Επιτυχία - πώς την πετυχαίνουμε; 5 tips για να κατακτήσεις τα όνειρά σου χωρίς να δουλεύεις όλη μέρα

Επιτυχία - πώς την πετυχαίνουμε; 5 tips για να κατακτήσεις τα όνειρά σου χωρίς να δουλεύεις όλη μέρα
Pexels

Όλοι θέλουμε να κάνουμε τι έξυπνες και σωστές επιλογές παρά να δουλεύουμε σκληρά.

Είναι εύκολο να παρατηρήσεις τους άλλους ή να παρασυρθείς από την εικόνα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να σκεφτείς: πώς έφτασαν όλοι αυτοί εκεί, αλλά όχι εγώ; Η Poppy Delbridge, mindset coach και ιδρύτρια της SLAY retreats πιστεύει ότι όλα έχουν να κάνουν με το εσωτερικό - παρά με το εξωτερικό σκέλος. Το να κυριαρχήσουμε στο κομμάτι των σκέψεών μας είναι πραγματικά το κλειδί για την ευημερία μας και με τις σωστές πρακτικές στη ζωή μας τα καλά νέα είναι πως μπορούμε όλοι να πετύχουμε.

Η Delbridge, η οποία ίδρυσε τη SLAY στο απόγειο της καριέρας της ως επιτυχημένο τηλεοπτικό στέλεχος, έχει αφιερώσει τη ζωή της βοηθώντας γυναίκες να πετύχουν - από εκείνες που είναι ήδη επιτυχημένες και θέλουν να ανέβουν επίπεδο, μέχρι εκείνες που αναζητούν τη μεγάλη ευκαιρία ώστε να ανελιχθούν.

Στο πλαίσιο λοιπόν και της δικής σου αυτοβελτίωσης, άφησε για λίγο στην άκρη τον καφέ σου, κλείσε το υπολογιστικό φύλλο Excel και απόλαυσε τις πέντε κορυφαίες συμβουλές της ειδικού.

Η κατανάλωση καφέ πριν από τα ψώνια μπορεί να προκαλέσει παρορμητική αγορά σε αυτά τα αντικείμενα

ΟΡΙΣΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ

Όχι τι σημαίνει για τους γονείς σου, τον εργοδότη σου ή τον σύντροφό σου. Αλλά για εσένα. Για να το κάνεις αυτό, ξεκίνα ορίζοντας τα πράγματα που έχουν σημασία για εσένα. Τι σε ενεργοποιεί στη ζωή; Ποιες είναι οι ανάγκες και οι αξίες σου; Τι σου δίνει κίνητρο; Κατάγραψε τα πάντα σε ένα χαρτί ή αποθηκεύοντας εικόνες στο κινητό και τον υπολογιστή σου. Μερικές φορές, νομίζουμε ότι θυμόμαστε τα όνειρά μας αλλά στην πραγματικότητα, η πραγματικότητα των στόχων μας έρχεται όταν τους βλέπουμε καταγεγραμμένους και βάζοντας ένα τικ στην επίτευξή τους. Πριν ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία, αποδέξου ότι είσαι εντάξει με το πώς είσαι και πού βρίσκεσαι τη δεδομένη στιγμή. Σκέψου πως απλώς θέλεις να ανέβεις ένα επίπεδο.

ΕΛΕΓΞΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ

Παρατήρησε την εταιρία στην οποία εργάζεσαι για να βεβαιωθείς ότι έχει υψηλό επίπεδο ατμόσφαιρας και πως σε ενθαρρύνει και σε οδηγεί προς τις δικές σου απεριόριστες δυνατότητες. Έχουμε την τάση να εξομαλύνουμε τις συμπεριφορές εκείνων με τους οποίους περνάμε χρόνο. Ομοίως, μπορεί να μιμηθούμε τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις των γύρω μας. Οι τοξικά θετικοί άνθρωποι και οι τοξικά αρνητικοί είναι εξίσου επιβλαβείς για την εξέλιξή μας. Απόφυγε άτομα που σε κάνουν να αισθάνεσαι χάλια με τον ένας ή τον άλλον τρόπο, μην εμπλέκεσαι σε κουτσομπολιά στο γραφείο, άκουσε podcast που σε εμπνέουν. Επίσης, αφαίρεσε τοξικούς followers και φίλους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλληλοεπίδρασε μόνο με άτομα που έχουν κάτι να σου πουν.

