνουν αξία στη ζωή και ότι η ευδαιµονία δεν είναι προορισµός αλλά τρόπος να ταξιδεύουµε.