Πώς να μην σε πιάσει καταθλιπτική διάθεση στις γιορτές αν δεν είσαι στα καλύτερά σου

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΟΥ

Κάνε μια «απογραφή σκέψεων»- κράτησε ένα αρχείο με το τι σκέφτεσαι και τι λες στον εαυτό σου. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε κάθε σκέψη (και ούτε θα θέλαμε!) ΑΛΛΑ έχουμε εξουσία πάνω σε αυτές που κυριαρχούν γιατί γίνονται τα συναισθήματά μας, τα οποία με τη σειρά τους γίνονται τα πιστεύω μας. Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι οι πεποιθήσεις μας είναι αληθινές- αλλά στην πραγματικότητα έχουμε απλώς οικειότητα μαζί τους. Εάν είσαι μέσα στην αρνητικότητα, πώς μπορείς να αμφισβητήσεις την εγκυρότητά τους- και στη συνέχεια να δώσεις έμφαση στη δημιουργία μιας νέας, πιο χρήσιμης σκέψης κάθε φορά που ένα κοινό αρνητικό ή μη χρήσιμο θέμα κάνει την εμφάνισή του; Γνώρισε τα χειρότερα σενάρια γράφοντάς τα όλα- και μετά κάνε το ίδιο για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αποφάσισε να επιλέξεις να εστιάσεις στα θετικά γιατί αυτό θα δημιουργήσει (αργά αλλά σίγουρα) μια πιο θετική ενέργεια η οποία και θα έχει αποτελέσματα.

ΓΙΝΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΣΟΥ

Κάνε το υποσυνείδητό σου να λειτουργεί υπέρ σου, όχι εναντίον σου, ούσα ξεκάθαρη, ενδυναμωτική και στην ίδια πλευρά με αυτό. Φαντάσου το εξής: εάν είσαι η CEO των σκέψεών σου- ποιος είναι ο ανώτερος υπάλληλος που διευθύνει την εταιρεία σου για εσένα; Είναι το υποσυνείδητό σου. Το υποσυνείδητό σου αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία των καθημερινών σου σκέψεων (μερικοί λένε ότι αυτό φτάνει το 97%) και τα καλά νέα είναι ότι ανταποκρίνεται καλύτερα σε σαφή κατεύθυνση (στόχους, μεγάλο όραμα, γνώση των αξιών και των αναγκών σου), στην επανάληψη (δημιούργησε νέες συνήθειες) και επαίνους. Εάν δεν δίνεις στον υπάλληλό σου κανένα θετικό feedback, κατεύθυνση ή επικύρωση, πιθανότατα θα κάνει το δικό του και θα ...φύγει.

Η ζωή όπως την κοιτάς, σε κοιτά: Το 2023 θα το ξεκινήσεις με τα tips αισιοδοξίας της Νάνσυς Μαλλέρου

ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μερικές φορές είναι απαραίτητο να αφιερώσεις χρόνο για τη δική σου προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Δώσε δύναμη στον εαυτό σου να αρχίσει να ανεβάζει ταχύτητα στην εσωτερική ανάπτυξη- και το εξωτερικό ...παιχνίδι δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να καλύψει τη διαφορά. Αλλά πρέπει να του δώσεις την ευκαιρία να είναι στην εξίσωση. Σπάσε το αυτοσαμποτάζ βγαίνοντας έξω από τη ζώνη άνεσής σου και λάβε μέτρα για να επανασυνδέσεις τις σκέψεις σου. Είσαι ικανή για περισσότερα από όσα νομίζεις, γι' αυτό αποφάσισε να πιστεύεις ότι ΜΠΟΡΕΙΣ παρά ότι δεν μπορείς.

«Χύμα» ή σε εμβρυακή στάση; Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάσαι για τον χαρακτήρα σου